Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Αμυράς στο newsit.gr: «Θα είναι σχεδόν αδύνατο να βρεθούν 151 βουλευτές για να ψηφίσουν τις Πρέσπες»

Αμυράς στο newsit.gr: «Θα είναι σχεδόν αδύνατο να βρεθούν 151 βουλευτές για να ψηφίσουν τις Πρέσπες»

«Η διαφοροποίηση Δανέλλη και η ψήφος εμπιστοσύνης Δανέλλη προς την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ αποτέλεσε μια πάρα πολύ κακή εξέλιξη. Οι ψηφοφόροι του Ποταμιού εξέλεξαν τον κύριο Δανέλλη για άλλα πράγματα και όχι για να στηρίξει αυτήν την κυβέρνηση. Τα υπόλοιπα τα είπε ο Σταύρος από το βήμα της Βουλής». Αυτό είπε μιλώντας στο newsit.gr ο βουλευτής του Ποταμιού, Γιώργος Αμυράς.

Ο κ. Αμυράς, πρόσθεσε: «Στο Ποτάμι υπάρχουν τα εξής δεδομένα: Αμυράς και Ψαριανός καταψηφίζουν τη συμφωνία των Πρεσπών. Οι υπόλοιποι βουλευτές του Ποταμιού είχαν μια θετική, καταρχάς, προσέγγιση της συμφωνίας, ωστόσο, όπως και ο Σταύρος είχε δηλώσει πολλές φορές, περιμένει να δει τα τελικά κείμενα, αλλά τώρα πλέον, μπαίνει και ένας δεύτερος παράγοντας. Ο παράγοντας είναι το πολιτικό πλαίσιο και το είδος της δημοκρατίας και του κοινοβουλευτισμού που αξίζει η χώρα. Διότι με δανεικές ψήφους, με υποσχετικές βουλευτών δεν μπορούν ούτε ψήφοι εμπιστοσύνης να δίνονται, ούτε συμφωνίες Πρεσπών να ψηφίζονται. Το Ποτάμι, αυτήν τη στιγμή, βρίσκεται σε μια εσωτερική, έντονη συζήτηση, για το ποια θα είναι, τελικά, η στάση εκείνων που θετικά στην αρχή είχαν προσεγγίσει αυτήν την συμφωνία. Στην αυριανή συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου του Ποταμιού θα τεθούν όλα επί τάπητος. Πάντως, εγώ, μιλώντας από το βήμα της Βουλής είπα ότι κάνω πρόγνωση και όχι πρόβλεψη. Θα είναι σχεδόν αδύνατο να βρεθούν 151 βουλευτές για να ψηφίσουν τις Πρέσπες».

Ο κ. Αμυράς κατέληξε λέγοντας: «Αυτό που σκέφτομαι, προς το παρόν, είναι να μην περάσει η συμφωνία των Πρεσπών και να κάνω ό,τι είναι δυνατόν για να μην περάσει. Υπάρχει και η σκέψη της αποχής. Να απέχουν από τη ψηφοφορία εκείνοι που αρχικά την έβλεπαν κάπως θετικά, αλλά με αστερίσκους».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις