Πολιτική

Αναταράξεις από την κίνηση του Γ. Παπανδρέου – Ολα δείχνουν νέο κόμμα – Δέχεται εισηγήσεις να το κάνει για να “κόψει” τον ΣΥΡΙΖΑ

- Στενοί συνεργάτες του Γ. Παπανδρέου θυμίζουν πόσο απρόβλεπτος είναι ο πρώην πρωθυπουργός
- Ομολογούν από το περιβάλλον του ότι είναι σε εγρήγορση ο κ. Παπανδρέου, βλέπει κόσμο και δέχεται μηνύματα
-Το 70% των οπαδών του ΠΑΣΟΚ δηλώνουν πως δεν θα ψήφιζαν ένα νέο κόμμα από τον Γ. Παπανδρέου
- Η πλευρά του Ευάγγελου Βενιζέλου κατηγορεί τον πρώην πρωθυπουργό πως προκαλεί πολιτική σύγχυση

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Από το μεσημέρι όταν είδε το φως της δημοσιότητας η μακροσκελή γραπτή του Γιώργου Παπανδρέου για τις πολιτικές εξελίξεις τα τηλέφωνα των στενών συνεργατών του έχουν πάρει κυριολεκτικά φωτιά.

Βασική ερώτηση «αν ο Γιώργος έχει αποφασίσει να προχωρήσεις τη δημιουργία κόμματος» με τους συνεργάτες να δηλώνουν άγνοια και να χαρακτηρίζουν σενάρια και υποθέσεις τα όσα σχετικά γράφονται, καθώς ουδείς γνωρίζει τις πραγματικές προθέσεις του πρώην πρωθυπουργού και ιδίως το χρόνο εκδήλωσής τους,

Μάλιστα ένας εκ των συνεργατών θύμιζε με νόημα το απρόβλεπτο των κινήσεων του κ. Παπανδρέου, όταν πήρε τηλέφωνο τον Αντώνη Σαμαρά τον Ιούνιο του 2011, εν αγνοία του περιβάλλοντός του.

Πάντως οι στενοί συνεργάτες του παραδέχονται ότι ο Γιώργος Παπανδρέου βρίσκεται σε ιδιαίτερη κινητικότητα, βλέπει κόσμο λαμβάνει και απαντά σε μηνύματα και είναι γενικότερα σε εγρήγορση καθώς θεωρεί ότι κυβέρνηση και αντιπολίτευση, είναι κατώτεροι των περιστάσεων και η χώρα οδεύει σε περιπέτειες.

Το αν θα κάνει τελικά κόμμα, το οποίο μάλιστα σε σχετικές έρευνες κοινής γνώμης λαμβάνει ποσοστά καλύτερα από το ΠΑΣΟΚ του Ε. Βενιζέλου, είναι ζητούμενο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες πολιτικοοικονομικά κέντρα εντός και εκτός Ελλάδας θα το ήθελαν διακαώς προκειμένου να μπει φρένο στη ροή ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ προς τον ΣΥΡΙΖΑ και στο ενδεχόμενο αυτοδυναμίας του.

Πάντως, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στο Ποντίκι, φαίνεται πως εάν ο Γιώργος Παπανδρέου κάνει κόμμα, τότε το 6% των πολιτών δηλώνει διατεθειμένοι να τον ψηφίσουν, ενώ από τα αποτελέσματα φαίνεται πως το 70% των οπαδών του ΠΑΣΟΚ δηλώνει πως δεν θα ψηφίσει το πιθανό νέο κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου.

Όλα τα ενδεχόμενα για τις επόμενες κινήσεις του Γ. Παπανδρέου θεωρούνται πάντως ανοιχτά όπως λένε και οι στενοί συνεργάτες του και ιδίως στην περίπτωση που η χώρα βαδίσει προς πρόωρες εκλογές.

Άλλωστε είτε εντός είτε εκτός ΠΑΣΟΚ το επιτελείο υπάρχει, ο μηχανισμός ανά την Ελλάδα υπάρχει, στελέχη πρόθυμα να συνδράμουν υπάρχουν το όνομα εξακολουθεί να συγκινεί σημαντική μερίδα ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ και της δημοκρατικής παράταξης ευρύτερα…

 

Το θέμα είναι τι θα αποφασίσει και πότε ο Γιώργος και με την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ έτοιμη να αντιδράσει κραδαίνοντας τα πορίσματα για τα οικονομικά του κόμματος επί των ημερών του.

Η αντίδραση της Χαριλάου Τρικούπη

Το λιτό σχόλιο του ΠΑΣΟΚ για τη δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου ήταν πως το κόμμα “λειτουργεί  και θα λειτουργεί ως εγγυητής της εθνικής σταθερότητας και θα αντιταχθεί στην πρόκληση πολιτικής σύγχυσης και αβεβαιότητας τόσο πριν όσο και μετά την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Όλοι θα ανταποκριθούμε συνεπώς στο χρέος μας. Αρκεί να το θυμόμαστε και να το υπολογίζουμε σωστά”.

Στην ουσία το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τον Γιώργο Παπανδρέου πως με την τοποθέτησή του προκαλεί πολιτική σύγχυση και αβεβαιότητα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άδωνις Γεωργιάδης για Γιώργο Μαζωνάκη: «Κανένας δε ζήτησε την αλλαγή της ώρας θανάτου – Φτάνει με τις συκοφαντίες»
«Καλώ τις ανακριτικές αρχές να ανοίξουν όλα τα τηλέφωνα του Διοικητού του Νοσοκομείου και των ιατρών που παρέλαβαν από το ΕΚΑΒ ώστε να μην αφήσουμε χώρο στις συνωμοσιολογικές θεωρίες», είπε ο υπουργός Υγείας
Ο Άδωνις Γεωργιάδης 125
Κυριάκος Μητσοτάκης: Αύξηση στο επίδομα θέρμανσης για όλες τις μορφές ενέργειας και επιδότηση diesel όλο τον Οκτώβριο
Ο πρωθυπουργός σχολιάζει τη διπλή αναβάθμιση της Ελλάδας από τους οίκους Moody’s και Scope, ενώ αναφέρεται και στη διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης
Κυριάκος Μητσοτάκης 189
Η ΕΛΑΣ εδραιώνεται στη δεύτερη θέση, αλλά τώρα αρχίζουν τα δύσκολα – Η μάχη με το ΠΑΣΟΚ και οι αναποφάσιστοι
Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις επιβεβαιώνουν την κυριαρχία της ΕΛ.Α.Σ. στον προοδευτικό χώρο - Η πίεση στο ΠΑΣΟΚ, το ισχυρό χαρτί Τσίπρα και το δύσκολο πέρασμα από την εκλογική επιρροή στην κυβερνητική αξιοπιστία
Ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ 11
Κυριάκος Μητσοτάκης για την αναβάθμιση από Moody’s και Scope Ratings: «Η Ελλάδα – νησίδα πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας»
«Η Ελλάδα αποτελεί πλέον παράδειγμα ανθεκτικότητας, ανάπτυξης, μεταρρυθμίσεων και ταχείας μείωσης του δημόσιου χρέους», το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη
Γιώργος Μαζωνάκης 7