Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Ανασχηματισμός: Τα πρώτα ονόματα υπουργών με κίτρινες κάρτες

Ανασχηματισμός: Τα πρώτα ονόματα υπουργών με κίτρινες κάρτες

Ο πρωθυπουργός μετά τις κρίσιμες ψηφοφορίες στις αρχές του 2016 και αφού εκλεγεί και ο νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σχεδιάζει αλλαγές στο κυβερνητικό στρατόπεδο, που θα στέλνουν μηνύματα τόσο στο εσωτερικό όσο και προς την κοινωνία.

Στο Μαξίμου υπάρχει προβληματισμός για τις συνεχόμενες επιθέσεις που δέχονται δύο υπουργοί, ο κ. Φλαμπουράρης και ο κ. Σταθάκης αναφορικά και με τις δηλώσεις πόθεν έσχες. Ωστόσο, οι πληροφορίες του NewsIt.gr αναφέρουν πως ο κ. Φλαμπουράρης δεν πρόκειται να φύγει από την κυβέρνηση εκτός εάν το επιλέξει ο ίδιος, προκειμένου να διευκολύνει τον πρωθυπουργό.

Ωστόσο, για την περίπτωση του κ. Σταθάκη όντως υπάρχουν σοβαρά παράπονα και γκρίνιες και φαίνεται πως ο κ. Σταθάκης δεν θα γλιτώσει στον ανασχηματισμό.

Το Μαξίμου, όπως αποκαλύφθηκε στην εκπομπή Live News του Νίκου Ευαγγελάτου στο Ε, έχει παράπονα και θα περίμενε πολλές περισσότερες ενέργειες από το υπουργείο Εργασίας. Συγκεκριμένα, υπάρχουν παράπονα για τις κυρίες του υπουργικού συμβουλίου, Ράνια Αντωνοπούλου και την Θεανώ Φωτίου.

Δυσλειτουργίες έχει εντοπίσει ο πρωθυπουργός και στο υπουργείο Εσωτερικών όπου υπάρχουν προβλήματα συνεργασίας ανάμεσα στον κ. Κουρουμπλή και τον κ. Βερναδάκη και Μπαλάφα.

Προβληματισμός επικρατεί για το υπουργείο Εξωτερικών με συνεργάτες του πρωθυπουργού να γκρινιάζουν για τα σημάδια αυτονόμησης που παρουσιάζει ο υπουργός, κ. Νίκος Κοτζιάς, όπως την περίπτωση της ανάκλησης του Έλληνα πρέσβη στην Τσεχία.

Πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχει γκρίνια και προβλήματα και για τον υπουργό Παιδείας, Νίκο Φίλη, ωστόσο δεν φαίνεται προς το παρόν δυνατό το σενάριο αντικατάστασής του.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε