Δευτέρα, 6 Μαΐ
24oC Αθήνα

Ανασχηματισμός; Η επιστροφή Τσίπρα θα… δείξει

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Το Μαξίμου κρατάει χαμηλούς τόνους μετά το θέμα που προέκυψε τόσο με τον Π. Σγουρίδη όσο όμως και με τον Ν. Τόσκα και την υπόθεση Σφακιανάκη.

Και στις δύο περιπτώσεις ο Πρωθυπουργός δέχθηκε τελείως διαφορετικές μεταξύ τους εισηγήσεις. Η περίπτωση του Νίκου Τόσκα είναι ιδιαίτερη. Ενώ ήταν προσωπική του επιλογή η απομάκρυνση Σφακιανάκη και η παραμονή του υποστρατήγου προσωπική επιλογή του Πρωθυπουργού το γεγονός ότι ο υποστράτηγος παραμένει αλλά σε άλλη θέση δείχνει ότι το Μαξίμου επιχείρησε να βρει τη χρυσή τομή. Ωστόσο δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν επισφαλή τη θέση Τόσκα στο υπουργείο.
Την ίδια ώρα πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν βέβαιη την απομάκρυνση Σγουρίδη από το Μεταφορών αμέσως μετά την άφιξη του Πρωθυπουργού από τις Βρυξέλλες, όμως και εδώ το Μαξίμου θέλει να κρατήσει τους τόνους χαμηλά για να μην διαταραχθούν οι σχέσεις με τους κυβερνητικούς εταίρους ΑΝ.ΕΛ.
Σε κάθε περίπτωση πάντως δεν είναι λίγοι εκείνοι που λένε ότι στο Μαξίμου επικρατεί εκνευρισμός για περισσότερους υπουργούς οι οποίοι δεν φαίνεται να κάνουν όσα θα περίμενε ο Α. Τσίπρας, προκαλώντας μάλιστα προβλήματα στο κυβερνητικό έργο σε μια κρίσιμη μάλιστα στιγμή της διαπραγμάτευσης.
Έτσι δεν είναι λίγοι εκείνοι που βλέπουν ανασχηματισμό, όχι άμεσα, αλλά ίσως αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε