Πολιτική

Αμερικανικό ενδιαφέρον για ναυπηγεία και λιμάνια – Ποιους είδε ο Μητσοτάκης

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το ενδεχόμενο αμερικανικών επενδύσεων στην Ελλάδα, κυρίως σε ναυπηγεία και λιμάνια, συζήτησε σήμερα (21.09.2020) στο Μέγαρο Μαξίμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης με στελέχη του αμερικανικού κρατικού χρηματοδοτικού οργανισμού International Development Finance Corporation με επικεφαλής τον διευθύνοντα σύμβουλο Adam Boehler.

Η International Development Finance Corporation, με τα στελέχη της οποίας συναντήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι κρατικός φορέας των ΗΠΑ και σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, δραστηριοποιείται μεταξύ άλλων σε στρατηγικές επενδύσεις, στους τομείς της ενέργειας, των υποδομών και της τεχνολογίας.

mitsotakis amerikanoi

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο πρωθυπουργός έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην επενδυτική κυβερνητική πολιτική και συγκεκριμένα στην προτεραιότητα που δίνει η κυβέρνηση στην ταχεία υλοποίηση μεγάλων ξένων επενδύσεων σε σειρά τομέων της οικονομίας, καθώς και τη σημασία της στρατηγικής σχέσης με τις Ηνωμένες Πολιτείες για την προώθηση αυτών των πρωτοβουλιών.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, επιβεβαιώθηκε το αμερικανικό ενδιαφέρον για την προοπτική πραγματοποίησης επενδύσεων στη χώρα μας, όπως στα Ναυπηγεία Ελευσίνας και στα λιμάνια Αλεξανδρούπολης και Καβάλας.

mitsotakis amerikanoi

Παράλληλα δόθηκε έμφαση στον σταθεροποιητικό ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή, ενώ τονίστηκε ότι η χώρα μας παρουσιάζει ιδιαίτερες επενδυτικές ευκαιρίες, με στρατηγικά χαρακτηριστικά, που θα συμβάλλουν στη σημαντική ανάπτυξη της εθνικής της οικονομίας αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Παρόντες στη συνάντηση από την πλευρά της κυβέρνησης ήταν οι υπουργοί Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης και Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια Κώστας Φραγκογιάννης και ο προϊστάμενος του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης.

mitsotakis amerikanoi

Από αμερικανικής πλευράς παρευρέθηκαν επίσης στη συνάντηση ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Geoffrey Pyatt, ο αναπληρωτής υπουργός Ενέργειας Matthew Zais, η πρόεδρος της Αμερικανικής Τράπεζας Εισαγωγών- Εξαγωγών Kimberly Reed και η υποδιευθύντρια της Αμερικανικής Υπηρεσίας Διεθνούς Ανάπτυξης Bonnie Glick.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Μπρα ντε φερ» Μητσοτάκη – Ανδρουλάκη στη Βουλή για τη Συνταγματική Αναθεώρηση: Το άρθρο 86 και τα μη κρατικά πανεπιστήμια
Ιδιαίτερα επίκαιρη γίνεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για αναθεώρηση του άρθρου 16, επιχειρώντας να κατοχυρώσει το μη κερδοσκοπικό του χαρακτήρα των μη κρατικών πανεπιστημίων
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης
Το ΥΠΕΞ καταδικάζει τις απειλές των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα: «Αναγνωρίζουμε τον καθοριστικό ρόλο του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας»
«Η προστασία των δικαιωμάτων και των ελευθεριών της ναυσιπλοΐας, παραμένει θεμελιώδης προτεραιότητα» αναφέρει η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ
ΥΠΕΞ
Μητσοτάκης από Γρεβενά για τον Ε65: «Η Ελλάδα των ημιτελών έργων ανήκει στο παρελθόν, απαντάμε με την αλήθεια των αποτελεσμάτων»
Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε τον νέο αυτοκινητόδρομο σύμβολο της «Ελλάδας μιας νέας εποχής» και επιτέθηκε στην αντιπολίτευση: «Τους αφήνουμε στο χθες»
Μητσοτάκης, Ε65
94
«Βραχυκύκλωμα» στο ΠΑΣΟΚ μετά τη στροφή Τσίπρα για τα μη κρατικά πανεπιστήμια: Οι αντικρουόμενες γραμμές Καρχιμάκη και Γιαννακοπούλου και το «άδειασμα» στον Δουδωνή
«Θα καταργήσουμε τον νόμο Πιερρακάκη και θα φτιάξουμε έναν νέο νόμο-πλαίσιο» - «Δεν έχει συζητηθεί κάτι τέτοιο στην Κοινοβουλευτική Ομάδα»
Καρχιμάκης, Γιαννακοπούλου, Δουδωνής