Πολιτική

Ανατροπή συσχετισμών για τις Πρέσπες επιδιώκει η ΝΔ – Η πίεση σε Τσίπρα, Καμμένο και βουλευτές

Να εγκλωβίσει το Μαξίμου και να αποτρέψει την ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών επιδιώκει η ΝΔ, αξιοποιώντας ως όχημα τις δηλώσεις Ζάεφ περί «μακεδονικής γλώσσας» και παρά την αναδίπλωση από τον πρωθυπουργό της πΓΔΜ.

Την υπόθεση παίρνει μάλιστα πάνω του ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος κάλεσε με δήλωσή του όλα τα κόμματα και όλους τους βουλευτές ν’ αναλάβουν τις ευθύνες τους και να καταψηφίσουν τη συμφωνία, στοχεύοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο στην ανατροπή των συσχετισμών που έχουν δημιουργηθεί και οδηγούν την κυβέρνηση – εκτός απροόπτου – στην κύρωση της συμφωνίας. Ο πρόεδρος της ΝΔ, πάντως, είχε δηλώσει τη Δευτέρα και συγκεκριμένα στην ομιλία του στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου πως το κόμμα του δεν είναι κατά της προοπτικής επίλυσης του ονοματολογικού με την πΓΔΜ, αλλά κατά της συγκεκριμένης συμφωνίας, την οποία θεωρεί επιζήμια για τα συμφέροντα της χώρας.

TSIPRAS ZAEF
Με εμφανή ειρωνικό τόνο, εξάλλου, και αναφορές στο δημοψήφισμα του 2015, η ΝΔ κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα «να μετατρέψει το ‘ναι’ σε ‘όχι’, όπως μόνον εκείνος ξέρει». Στην οδό Πειραιώς θεωρούν, άλλωστε, ότι δικαιώνεται η αρχική τους εκτίμηση για τις Πρέσπες και συγκεκριμένα πως η αναγνώριση της «μακεδονικής γλώσσας» ενισχύει τον αλυτρωτισμό από την πλευρά της πΓΔΜ και καθιστά πρακτικά αδύνατη την εφαρμογή της συμφωνίας.
«Η ΝΔ θα καταψηφίσει τη συμφωνία και καλούμε όλα τα κόμματα και τους βουλευτές να πράξουν το ίδιο. Αυτή, εξάλλου, είναι και η εύλογη απαίτηση της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης. Η τακτική της ΝΔ, ούτως ή άλλως, θα συνεχίσει να κλιμακώνεται όσο πλησιάζει η ώρα να έλθει στη Βουλή η συμφωνία και να πρέπει να βρει λύση τότε ο κ. Τσίπρας στον γρίφο που ακούει στο όνομα «Πάνος Καμμένος».
Στην αξιωματική αντιπολίτευση δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο οι πολιτικές εξελίξεις να είναι ραγδαίες αμέσως μετά τις γιορτές, ιδιαίτερα εάν ο πρωθυπουργός επισπεύσει πράγματι τις διαδικασίες για την ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών από τη Βουλή. Όμως, τυχόν αποχώρηση του κ. Καμμένου και των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση φέρνει όλο και πιο κοντά τις εκλογές και αυτό ακριβώς είναι που θέλει να προκαλέσει η ΝΔ, η οποία, πάντως, παραμένει σταθερή στη θέση της πως δεν θα κυρώσει τις Πρέσπες ούτε μετεκλογικά, εάν κληθεί να το πράξει.

Του Αιμίλιου Περδικάρη

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δημοσκόπηση Alco: Νίκος Δένδιας και Κυριάκος Πιερρακάκης οι πιο επιτυχημένοι Υπουργοί της Κυβέρνησης
Στο ερώτημα «ποιον εμπιστεύεστε για Πρωθυπουργό», ο Κυριάκος Μητσοτάκης (28%) διατηρεί μεγάλο προβάδισμα από τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς, ωστόσο με μεγάλη διαφορά προηγείται ο... κανένας (35%)
Ο Νίκος Δένδιας και ο Κυριάκος Πιερρακάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν καταγράφουμε απλώς το πρόβλημα της στέγασης, το αντιμετωπίζουμε με στοχευμένα μέτρα
«Η Κυβέρνηση αναπτύσσει συνολικά 40 δράσεις συνολικού προϋπολογισμού άνω των 6,5 δισ. ευρώ για τη στεγαστική κρίση», σημειώνει ο Πρωθυπουργός σε άρθρο του στο ηλεκτρονικό Onside της ΟΝΝΕΔ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 1
Σωκράτης Φάμελλος για τη μήνυση από την Ομάδα Αλήθειας: «Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί νοικοκύρης»
«Η μήνυση εναντίον μου, που προανήγγειλε η Ομάδας Αλήθειας, ο μηχανισμός προπαγάνδας του κ. Μητσοτάκη, αποτελεί ευθεία επίθεση κατά της Δημοκρατίας» τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Σωκράτης Φάμελλος 1
Αυτό είναι το ερωτηματολόγιο αξιολόγησης των υπηρεσιών του Δημοσίου – Θα πραγματοποιείται 2 φορές τον χρόνο
Η αξιολόγηση θα γίνεται την περίοδο Απριλίου - Μαΐου και την περίοδο Οκτωβρίου - Νοεμβρίου και θα αφορά υπηρεσίες του κεντρικού κράτου, ψηφιακές υπηρεσίες και υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης
Το ερωτηματολόγιο αξιολόγησης υπηρεσιών του Δημοσίου 12