Πολιτική

«Αν απαγορεύεται θα πουλήσω», απαντά ο Στέφανος Κασσελάκης στο δημοσίευμα που τον θέλει ιδιοκτήτη εταιρίας

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Απάντηση σε δημοσίευμα που τον θέλει να είναι ιδιοκτήτης εταιρίας στο εξωτερικo έδωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης.

Σε ανάρτησή του στο X (πρώην twitter) ο Στέφανος Κασσελάκης τονίζει πως όλοι γνωρίζουν ότι είναι επιχειρηματίας με δραστηριότητα στο εξωτερικό.

Αναφέρει ότι θα έχει επαφές με τους δικηγόρους του προκειμένου να ενημερωθεί αν κάτι τέτοιο είναι ασυμβίβαστο και αν τελικά ο νόμος τον αφορά, θα πουλήσει τις εταιρίες που έχει στο εξωτερικό. «Μόνο τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ δε θα πουλήσω ποτέ, με όποιο προσωπικό οικονομικό κόστος», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη:

«Όλοι γνωρίζουν πως είμαι επιχειρηματίας με δραστηριότητα στο εξωτερικό, όπου ζούσα μέχρι πρόσφατα, για 21 ολόκληρα χρόνια.

Θα ενημερωθώ άμεσα από τους δικηγόρους μου αν ο νόμος αφορά στους κοινοβουλευτικούς αρχηγούς των κομμάτων, οι οποίοι δεν επιτρέπεται να είναι ιδιοκτήτες αλλοδαπών εταιρειών. Εγώ, όπως είναι γνωστό, δεν είμαι βουλευτής.

Εφ’ όσον ο νόμος αφορά και σ’ εμένα, θα πουλήσω τις εταιρείες που έχω στο εξωτερικό. Μόνο τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ δε θα «πουλήσω» ποτέ, με όποιο προσωπικό οικονομικό κόστος.

Σε κάθε περίπτωση, ο Μάρης δε θα αγοράσει φτηνά τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως ήδη προσπάθησε.

ΥΓ: Ποτέ δε θα άφηνα τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ απλήρωτους. Είναι θέμα αρχής».

 

Να σημειωθεί ότι ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε σε δημοσίευμα της ιστοσελίδας news247.gr το οποίο ανέφερε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τουλάχιστον κατά τον μήνα Δεκέμβριο του 2023, ήταν ιδιοκτήτης και νόμιμος εκπρόσωπος ξένης εταιρίας, πράγμα που απαγορεύεται ρητά από τη νομοθεσία για τα ασυμβίβαστα των πολιτικών προσώπων. «Στις 27 Δεκεμβρίου του 2023, πηγές προσκείμενες στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανο Κασσελάκη, έκαναν γνωστό ότι ο πρόεδρος του κόμματος δανειοδότησε με δικά του χρήματα τα κομματικά ΜΜΕ, ώστε να πληρωθούν οι εργαζόμενοι και να πάρουν το δώρο Χριστουγέννων», γράφει το δημοσίευμα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Τσουκαλάς για «Βιολάντα»: Άμεση διερεύνηση των καταγγελιών για απολύσεις εργαζομένων – «Να καταθέσουν όσα γνωρίζουν»
«Οι αρμόδιες αρχές οφείλουν να εγγυηθούν την προστασία των εργασιακών σχέσεων των εργαζόμενων και του δικαιώματος τους να καταθέσουν όσα γνωρίζουν ενώπιον των δικαστικών αρχών» λέει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ
Κώστας Τσουκαλάς 8
«Γαλάζια ανάπτυξη τύπου Βιολάντα»: Σφοδρή επίθεση Τεμπονέρα στην κυβέρνηση για τις καταγγελίες εργαζομένων
Οκτώ μήνες μετά την τραγωδία από την έκρηξη και την πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις της «Βιολάντα» στα Τρίκαλα, νέες καταγγελίες γύρω από την υπόθεση προκαλούν πολιτικές αντιδράσεις
Διονύσης Τεμπονέρας 17
Κυριάκος Μητσοτάκης: Σε έναν αβέβαιο κόσμο η Ελλάδα πρέπει να είναι παρούσα με συμμαχίες και με σχέδιο, προτεραιότητά μας το κόστος ζωής
«Με την Τουρκία, είναι αναγκαίο να έχουμε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας, όμως ο ουσιαστικός διάλογος όμως δεν μπορεί να συνυπάρχει με μονομερείς ενέργειες που παραβιάζουν τη διεθνή νομιμότητα»
Κυριάκος Μητσοτάκης 122
Η επόμενη μέρα στην ΕΛΑΣ: Από την οργανωτική συγκρότηση στην «πολιτική κατάληψη» της περιφέρειας
Το επιτελείο Τσίπρα περνά από τη φάση της ίδρυσης στη φάση της εξάπλωσης - Το στοίχημα των 59 περιφερειών, οι περιοδείες και η προσπάθεια να αποκτήσει το νέο κόμμα πραγματικές ρίζες στην κοινωνία
Αλέξης Τσίπρας 19