Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Αναστασιάδης: Ας λέγονται και Βόρεια Ελλάδα τα Σκόπια, δεν με πειράζει [vid]

Αναστασιάδης: Ας λέγονται και Βόρεια Ελλάδα τα Σκόπια, δεν με πειράζει [vid]

Τουλάχιστον αίσθηση προκάλεσε μια αναφορά που έκανε ο Νίκος Αναστασιάδης στο Σκοπιανό. Ο πρόεδρος της Κύπρου τόνισε, μεταξύ άλλων, πως το όνομα δεν έχει σημασία.

Ο Νίκος Αναστασιάδης, σε συνέντευξη του στην Πρώτη Εκπομπή του Ράδιο Πρώτο, μίλησε, μεταξύ άλλων, για το Σκοπιανό και το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

«Το όνομα δεν έχει σημασία. Δεν θα είχα αντίρρηση, αν ήθελαν να λέγονται και Βόρεια Ελλάδα, αρκεί να διασφαλίζονται τα εθνικά συμφέροντα και να εξευρεθεί ο τρόπος να ξεπεραστούν οι πρόνοιες του Συντάγματος των Σκοπίων, που μιλούν για αλυτρωτισμό», επεσήμανε ο πρόεδρος της Κύπρου.

Νίκος Αναστασιάδης: Φοβόμαστε αν ήταν Έλληνας ο Μέγας Αλέξανδρος;

Ο πρόεδρος της Κύπρου συνέχισε το συλλογισμό του λέγοντας: «Είναι το όνομα που έχει σημασία ή η ταυτότητα του καθενός. Διερωτώμαι, γιατί να γίνεται καβγάς για ένα όνομα, ιδιαίτερα λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος, τη δυνατότητα και τις προοπτικές της Ελλάδας, μέσα από επενδύσεις να ασκεί επιρροή και να ελέγχει ένα λιλιπούτειο γειτονικό κράτος.

Γιατί η Ελλάδα να μην τα αξιοποιήσει όλα αυτά και να έχει έναν στενό συνεργάτη; Επειδή θα λέγεται Βόρεια Μακεδονία; Μα φοβόμαστε αν ο Μέγα Αλέξανδρος ήταν ή όχι Έλληνας; Δεχόμαστε να μπούμε στο διάλογο της αμφισβήτησης ενός γεγονότος.

Σε συνομιλία, που είχα με Σκοπιανούς, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, μου έλεγαν ότι σημαία δεν είχαν, λόγω του φανατισμού, όμως, που προκλήθηκε, απέκτησαν, εθνική ταυτότητα ή συνείδηση δεν είχαν, και απέκτησαν εξαιτίας του φανατισμού, που καλλιεργούνταν στην Ελλάδα, στη Μακεδονία.

Αν στη διαπραγμάτευση διαγραφούν τα άρθρα, που μπορεί να παρενοχλούν ή να αποτελούν έστω απομακρυσμένη απειλή για την Ελλάδα, το όνομα δεν έχει καμία σημασία. Δεν θα χάσει ο ελληνισμός την ταυτότητά του, αρκεί να διασφαλίζονται τα εθνικά συμφέροντα».

Πηγή: sigmalive.com

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις