Πολιτική

Αλβανία: Παρέμβαση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών για την Μειονότητα

“Καλούμε την Αλβανία να επιστρέψει σε μια κατεύθυνση προόδου και όχι οπισθοδρόμησης, προκειμένου να προχωρήσει η ενταξιακή της πορεία”, τονίζει με ανακοίνωσή του το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, με αφορμή τη σχετική Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σύμφωνα με το ελληνικό ΥΠΕΞ “η Ελλάδα εργάζεται για τη βελτίωση των διμερών σχέσεων με την Αλβανία και στηρίζει σταθερά την πορεία ένταξής της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, υπό τον αυτονόητο όρο που ισχύει για όλες τις υπό ένταξη χώρες, ότι θα εκπληρώσει το σύνολο των σχετικών προϋποθέσεων”.

“Όπως γίνεται σαφές και στην σχετική Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο σεβασμός των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας συνδέεται άμεσα με την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας και αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα των 5 Κύριων Προτεραιοτήτων για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της χώρας με την ΕΕ, η εκπλήρωση των οποίων θα εξετασθεί αποκλειστικά από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο”, προσθέτει.

Στο πλαίσιο αυτό, συνεχίζει το υπουργείο Εξωτερικών “αναμένουμε την απόλυτη διασφάλιση του δικαιώματος αυτοπροσδιορισμού της μειονότητας σε όλη την αλβανική επικράτεια, μέτρο το οποίο η Αλβανία είχε δεσμευθεί ότι θα υιοθετήσει μέχρι τον Μάιο 2018, καθώς και την εφαρμογή του νόμου για τις περιουσίες, προκειμένου και τα μέλη της μειονότητας να αποκτήσουν τους τίτλους ιδιοκτησίας που δικαιούνται.

“Αντ’ αυτού, σημειώνουμε τις καταδικαστέες μεθοδεύσεις του τελευταίου διαστήματος που αποσκοπούν στην ακύρωση της υποψηφιότητας του Προέδρου του Παραρτήματος Ομόνοιας Χειμάρρας, Φ. Μπελέρη, στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Οι ενέργειες αυτές καταστρατηγούν το αναφαίρετο δικαίωμα πολιτικής εκπροσώπησης της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στις δημοτικές εκλογές στην Χειμάρρα”, επισημαίνει η ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΠΑΣΟΚ: Δεσμευόμαστε για επαναφορά του ΕΚΑΣ και μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης
«Ο πρωθυπουργός απέκρυψε ότι ο ίδιος δίνει ένα ποσό και αυτό συμψηφίζεται και έκανε σαν να μην άκουσε τον κ. Ανδρουλάκη που μίλησε για δύο δόσεις» σχολίασε η Χαριλάου Τρικούπη σχετικά με τη 13η σύνταξη
ΠΑΣΟΚ
ΝΔ για την επίθεση σε Βολουδάκη: «Δεν είναι άγνωστοι, είναι γνωστοί – Θα βρεθούν όπως βρέθηκαν και οι σύντροφοί τους»
«Η φασιστική νοοτροπία που εκφράζεται μέσα από τέτοιες πράξεις πρέπει να ηττηθεί πλήρως», σημειώνει η εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος, Αλεξάνδρα Σδούκου
Υβριστικά συνθήματα στο σπίτι της υφυπουργού, Σέβης Βολουδάκη στα Χανιά 7
Απειλητικά συνθήματα στο σπίτι και στο γραφείο της Σέβης Βολουδάκη - «Θάνατος στη ΝΔ, γκαζάκια στα σπίτια σας»
Η Σέβη Βολουδάκη με ανάρτησή της στο Facebook δημοσίευσε φωτογραφίες από τα απειλητικά συνθήματα, ενώ επισήμανε ότι δεν φοβάται και δεν εκβιάζεται - Καταδικάζει ο Παύλος Μαρινάκης
Τα συνθήματα 91
Παύλος Μαρινάκης: «Αυτό που έγινε στη Θεσσαλονίκη δεν πρέπει να ξεχαστεί»
Ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε σε συνέντευξή για την ακρίβεια, την εξωτερική πολιτική, τον ΣΥΡΙΖΑ, τον Αλέξη Τσίπρα, στην κριτική που διατυπώνεται από τον Αντώνη Σαμαρά και για θέματα εσωτερικής ασφάλειας
Παύλος Μαρινάκης