Πολιτική

Άμισθη σύμβουλος η Γιάννα Αγγελοπούλου – Γκρίνια ΣΥΡΙΖΑ και… διευκρινίσεις

Η Γιάννα Αγγελόπουλου που μετά την Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων αναλαμβάνει επικεφαλής και της Επιτροπής για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση είχε την… τιμητική της σήμερα (01.08.2019) στη Βουλή.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Αφορμή η… γκρίνια από πλευράς βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργού πως την τοποθετεί επικεφαλής του Οργανισμού για τις εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 200 ετών από την Επανάσταση του 1821. Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης έδωσε διευκρινίσεις τόσο για τη Γιάννα Αγγελοπούλου όσο και για το ρόλο της Επιτροπής.

Ο υπουργός Επικρατείας τόνισε ότι τόσο η Γιάννα Αγγελοπούλου όσο και τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής θα είναι άμισθα και ο ρόλος της Επιτροπής θα είναι συμβουλευτικός. «Η  Επιτροπή αυτή δεν είναι που θα λάβει αποφάσεις για το που και πως  θα κινηθεί ο εορτασμός στην χώρα, αλλά είναι μια συμβουλευτική Επιτροπή του πρωθυπουργού. Οι αποφάσεις θα ανήκουν στη Βουλή και την κυβέρνηση. Δεν θα έχει αποφασιστική αρμοδιότητα αλλά μόνο συμβουλευτικό ρόλο. Τον τελικό λόγο θα τον έχει η Βουλή», τόνισε.

Γκρίνια από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Η επιλογή της Γιάννας Αγγελόπουλου ως επικεφαλής του Οργανισμού «Ελλάδα 2021» προκάλεσε αιχμές και… γκρίνια από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της Ελληνικής Λύσης.

[read4more]

Κατά τη δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου για το επιτελικό κράτος στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ελληνική Λύση αναφέρθηκαν εμμέσως πλην σαφώς στην επιλογή της Γιάννας Αγγελοπούλου αλλά και τον ρόλο του οργανισμού.

Χαρακτηριστικά ο εισηγητής στο νομοσχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης επέκρινε την πρόωρη ανακοίνωση του ονόματος της επικεφαλής του «Ελλάδα 2021» λέγοντας «την επόμενη εβδομάδα θα συζητήσουμε στην Βουλή το νομοσχέδιο όπου θα είναι μέσα και η διάταξη για τον οργανισμό για τις επετειακές εκδηλώσεις για το 1821. Χθες ανακοινώσατε το όνομα της επικεφαλής. Ας περιμένατε και μια εβδομάδα να ανακοινώσετε το όνομά της».

Στο θέμα έκανε παρέμβαση και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, πρόσθεσε λίγο αργότερα «θα ‘θελα να κάνω μια πολιτική παρατήρηση σχετικά με τις εκδηλώσεις για το 1821. Είναι μια μεγάλη στιγμή και ειδικά σε μια περίοδο μετά την κρίση. Θα πρέπει να υπάρξει διασφάλιση του εποπτικού ρόλου της Βουλής και σε πρόσωπα και σε προγράμματα. Να μην μπούμε, μετά από μια δεκαετή κρίση, με φιέστες και πράγματα που θα μας πληγώσουν. Είναι πολιτική τοποθέτηση αυτή. Ο ρόλος της Βουλής πρέπει να είναι ξεκάθαρος…».

Από την πλευρά του, ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Κωνσταντίνος Χήτας έκανε επίσης παρέμβαση, λέγοντας: «Χθες μάθαμε για την κυρία Αγγελοπούλου, τελικά ο κ. Μητσοτάκης είναι υπερκομματικός, πήρε την κυρία Αγγελοπούλου, του κ. Σημίτη, του 2004, του κ. Σώρος, του κ. Τσίπρα. Τελικά ο κ. Μητσοτάκης να πάρει και τον ίδιο τον κ. Τσίπρα… Επέλεξε την κυρία Αγγελοπούλου των απευθείας αναθέσεων, των υπερκοστολογημένων έργων. Ας ελπίσουμε να μη μας χρειαστεί 400 χρόνια για να ξεπληρώσουμε αυτά που θα μας κοστίσουν…».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μάκης Βορίδης για Ντόρα Μπακογιάννη: Δεν έχουν υποπέσει στην αντίληψή μου φαινόμενα αλαζονείας στην κυβέρνηση – Δεν το είπε για να βλάψει κάποιον
«Δεν θεωρώ ότι η κ. Μπακογιάννη λέει κάτι για να βλάψει κάποιον. Νομίζω ότι το λέει από αγωνία, από αγάπη, για να υπάρξει καλύτερη απόδοση και καλύτερο αποτέλεσμα της κυβέρνησης»
Ο Μάκης Βορίδης
Άδωνις Γεωργιάδης για Κώστα Αρβανίτη: Αυτός που έβριζε τον Σαμαρά με καλεί να παραιτηθώ για την φράση μου με τον «μπάφο» – Έλα Χριστέ και Παναγία!
«Ε όχι και ο Αρβανίτης ε όχι και ο Αρβανίτης» έγραψε στην ανάρτησή του ο υπουργός Υγείας για τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ
Άδωνις Γεωργιάδης 20
Τα «καρτέλ» στο επίκεντρο της στρατηγικής Τσίπρα για την ακρίβεια – Στο στόχαστρο διυλιστήρια, τράπεζες και σούπερ μάρκετ
Στην ακρίβεια και στη λειτουργία του ανταγωνισμού μεταφέρει το βάρος της αντιπαράθεσης η ΕΛ.Α.Σ. - Η «εργαλειοθήκη» παρεμβάσεων για καύσιμα και υπερκέρδη και το εκλογικό δίλημμα που επιχειρεί να διαμορφώσει ο Αλέξης Τσίπρας
Αλέξης Τσίπρας 12
Μητσοτάκης σε ομογενείς στη Νέα Υόρκη: Επιδιώκουμε μία ακόμη εκλογή, όχι για να σπάσουμε ρεκόρ, αλλά για να αλλάξουμε τη χώρα – Το μήνυμα στην Τουρκία
Στο μέτωπο της ενέργειας, ο κ. Μητσοτάκης αποκάλυψε ότι προς την άνοιξη του 2027 αναμένεται η πρώτη ερευνητική γεώτρηση της ExxonMobil για φυσικό αέριο
Κυριάκος Μητσοτάκης 146