Πολιτική

Ανασχηματισμός: Ο Κατρούγκαλος απαντά στην οργή Μαξίμου: “Ας με βάλει όπου θέλει ο πρωθυπουργός”

- Ο Γ. Κατρούγκαλος δηλώνει πως γνωρίζει πως η θέση του είναι μία ηλεκτρική καρέκλα
- Για πρώτη φορά ακούγεται πως στον επικείμενο ανασχηματισμό μπορεί να τεθεί εκτός κυβέρνησης
- Ο ίδιος για τον ανασχηματισμό δήλωσε πως είναι στρατιώτης πάντα στη διάθεση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα
- Παραδέχθηκε πως η κυβέρνηση δεν δίνει υψηλές συντάξεις αλλά χαμηλές, διευκρινίζοντας πως αυτές αντέχει η οικονομία

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μετά την αποκάλυψη του NewsIt.gr πως το Μέγαρο Μαξίμου βράζει κυριολεκτικά από τους χειρισμούς του υπουργού Εργασίας, Γιώργου Κατρούγκαλου στο θέμα των συνταξιούχων, ο ίδιος απάντησε σε όλα τα σενάρια και τις φημολογίες για τον επικείμενο ανασχηματισμό.

Οι εικόνες με τους συνταξιούχους να καίνε τις επιστολές που τους έστειλε ο υπουργός Εργασίας, σε ζωντανή σύνδεση, θεωρείται ότι έχουν κάνει μεγάλο κακό στην κυβέρνηση και στην εικόνα της. Όπως έλεγαν χαρακτηριστικά, με τις 12 μειώσεις συντάξεων που έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν είχαμε δει τέτοιες εικόνες κι αυτό γιατί ο νυν υπουργός Εργασίας υποτίμησε τον αντίκτυπο που θα είχαν οι χειρισμοί του στο θέμα αυτό.

Ο τρόπος με τον οποίο επελέγη να γίνουν οι μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις προφανώς αποδείχθηκε λάθος αλλά και οι συνεχείς τηλεοπτικές εμφανίσεις του υπουργού Εργασίας ήταν ένα επικοινωνιακό Βατερλώ για την κυβέρνηση. Έτσι, για πρώτη φορά ακούγεται ότι ο κ. Κατρούγκαλος μπορεί στον επόμενο ανασχηματισμό να είναι εκτός κυβερνητικού σχήματος.

Ο κ. Κατρούγκαλος μιλώντας στον Real Fm δήλωσε πως ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας έχει μεγαλύτερη εποπτεία από εκείνον και μπορεί να υπηρετήσει την κυβέρνηση από όπου ο πρωθυπουργός νομίζει ότι μπορεί να φανεί χρήσιμος. Σημείωσε επιπλέον πως δεν έχει βάλει κανέναν όρο στον πρωθυπουργό και σημείωσε χαρακτηριστικά: “Ό,τι μου έχει ζητήσει ο Πρωθυπουργός μέχρι τώρα, να φύγω από την Ευρωβουλή και να πάω στο υπουργείο Εσωτερικών, να φύγω από το υπουργείο Εσωτερικών και να πάω στο υπουργείο Εργασίας, έχω εμπιστοσύνη στον Πρωθυπουργό. Θεωρώ τον εαυτό μου στρατιώτη”.

Αυτό που προκάλεσε εντύπωση στις δηλώσεις του κ. Κατρούγκαλου είναι το γεγονός πως δήλωσε υπερήφανος για τις μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό παρά το γεγονός πως αυτές οι μεταρρυθμίσεις έχουν φέρει σε απόγνωση χιλιάδες συνταξιούχους.

Ωστόσο, ο κ. Κατρούγκαλος παραδέχθηκε πως γνωρίζει πως δεν δίνει η κυβέρνηση υψηλές συντάξεις, αλλά χαμηλές, διευκρινίζοντας όμως πως αυτές αντέχει η οικονομία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μήνυμα διακυβέρνησης από τον Τσίπρα – Η ΕΛΑΣ, η Παιδεία και τα εθνικά θέματα στο επίκεντρο  
Ο πρώην πρωθυπουργός παρουσίασε το νέο κόμμα του ως δύναμη «κυβερνώσας Αριστεράς», προανήγγειλε αλλαγές στην εισαγωγή στα ΑΕΙ και άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για την εξωτερική πολιτική και τη στάση της απέναντι στις ΗΠΑ
Αλέξης Τσίπρας
Δύο ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου: «Συγκέντρωση φίλων» ή Κεντρική Επιτροπή στο Wyndham – Το θολό τοπίο με την αίθουσα και την ταυτοποίηση των μελών
Η αναπληρώτρια γραμματέας Αναστασία Σαπουνά δηλώνει ότι δεν υπάρχει επίσημη σύγκληση και εισηγείται ΚΕ στις 18 Ιουλίου, ενώ Πολάκης και Παππάς επιμένουν ότι η συνεδρίαση θα γίνει κανονικά
Δύο ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου: «Συγκέντρωση φίλων» ή Κεντρική Επιτροπή στο Wyndham – Το θολό τοπίο με την αίθουσα και την ταυτοποίηση των μελών
6
Η Μαρία Καραγιάννη η γυναίκα στο μπαλκόνι της Marfin θυμάται τις εφιαλτικές στιγμές: «Τους εκλιπαρούσαμε να μη μας κάψουν - Είχαν πλήρη επίγνωση»
«Τους έβλεπαν τους ανθρώπους και τους άκουγαν να ουρλιάζουν. «Σε παρακαλούμε μην το ρίξεις», τους φώναζαν» - «Για μια εβδομάδα το σώμα μας ξέρναγε στάχτη και αποκαΐδια»
Marfin: Η Μαρία Καραγιάννη θυμάται τις εφιαλτικές στιγμές – «Τους εκλιπαρούσαμε να μη μας κάψουν»
21
Χρυσοχοΐδης για συλλήψεις Marfin και εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη: «Δεν νοείται αφαίρεση ζωής χωρίς απόδοση δικαιοσύνης»
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη υπογραμμίζει ότι «η Δημοκρατία είναι ισχυρή και πάντα νικά», στέλνοντας μήνυμα προς όσους επιχειρούν να επιβάλουν τον φόβο μέσω της βίας
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
ΣΥΡΙΖΑ: Φιάσκο με την Πολιτική Γραμματεία που ζήτησαν Πολάκης και Παππάς – Κανονικά το Σάββατο η Κεντρική Επιτροπή μετά την παρέμβαση Κουβέλη
Πηγές που πρόσκεινται στην αναπληρώτρια γραμματέα, που εκτελεί χρέη επικεφαλής του κόμματος μετά την παραίτηση Φάμελλου, επιμένουν ότι η συνεδρίαση δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί
Νίκος Παππάς και Παύλος Πολάκης
Ανανεώθηκε πριν 3 ώρες
9
«Καρφί» Σιακαντάρη για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: «Η εκλογή από τη ρευστή βάση άνοιξε τον δρόμο στον Κασσελάκη»
Ο συγγραφέας του «Μανιφέστου» του Ινστιτούτου Τσίπρα υποστηρίζει ότι από την ανάδειξη του πρώην προέδρου ξεκίνησε η αποδόμηση του κόμματος και στρέφει τα πυρά του κατά όσων σήμερα εμφανίζονται ως «σωτήρες»
Γιώργος Σιακαντάρης
Μαρινάκης κατά Ανδρουλάκη για τη 13η σύνταξη: «Καταθέστε πρόταση νόμου και ας την κοστολογήσει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους»
Νέος γύρος αντιπαράθεσης, με το Μαξίμου να επιμένει στην κατάθεση πρότασης και τη Χαριλάου Τρικούπη να απαντά ότι τα επιχειρήματα της κυβέρνησης «εξαντλήθηκαν»
Παύλος Μαρινάκης
Ανανεώθηκε πριν 3 ώρες