Πολιτική

Ανασχηματισμός: Απειλές υπουργών που τρίζουν οι καρέκλες τους – Όλα τα ονόματα

Καυτό παρασκήνιο από τις διεργασίες που γίνονται στην κυβέρνηση ενόψει ανασχηματισμού περιγράφει ο Βηματοδότης. Σύμφωνα με πληροφορίες λοιπόν υπάρχει κατ' αρχήν αναστάτωση στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ αφού μέλη της ζήτησαν από τον πρωθυπουργό να ξεκαθαρίσει πρώτα την ταυτότητα της κυβέρνησης.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι ίδιοι, λένε ότι η κυβέρνηση με την πολιτική της βρίσκεται σε αδιέξοδο, ότι λειτουργεί χωρίς ιδεολογική και πολιτική ταυτότητα και ότι μια πλειάδα υπουργών, αναπληρωτών υπουργών και υφυπουργών πρέπει να απομακρυνθούν αφού δεν έχουν προσφέρει έργο.

Οι απειλές πρωτοκλασάτου υπουργού

Σύμφωνα πάντα με τον Βηματοδότη, υπουργός σε σημαντικό υπουργείο, συνεργαζόμενος με τον ΣΥΡΙΖΑ, διεμήνυσε στον κ. Τσίπρα ότι δεν σκοπεύει να παραδώσει το υπουργείο του. Μάλιστα, άφησε να εννοηθεί ότι αν καρατομηθεί δεν θα καθίσει με σταυρωμένα χέρια και θα προσπαθήσει να επιφέρει ισχυρό πλήγμα στην κυβέρνηση. Απειλεί επίσης να παρασύρει σε παραίτηση ακόμη έναν υπουργό της ίδιας ιδεολογικής αντίληψης με αυτόν.

Ο ενδιαφερόμενος για την θέση του Κοτζιά

Πρωτοκλασάτος Συριζαίος που βρίσκεται εκτός κυβέρνησης ζήτησε από τον Πρωθυπουργό συνάντηση (πριν από το Συνέδριο) ώστε να συζητήσει μαζί του το ενδεχόμενο να εισέλθει στην κυβέρνηση και μάλιστα στη θέση του υπουργού Εξωτερικών.

Λατρεύουν Φίλη

Ο Νίκος Φίλης μετά την περιβόητη διαμάχη με την Εκκλησία για το μάθημα των Θρησκευτικών, έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής στον κομματικό μηχανισμό του ΣΥΡΙΖΑ. Οι σκληροπυρηνικοί του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν τη στάση του καθαρή αριστερή θέση.

Ποιούς παίρνει η μπάλα

Ακόμα και υπουργοί που είναι στο απυρόβλητο λόγω και των σχεσεών τους με τον πρωθυπουργό δεν πρέπει να θεωρούν δεδομένες τις υπουργικές καρέκλες. Σύμφωνα πάντα με τον Βηματοδότη, γκρίνιες, υπάρχουν και για τον Ν. Παππά, όχι μόνο για τις τηλεοπτικές άδειες αλλα υπάρχουν και κάποιοι που του χρεώνουν αναποτελεσματικότητα.

Επίσης, δεν πρέπει να θεωρούν σίγουρο ότι θα μείνουν στην κυβέρνηση οι: Γιώργος Σταθάκης, Πάνος Σκουρλέτης, Γιώργος Κατρούγκαλος, N. Παρασκευόπουλος, Δ. Μάρδας, Τρ. Αλεξιάδης, Θεοδώρα Τζάκρη, Θ. Δρίτσας και των Ι. Μπαλάφας, Ι. Αμανατίδης, Θ. Πελεγρίνης, Σία Αναγνωστοπούλου, Ράνια Αντωνοπούλου, Θεανώ Φωτίου.

Το κόμμα επίσης φωνάζει για έξοδο για τους υπουργούς προερχΠ. Κουρουμπλή, Μάρκο Μπόλαρη.

πηγη: Βηματοδοτης

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νάντια Γιαννακοπούλου για την προσωπική επίθεση του Μακάριου Λαζαρίδη: «Ξεπέρασε το όριο της αντοχής μου»
«Είμαστε άνθρωποι και όταν είσαι άνθρωπος σημαίνει να πει ότι ξέρεις, έχεις όλες τις πτυχές. Σε οδηγεί πολλές φορές και στο να δακρύσεις. Δεν ντρέπομαι για αυτό»
Η Νάντια Γιαννακοπούλου δακρυσμένη μετά από καυγά με τον Μακάριο Λαζαρίδη στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα 7
Μητσοτάκης για τουρκολιβυκό: Είναι σαν η Ελλάδα να υπογράψει συμφωνία οριοθέτησης με την Τυνησία, αγνοώντας εντελώς τη Λιβύη ή την Ιταλία
«Tα έργα συνδεσιμότητας δεν πρέπει να γίνονται όμηροι των διαφορών που ενδεχομένως έχουμε για περιοχές όπου δεν έχει γίνει οριοθέτηση»
Μητσοτάκης για τουρκολιβυκό: Είναι σαν η Ελλάδα να υπογράψει συμφωνία οριοθέτησης με την Τυνησία, αγνοώντας εντελώς τη Λιβύη ή την Ιταλία 33