Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Αμπατιέλος: Καθοριστικός ρόλος της κυβέρνησης στα αμερικανοΝΑΤΟϊκά σχέδια

Αμπατιέλος: Καθοριστικός ρόλος της κυβέρνησης στα αμερικανοΝΑΤΟϊκά σχέδια

Δεσμευόμαστε να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να δυναμώσει ο αγώνας της νεολαίας στην Ελλάδα για τα δικαιώματά της, για τη νίκη της εργατικής τάξης, για τον σοσιαλισμό, τόνισε ο απερχόμενος γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκος Αμπατιέλος, στην εισήγησή του προς το 12ο Συνέδριο της ΚΝΕ, οι εργασίες του οποίου άρχισαν το απόγευμα της Παρασκευής στον Περισσό με σύνθημα: «Πιο πολλοί και πιο ικανοί, ανοίγουμε τον δρόμο για το πραγματικά σύγχρονο και νέο, για έναν κόσμο ‘στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων’, τον σοσιαλισμό!».

Την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου παρακολούθησε πλήθος προσκεκλημένων, ανάμεσά τους βετεράνοι του ΚΚΕ, άνθρωποι των τεχνών, των γραμμάτων του αλητισμού, συνδικαλιστές, απόστρατοι αξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, οι πρέσβεις της Κούβας και του Βιετνάμ, ο επιτετραμμένος της Βενεζουέλας, εκπρόσωπος της Πρεσβείας της Παλαιστίνης και οι δήμαρχοι Πάτρας, Πετρούπολης, Καισαριανής και Χαϊδαρίου. Τις εργασίες παρακολουθεί πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον γενικό γραμματέα της, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Επίσης, το προεδρείο του συνεδρίου καλωσόρισε τις 30 αντιπροσωπείες Κομμουνιστικών Νεολαιών και αντιιμπεριαλιστικών οργανώσεων Νεολαίας από όλο τον κόσμο που συμμετέχουν στο συνέδριο (ανάμεσά τους και η κυπριακή ΠΟΔΝ με τον πρόεδρό της), καθώς και τους αντιπροσώπους της ΠΣΟ που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση της έναρξης, ενώ στην αίθουσα αντήχησε το σύνθημα «στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή – η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί».

«Δεσμευόμαστε ότι με όλες μας τις δυνάμεις συνεχίζουμε την προσπάθεια στο πλευρό του Κόμματός μας για την ανασυγκρότηση του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος σε επαναστατική βάση» τόνισε ο Ν. Αμπατιέλος.

«Ο σοσιαλισμός είναι η μόνη απάντηση στη βαρβαρότητα που ζει ο λαός και η νεολαία, είναι το πραγματικά σύγχρονο και νέο. Η απελευθέρωση των σύγχρονων δυνατοτήτων της κοινωνίας μπορεί να γίνει μόνο με την κατάργηση της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας, την ανατροπή της εξουσίας της, την εδραίωση της εργατικής εξουσίας» υπογράμμισε.

Ο απερχόμενος γραμματέας, δήλωσε επίσης για μια ακόμη φορά, από το βήμα του 12ου Συνεδρίου, την αλληλεγγύη της ΚΝΕ στο λαό της Βενεζουέλας, «έναν λαό που είναι στο επίκεντρο της προώθησης αιματοβαμμένων ιμπεριαλιστικών σχεδίων».

Τόνισε ότι η ΚΝΕ φθάνει στο συνέδριό της με αυτοπεποίθηση ως Νεολαία του ΚΚΕ και έτοιμη να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της εποχής μας, έχοντας ως οδηγό το σύγχρονο επαναστατικό Πρόγραμμα του ΚΚΕ, τις αποφάσεις του 20ου συνεδρίου του, τα συμπεράσματα από τη μελέτη της ιστορίας του κόμματος, την απόφαση της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης για τη Νεολαία και συνολικά τις επεξεργασίες του κόμματος.

Ο Ν. Αμπατιέλος αναφέρθηκε στην πλούσια 4μηνη προσυνεδριακή δραστηριότητα της ΚΝΕ, και τόνισε ότι οι στόχοι είναι «ΚΝΕ πιο μαζική, πιο γερή πολιτικά, ιδεολογικά, οργανωτικά για να γίνουμε πιο ικανοί να ανταποκριθούμε στις σύγχρονες, σύνθετες ανάγκες του ταξικού αγώνα».

Είπε, ότι παρά τα λεγόμενα της κυβέρνησης «τα μέτρα των τελευταίων χρόνων έχουν αφήσει ανεξίτηλη σφραγίδα στις ζωές και στο μέλλον των νέων της χώρας μας», ενώ και «οι όποιοι ελιγμοί κάνει προεκλογικά η κυβέρνηση και ως αποτέλεσμα της αγωνιστικής διεκδίκησης και δράσης του εργατικού-λαϊκού κινήματος, που δεν θα πει ‘κι ευχαριστώ’, δεν μπορούν να συγκριθούν με τις απώλειες που είχαν και θα έχουν οι εργαζόμενοι, δεν αναιρούν την ουσία της πολιτικής της».

“Καθοριστικός ο ρόλος της ελληνικής κυβέρνησης στα αμερικαΝΑΤΟϊκά σχέδια”

Είπε ότι η ελληνική κυβέρνηση παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην προώθηση των αμερικανονατοϊκών συμφερόντων, έχοντας μετατρέψει τη χώρα σε αμερικανονατοϊκή βάση και ευρισκόμενη στην πρώτη γραμμή για την ΝΑΤΟϊκή ολοκλήρωση των Δ. Βαλκανίων με βασικό στοιχείο τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Σημείωσε ότι η όξυνση των ανταγωνισμών στην περιοχή, κάνει πιο ισχυρό τον κίνδυνο μιας σύρραξης στην περιοχή ή ενός γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου, και υπογράμμισε ότι το «όχι» των κομμουνιστών στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο είναι μέρος της πάλης κατά των αιτιών που τον προκαλούν, κατηγορηματική καταδίκη του καπιταλισμού που τον γεννά».

Αναφερόμενος στις εκλογικές αναμετρήσεις, είπε ότι μόνο το ΚΚΕ μπορεί να συμβάλει και να εμπνεύσει για μαζική συμμετοχή στον αγώνα για σύγχρονα δικαιώματα και κάλεσε τους νέους «να κάνουν τη διαφορά», ενισχύοντας στην κάλπη το ΚΚΕ, σημειώνοντας ότι η ενίσχυση αυτή «είναι η μόνη που σηματοδοτεί ενίσχυση του αγώνα για ριζικές αλλαγές στην εξουσία και στην οικονομία υπέρ του εργαζόμενου λαού». Τόνισε, επίσης, ότι «η ενίσχυση του ΚΚΕ είναι καρφί στο μάτι του ναζισμού, του ρατσισμού και του εθνικισμού».

«Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μόνη αντισυστημική ψήφος. Γιατί αναδεικνύει την αλήθεια χωρίς να υπολογίζει κόστος, γιατί η πρότασή του για την εργατική εξουσία εκφράζει ό,τι πιο προοδευτικό, ανατρεπτικό και νέο. Το ΚΚΕ έχει πρόγραμμα, οργάνωση και σχέδιο, που οδηγεί σε μία ανώτερη οργάνωση της οικονομίας και της κοινωνίας» υπογράμμισε.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις