Πολιτική

Αμερικανικό ενδιαφέρον για ναυπηγεία και λιμάνια – Ποιους είδε ο Μητσοτάκης

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το ενδεχόμενο αμερικανικών επενδύσεων στην Ελλάδα, κυρίως σε ναυπηγεία και λιμάνια, συζήτησε σήμερα (21.09.2020) στο Μέγαρο Μαξίμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης με στελέχη του αμερικανικού κρατικού χρηματοδοτικού οργανισμού International Development Finance Corporation με επικεφαλής τον διευθύνοντα σύμβουλο Adam Boehler.

Η International Development Finance Corporation, με τα στελέχη της οποίας συναντήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι κρατικός φορέας των ΗΠΑ και σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, δραστηριοποιείται μεταξύ άλλων σε στρατηγικές επενδύσεις, στους τομείς της ενέργειας, των υποδομών και της τεχνολογίας.

mitsotakis amerikanoi

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο πρωθυπουργός έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην επενδυτική κυβερνητική πολιτική και συγκεκριμένα στην προτεραιότητα που δίνει η κυβέρνηση στην ταχεία υλοποίηση μεγάλων ξένων επενδύσεων σε σειρά τομέων της οικονομίας, καθώς και τη σημασία της στρατηγικής σχέσης με τις Ηνωμένες Πολιτείες για την προώθηση αυτών των πρωτοβουλιών.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, επιβεβαιώθηκε το αμερικανικό ενδιαφέρον για την προοπτική πραγματοποίησης επενδύσεων στη χώρα μας, όπως στα Ναυπηγεία Ελευσίνας και στα λιμάνια Αλεξανδρούπολης και Καβάλας.

mitsotakis amerikanoi

Παράλληλα δόθηκε έμφαση στον σταθεροποιητικό ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή, ενώ τονίστηκε ότι η χώρα μας παρουσιάζει ιδιαίτερες επενδυτικές ευκαιρίες, με στρατηγικά χαρακτηριστικά, που θα συμβάλλουν στη σημαντική ανάπτυξη της εθνικής της οικονομίας αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Παρόντες στη συνάντηση από την πλευρά της κυβέρνησης ήταν οι υπουργοί Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης και Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια Κώστας Φραγκογιάννης και ο προϊστάμενος του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης.

mitsotakis amerikanoi

Από αμερικανικής πλευράς παρευρέθηκαν επίσης στη συνάντηση ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Geoffrey Pyatt, ο αναπληρωτής υπουργός Ενέργειας Matthew Zais, η πρόεδρος της Αμερικανικής Τράπεζας Εισαγωγών- Εξαγωγών Kimberly Reed και η υποδιευθύντρια της Αμερικανικής Υπηρεσίας Διεθνούς Ανάπτυξης Bonnie Glick.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σκληρή απάντηση του ΠΑΣΟΚ στην ΕΛΑΣ για τα κομματικά δάνεια: «Καληνύχτα σας, κύριε Τσίπρα, και καλή συνέχεια στον σκοτεινό κατήφορο»
Η Χαριλάου Τρικούπη απορρίπτει τις αιτιάσεις για τα χρέη, κάνει λόγο για «διμέτωπο αγώνα» και θέτει ερωτήματα προς τον πρώην πρωθυπουργό για τη λειτουργία του νέου κόμματός του
Τσίπρας και Ανδρουλάκης
Αντώνης Σαμαράς: Η μεταλλαγμένη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη υπονομεύει συνειδητά την παραδοσιακή ελληνική οικογένεια
«Οι πρόσφατες δηλώσεις της κ. Δόμνας Μιχαηλίδου αποτελούν την επιτομή της woke ατζέντας και της αποδόμησης του θεσμού της οικογένειας» αναφέρει στη δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός
Ο Αντώνης Σαμαράς 38
Δημήτρης Αβραμόπουλος: Η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής εισηγείται την άρση ασυλίας του για το Qatargate – «Είμαι στη διάθεση των βελγικών Αρχών»
Ομόφωνη εισήγηση υπέρ της άρσης ασυλίας εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο για το εις βέρος...
Εξόδιος ακολουθία στην Μητρόπολη Αθηνών της ηθοποιού Μάρως Κοντού, Παρασκευή 17 Ιουλίου 2026 (ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο για τους 3 νεκρούς πυροσβέστες: Η Πολιτεία τους τιμά και θωρακίζεται απέναντι στην κλιματική κρίση
«Η Πολιτεία τούς τιμά και στέκεται στο πλευρό των οικογενειών τους και δυναμώνει τις δράσεις της ώστε η Ελλάδα να θωρακίζεται όλο και πιο αποτελεσματικά απέναντι στην κλιματική κρίση»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο
58
ΠΑΣΟΚ: Η τελευταία συνεδρίαση της σεζόν και η ατζέντα του Νίκου Ανδρουλάκη για την 3η Σεπτέμβρη και τη ΔΕΘ
Από τη σημερινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου αναμένεται να προκύψουν τα βασικά θέματα που θα αποτελέσουν τον καμβά για το περιεχόμενο των εμφανίσεων του Νίκου Ανδρουλάκη το φθινόπωρο
Ο Νίκος Ανδρουλάκης
ΕΛΑΣ: «Μετωπική» για τα χρέη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ – Ακρίβεια για τους πολίτες, «δανεικά και αγύριστα» για τη γαλάζια παράταξη
Η ΕΛΑΣ εξαπέλυσε πυρά τόσο για τα «φέσια» των δύο κομμάτων όσο και για την στάση της κυβέρνησης σχετικά με την ακρίβεια και τα επιδόματα στους πολίτες
O Αλέξης Τσίπρας 6