Πολιτική

Ανακούφιση στην κυβέρνηση από τον τερματισμό της απεργίας πείνας του Πάνου Ρούτσι – «Η Δικαιοσύνη βρήκε τον τρόπο χωρίς υποδείξεις»

Πυρά προς την Ζωή Κωνσταντοπούλου καθώς κυβερνητικές πηγές τονίζουν πως στο πρόσωπο του τραγικού πατέρα βρήκε ευκαιρία να μπαχαλοποιήσει το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Αναστεναγμός ανακούφισης στην κυβέρνηση από τον τερματισμό της απεργίας πείνας του Πάνου Ρούτσι, μετά την απόφαση της Δικαιοσύνης να ικανοποιηθεί το αίτημα του, όπως και των άλλων συγγενών, για εκταφή των σορών των ανθρώπων τους ώστε να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου τους, στην τραγωδία των Τεμπών.

Το Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο βρέθηκε στο στόχαστρο των κομμάτων της αντιπολίτευσης λόγω της απεργίας πείνας του Πάνου Ρούτσι που διήρκησε 23 ημέρες και έληξε το βράδυ της Τρίτης (07.10.2025), απαντά προς όλους πως κράτησε θεσμική στάση και πως όπως φάνηκε, η Δικαιοσύνη βρήκε μόνη της λύση, χωρίς παρεμβάσεις της εκτελεστικής εξουσίας, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα.

«Η Δικαιοσύνη λειτουργεί με θεσμικούς χρόνους»

«Ήμασταν, είμαστε και παραμένουμε δίπλα σε κάθε πατέρα, όπως τον συγκεκριμένο άνθρωπο, ο οποίος έχει περάσει την απόλυτη οδύνη, λέγοντας ότι έχει δικαίωμα αυτονοήτως να υποβάλει κάθε αίτημα. Η Δικαιοσύνη δεν λειτουργεί με πολιτικούς και δημοσιογραφικούς χρόνους. Λειτουργεί με θεσμικούς χρόνους, τηρώντας το Σύνταγμα και τους νόμους», δήλωναν πηγές της κυβέρνησης.

Τόνιζαν δε ότι αιτήματα που τέθηκαν μετά την ολοκλήρωση της ανακριτικής διαδικασίας, η Δικαιοσύνη τα αντιμετώπισε στο πλαίσιο της προστασίας της διαδικασίας, ώστε να υπάρξει απρόσκοπτη πορεία προς την έναρξη της δίκης, όπως σημείωναν.

Η απάντηση του Μαξίμου

Πριν την απόφαση της Δικαιοσύνης, είχαν προηγηθεί και έντονες κοινωνικές αντιδράσεις, με συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στον Πάνο Ρούτσι, στο Σύνταγμα, αλλά και «γαλάζιες», ηχηρές φωνές, όπως αυτές των Νίκο Δένδια, Δημήτρη Αβραμόπουλου, Άδωνι Γεωργιάδη, Κωνσταντίνο Κυρανάκη κα, που καλούσαν τη Δικαιοσύνη να δράσει πριν να είναι αργά.

Και άλλα στελέχη βρισκόταν ένα βήμα πριν τοποθετηθούν δημόσια υπέρ του αιτήματος του Πάνου Ρούτσι.

Το κλίμα αυτό έφερε σε δύσκολη θέση και το Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο έβλεπε να γίνεται στόχος μιας σφοδρής κριτικής ότι στέκεται αυστηρά στις συνταγματικές προβλέπεις περί διάκρισης των εξουσιών. Ταυτόχρονα όμως, «γαλάζιο» στέλεχος δήλωνε στο newsit.gr πως ήταν εδραία η πεποίθηση ότι «ακόμη και αν δεν είχαμε “δεμένα χέρια”, η οποιαδήποτε παρέμβαση στη Δικαιοσύνη θα ξεσήκωνε νέου τύπου “πολιτικές θύελλες”».

«Ουδέποτε μπήκαμε στον πειρασμό, να κάνουμε “παραγγελία” στη Δικαιοσύνη για το τι θα αποφασίσει και το τι όχι. Είναι δουλειά της Δικαιοσύνης ν’ αποφασίσει και μόνο. Η Δικαιοσύνη βρήκε τον τρόπο, χωρίς εμείς να κάνουμε υποδείξεις να ικανοποιήσει το αίτημα Ρούτσι», τόνιζαν οι ίδιες πηγές της κυβέρνησης.

Ευθείες «βολές» στη Ζωή Κωνσταντοπούλου

Το ερωτηματικό που υπάρχει μεταξύ στελεχών του κυβερνώντος κόμματος είναι αν και κατά πόσο θα ενισχυθούν δημοσκοπικά κόμματα της αντιπολίτευσης, τα οποία το Μαξίμου κατηγορεί ότι εκμεταλλεύτηκαν το δίκαιο αίτημα του Πάνου Ρούτσι, για να στήσουν σόου και να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη.

Τα «πυρά» κατευθύνονται πρωτίστως στην Πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, την οποία κατηγορεί ευθέως ότι στο πρόσωπο του πονεμένου πατέρα και του αιτήματός του, είδε μια ευκαιρία να «παίξει καθυστερήσεις» με τη δίκη και «να μπαχαλοποιήσει το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παπαδοπούλου για σχολικά βιβλία στη Βόρεια Μακεδονία: Να αφαιρεθούν οι αναθεωρητικές και αλυτρωτικές αναφορές
Η υφυπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι η λανθασμένη ορολογία παραβιάζει τόσο τη Συμφωνία των Πρεσπών όσο και το Σύνταγμα της γειτονικής χώρας - Τι είπε για Μέγα Αλέξανδρο και Φίλιππο Β΄
Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η επιστολή του στην φον ντερ Λάιεν για το ενεργειακό κόστος – Τα μέτρα που ζητά η Ελλάδα από την ΕΕ
Στο επίκεντρο της επιστολής Μητσοτάκη, η αξιοποίηση των πρόσθετων εσόδων από τον ΦΠΑ και το να μην προσμετρώνται στους δημοσιονομικούς υπολογισμούς τα προσωρινά μέτρα που λαμβάνουν τα κράτη - μέλη έως ένα συγκεκριμένο όριο
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις Βρυξέλλες 8
Φλωρίδης για Τέμπη: «Απολύτως δικαιωμένη η φράση μου για τους πολιτικούς, που είναι για τα μπάζα» – Τι είπε για Τριαντόπουλο και η απάντηση στον Τσίπρα
Ο υπουργός Δικαιοσύνης διαχωρίζει την πολιτική αντιπαράθεση από τη δικαστική διερεύνηση - «Για ποιον λόγο να παραιτηθώ;», διερωτάται
Γιώργος Φλωρίδης 11
Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι παρατηρήσεις στους υπουργούς και το μήνυμα στη Ντόρα Μπακογιάννη – «Δική μου ευθύνη να αξιολογώ συμπεριφορές»
«Προέχει το ορατό κυβερνητικό έργο με σεβασμό γιατί σε αυτό καθρεφτίζονται οι προσπάθειες του λαού μας με σεμνότητα γιατί εκεί αποτυπώνεται το χρέος μας αλλά και με περηφάνεια»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο 45
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε επιδότηση 20 λεπτών για το ντίζελ - Μέτρο «έκπληξη» με διεύρυνση στο καθεστώς των 72 δόσεων σε 120 και «φρένο» στους servicers
«Το πετρέλαιο θέρμανσης θα κρατηθεί κάτω από 1,75, θα ανακοινωθεί πριν τις 15 Οκτωβρίου», τόνισε ο πρωθυπουργός που έκανε γνωστό ότι έχει αποστείλει επιστολές στην Κομισιόν και στο Eurogroup
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο
Ανανεώθηκε πριν 3 ώρες
165
Μαρία Γρατσία για το ιατρείο της Καρυστιανού: Δεν υπάρχει καμία παρανομία, το μηχάνημα βιοανάδρασης πληροί όλες τις προϋποθέσεις
«Όταν εφαρμόζεται το MedWatch δεν είναι δυνατόν να απομονώνεις ένα ιατρείο και να το στοχοποιείς» ανέφερε η συνεργάτιδα της προέδρου της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία»
Η Μαρία Γρατσία 30