Πολιτική

Ανασχηματισμός: Η υποδοχή του ΥΠΑΑΤ στο Σίμο Κεδίκογλου

Πραγματοποιήθηκε σήμερα (31.08.2021) στο ΥΠΑΑΤ, η τελετή παράδοσης – παραλαβής του χαρτοφυλακίου για την Αλιευτική Πολιτική από την απερχόμενη υφυπουργό, Φωτεινή Αραμπατζή, στο Σίμο Κεδίκογλου, παρουσία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιου Λιβανού, τον υφυπουργού κ. Γιώργου Στύλιου, των Γ.Γ. Χριστιάνας Καλογήρου, Κώστα Μπαγινέτα, και Δημήτρη Παπαγιαννίδη καθώς και του υπηρεσιακού Γραμματέα κ. Δημήτρη Τσαγκαλίδη. 

Σε δήλωσή του, ο ΥΠΑΑΤ ευχαρίστησε την απερχόμενη υφυπουργό κ. Φ. Αραμπατζή για την εργατικότητα και τη μεθοδικότητα με την οποία προώθησε τα θέματα της αρμοδιότητάς της, ενώ υποδέχθηκε τον φίλο, όπως τον χαρακτήρισε, Σίμο Κεδίκογλου, η παρουσία του οποίου στο ΥΠΑΑΤ, όπως σημείωσε, έχει συμβολική αλλά και ουσιαστική αξία, καθώς εκπροσωπεί  μία από τις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο από τις πρόσφατες πυρκαγιές, την πληγωμένη Εύβοια

O νέος υφυπουργός, αρμόδιος για την Αλιευτική Πολιτική κ. Σίμος Κεδίκογλου, δήλωσε: 

«Εγώ δεν έχω πολλά λόγια να πω, είναι η ώρα της δουλειάς. Όμως θέλω κατ΄αρχάς να ευχαριστήσω τη Φωτεινή Αραμπατζή με την οποία είχαμε συνεργασία σε σειρά θεμάτων όλο τον προηγούμενο διάστημα, όπως και με τον υπουργό Σπήλιο Λιβανό. Αποτελεσματική δουλειά έχει γίνει και θέλω να τη συγχαρώ γιατί μου παραδίδει δρομολογημένες σωστά τις καταστάσεις στον τομέα αρμοδιότητάς της και πρώτο μου καθήκον είναι να φροντίσω αυτές οι μεταρρυθμίσεις να συνεχίσουν να είναι αποτελεσματικές στο πλαίσιο του σχεδίου του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Θέλω όμως να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τη Φωτεινή γιατί όταν καιγόμασταν κυριολεκτικά,  βοήθησε να σωθούν τα κοπάδια στην Εύβοια που λιμοκτονούσαν, οργάνωσε ένα σύστημα παροχής ζωοτροφών κάτω από έκτακτες συνθήκες και έσωσε χιλιάδες κεφάλια του ζωικού μας δυναμικού.
Οπότε το πρώτο μου καθήκον είναι να βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις για να ολοκληρωθεί το κυβερνητικό σχέδιο. Είμαι όμως και βουλευτής Εύβοιας. Ο τόπος μου υπέστη μια τεράστια καταστροφή και θεωρώ ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης είναι κομβικό για την υλοποίηση του Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης για τη Β. Εύβοια. Δεν είναι μόνο –γι αυτό και είμαι σίγουρος ότι και με τον Σπήλιο και με το Γιώργο θα δουλέψουμε σκληρά για να δούμε όλο το φάσμα. Η Εύβοια έχει πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα και στον αγροτικό τομέα και στον κτηνοτροφικό και στον αλιευτικό. Πρέπει να βοηθήσουμε τον κόσμο να ξανασταθεί στα πόδια του, αλλά πρέπει να διαμορφώσουμε και τον αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα στην Εύβοια, έτσι ώστε να έχει την καλύτερη προοπτική μέλλοντος.
Θέλω να ευχαριστήσω πρώτα και κύρια τον πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε, όλους τους ανθρώπους του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης με τους οποίους χρόνια τώρα συνεργάζομαι: τους γεωτεχνικούς, το στελεχικό δυναμικό του Υπουργείου. Πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να  πετύχουμε τα αποτελέσματα που χρειάζεται η χώρα και επιτρέψτε μου να ξαναναφερθώ στον τόπο μου. Η Εύβοια χρειάζεται  πρέπει μπορεί και θα ξανασταθεί στα πόδια της και θα πάει ακόμη καλύτερα με πολύ σκληρή δουλειά από όλους μας».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Τραμπ: Έχω τεράστιο θαυμασμό για την Ελλάδα και θα ήθελα να την επισκεφτώ
Κατά την τελετή επίδοσης διαπιστευτηρίων από τον νέο πρέσβη της Ελλάδας στις ΗΠΑ, ο Τραμπ ζήτησε από τον Αντώνη Αλεξανδρίδη να μεταφέρει τους θερμούς χαιρετισμούς του προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
Ντόναλντ Τραμπ 14
Κωνσταντίνος Τασούλας για τις φωτογραφίες με τους 200 της Καισαριανής: «Καθοριστική συμβολή στην ιστορική μνήμη»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαιρετίζει την πρωτοβουλία του υπουργείο Πολιτισμού για την εξασφάλιση των ιστορικών ντοκουμέντων από τις εκτελέσεις αγωνιστών την περίοδο της κατοχής
Κωνσταντίνος Τασούλας
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου διαψεύδει τις καταγγελίες για απλήρωτη εργαζόμενη: «Δεν απασχολείται στην Πλεύση Ελευθερίας εδώ και ένα χρόνο»
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας μιλά για «κακοστημένη σκηνοθεσία» στην υπόθεση «Βιολάντα», καταγγέλλει και «εντεταλμένες προσπάθειες εκβίασης» και δηλώνει ότι θα προσφύγει στην Δικαιοσύνη κατά Γεωργιάδη, Κουσουλό και Πολύζο
Ζωή Κωνσταντοπούλου 23
Κυριάκος Μητσοτάκης για ανεργία στους νέους: Στόχος να ζουν καλύτερα από τις προηγούμενες γενιές
Σε ανάρτησή του ο πρωθυπουργός αναφέρεται σε φοροελαφρύνσεις για νέους έως 25 ετών, στο «Σπίτι μου ΙΙ» και στη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού, σημειώνοντας ότι «η ακρίβεια και το στεγαστικό πιέζουν»
Κυριάκος Μητσοτάκης
Άδωνις Γεωργιάδης και Ζωή Κωνσταντοπούλου: Κόντρα δίχως τέλος, νέα καταγγελία και αιχμές για την υπόθεση Γρηγορόπουλου
Η αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Υγείας και της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας, εδώ και ημέρες, εκτείνεται από την Ολομέλεια έως τις επιτροπές και τα social media, με το πολιτικό θερμόμετρο να παραμένει σταθερά υψηλά
Άδωνις Γεωργιάδης και Ζωή Κωνσταντοπούλου
31