Πολιτική

Ανασχηματισμός: Οι 4 υπουργοί που έμειναν εκτός κυβέρνησης

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το προγραμματισμένο υπουργικό συμβούλιο αναβλήθηκε, ο ανασχηματισμός ανακοινώθηκε και εκτός κυβέρνησης έμειναν οι υπουργοί Κώστας Σκρέκας, Δόμνα Μιχαηλίδου, Λευτέρης Αυγενάκης και Δημήτρης Καιρίδης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, ανακοίνωσε, το μεσημέρι της Παρασκευής (14.06.2024) τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα μετά τις αποφάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον ανασχηματισμό και 4 υπουργοί είδαν την… έξοδο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μεταξύ άλλων, έδειξε την πόρτα της εξόδου από το νέο κυβερνητικό σχήμα στους Κώστα Σκρέκα από το υπουργείο Ανάπτυξης, Δόμνα Μιχαηλίδου από το υπουργείο Εργασίας, Λευτέρη Αυγενάκη από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, Δημήτρη Καιρίδη από το υπουργείο Μετανάστευσης.

Ποιοι πήραν το χαρτοφυλάκιό τους 

Στη θέση του Κώστα Σκρέκα τοποθετήθηκε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Στη θέση της Δόμνας Μιχαηλίδου στο υπουργείο Εργασίας τοποθετείται η μέχρι πρότινος υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως, στη θέση της οποίας αναβαθμίζεται από αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών σε υπουργό, ο Θοδωρής Λιβάνιος με υφυπουργό τον Βασίλη Σπανάκη.

Ο Κώστας Τσιάρας είναι ο νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στη θέση του Λευτέρη Αυγενάκη.

Νέος υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου είναι ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, στη θέση του Δημήτρη Καιρίδη.

Με εξαίρεση το υπουργείο Εργασίας, οι νέοι επικεφαλής των υπουργείων που… άλλαξαν υπουργό, επιστρέφουν στην κυβέρνηση ύστερα από μερικούς μήνες.

Ποιο υφυπουργοί έμειναν εκτός

Την έξοδο είδαν και ο υφυπουργός Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης, ο υφ. Μακεδονίας/Θράκης Στάθης Κωνσταντινίδης, η υφυπουργός Υποδομών & Μεταφορών Χριστίνα Αλεξοπούλου, υφυπουργός Ανάπτυξης Μάξιμος Σενετάκης, η υφυπουργός Οικογένειας Μαρία Κεφάλα, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Κελέτσης και ο υφυπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Παππάς.

Το νέο κυβερνητικό σχήμα χαρακτηρίζεται από αλλαγές και προσθήκες που δηλώνουν τις προτεραιότητες του επόμενου διαστήματος που δεν είναι άλλες από την ακρίβεια, τους αγρότες και την περιφέρεια για ένα αποτελεσματικότερο κράτος για καλύτερη καθημερινότητα.

Ο ανασχηματισμός, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, «απαντά στο αίτημα των πολιτών “σας εμπιστευόμαστε, αλλά γίνετε καλύτεροι, προχωρήστε πιο γρήγορα”. Και, ταυτόχρονα, δίνει ένα μήνυμα δυναμικής επανεκκίνησης». 

Οι νέοι υπουργοί και υφυπουργοί θα ορκιστούν σήμερα (14.06.2024) στις 18:00 στο Προεδρικό Μέγαρο, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, ενώ η πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου θα γίνει αύριο Σάββατο, πριν ο πρωθυπουργός αναχωρήσει για την Ελβετία και τη διάσκεψη για την Ουκρανία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Πόλεμος» ΕΛΑΣ – ΠΑΣΟΚ: Στη Δικαιοσύνη προαναγγέλλει ότι θα προσφύγει η Παπαδοπούλου κατά του Κωνσταντόπουλου – «Ούτε βήμα πίσω»
Νέα ανάρτηση της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου της ΕΛΑΣ μετά την καταγγελία για εξύβριση και εκφοβισμό - Αιχμές προς τη Χαριλάου Τρικούπη και τον Νίκο Ανδρουλάκη
Άννα Παπαδοπούλου, ΕΛΑΣ 12
Μπακογιάννης κατά Δούκα για τη Γκράβα: «Εμφανίζεται στις κάμερες στα εύκολα και εξαφανίζεται στα δύσκολα»
Σκληρή ανακοίνωση της μείζονος αντιπολίτευσης για την ασφάλεια των μαθητών, τις καθυστερήσεις στους ελέγχους και την αναστολή λειτουργίας του σχολικού συγκροτήματος
Χάρης Δούκας και Κώστας Μπακογιάννης
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ στο στόχαστρο της WSJ: Πίεζε δωρητή να της καταθέσει 100.000 δολάρια στον λογαριασμό της – Η στήριξη Ρούμπιο και τα ερωτήματα
Η Χριστίνα Κοραή, μιλώντας στο Live News, σχολίασε το νέο δημοσίευμα – Η απουσία προσωπικής απάντησης της πρέσβειρας και η αντίδραση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Κίμπερλι Γκιλφόιλ
Στο στόχαστρο της ΕΛΑΣ το ΠΑΣΟΚ μετά την καταγγελία Παπαδοπούλου: «Με αποκάλεσε σκουπίδι» – Ζητά τη διαγραφή Κωνσταντόπουλου
Το στέλεχος της Χαριλάου Τρικούπη παραδέχεται τους υψηλούς τόνους της αντιπαράθεσης και υποστηρίζει ότι ζήτησε συγγνώμη - «Αναγνωρίζω το λάθος μου», «Εργαλειοποιεί το περιστατικό»
Δημήτρης Κωνσταντόπουλος και Άννα Παπαδοπούλου
Ανδρουλάκης κατά Μητσοτάκη: «Κάνει τη στεγαστική κρίση μπίζνα για τους μεγαλοεργολάβους» – «Θα πληρώσετε την αλαζονεία σας στις εκλογές»
Σφοδρή επίθεση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση - Οι τροπολογίες για μείωση ΦΠΑ στα μικρά νησιά και ενίσχυση των αλιέων
Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ
9
Νέα επίθεση Σαμαρά μέσω Τσιούτσια: «Ιδεολογική μετάλλαξη» στη ΝΔ – «Ο κόσμος πιέζει για πολιτικές πρωτοβουλίες»
Αιχμές κατά Μητσοτάκη για την οικονομία, την Κάσο και την «παρακμή» της χώρας - «Αντί να αποπεμφθεί ο Γεραπετρίτης, διαγράφηκε ο Σαμαράς» - Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέου κόμματος
Αντώνης Σαμαράς
16