Κυριακή, 5 Μαΐ
21oC Αθήνα

Αναβάλλεται η συζήτηση στη Βουλή για τη διαφθορά! Την επόμενη Τρίτη η συνεδρίαση

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Οι συντονισμένες τρομοκρατικές επιθέσεις άλλαξαν την ατζέντα. Μετά την συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων, αποφασίστηκε η συζήτηση στη Βουλή να γίνει την ερχόμενη Τρίτη, στις 19:00 το απόγευμα.

Έτσι αναβάλλεται η προγραμματισμένη για σήμερα συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, σχετικά με τη λειτουργία της Δικαιοσύνης.

Όπως ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη ο Αλέξης Τσίπρας με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής ζήτησε τη μετάθεση της προγραμματισμένης συζήτησης στη Βουλή για τη λειτουργία της Δικαιοσύνης να γίνει τελικά την ερχόμενη Τρίτη, στις 19:00 το απόγευμα.
Για τον λόγο αυτό, ο πρωθυπουργός είχε επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η κ. Γεροβασίλη ανέφερε ότι η κυβέρνηση καταδικάζει το τυφλό τρομοκρατικό χτύπημα στις Βρυξέλλες, παρακολουθεί με προσοχή τις εξελίξεις και θα γίνει ότι πρέπει για την ασφάλεια της χώρας.

Η κυβέρνηση λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα, στο Μαξίμου κλήθηκαν οι κύριοι Τόσκας και Καμμένος, ενώ στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και με τη συμμετοχή στελεχών της Αντιτρομοκρατικής, της ΕΥΠ και της ΕΛ.ΑΣ. επανεξετάζονται όλα τα μέτρα ασφαλείας τόσο στα αεροδρόμια, όσο και σε πιθανούς τρομοκρατικούς στόχους.

Αντίδραση της ΝΔ

Ο εξ αρχής σχεδιασμός διαχείρισης της κυβερνητικής πλειοψηφίας να προηγηθεί η συνεδρίαση της Ολομέλειας με τους πολιτικούς αρχηγούς να διασταυρώνουν τα ξίφη τους και να ρίχνουν τα «χαρτιά» που ο ένας διαθέτει για τον άλλο… και μετά να «πέσει» στα μαλακά η συνεδρίαση με τις ακροάσεις των υπουργών Δικαιοσύνης στην Επιτροπή Θεσμών αποκαλύφθηκε στην Διάσκεψη των Προέδρων, όταν ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης όχι μόνο πρότεινε, μετά και την επίσημη επιστολή που είχε λάβει από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, την αναβολή της απογευματινής συνεδρίασης αλλά και της συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας που ήταν προγραμματισμένη να διεξαχθεί την ερχόμενη Πέμπτη, και ζήτησε και αυτή να μετατεθεί για μια εβδομάδα ακριβώς μετά.

Η ΝΔ, δια του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής της Ομάδας, Κώστας Τσιάρας, με δηλώσεις του στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες μετά την λήξη της ΔτΠ, έκανε γνωστό πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αντέδρασε στην μετάθεση της συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, καθώς αυτή υποβαθμίζει την αυτοτέλεια του κοινοβουλίου να προγραμματίζει και να αποφασίζει το ίδιο για τα θέματα με τα οποία θα ασχοληθεί.

Σε ότι δε αφορά την άποψη ότι «η ερχόμενη Πέμπτη είναι παραμονή της 25ης Μαρτίου και πολλοί βουλευτές θα απουσιάζουν στις περιφέρειές τους για να λάβουν μέρος στις εορταστικές εκδηλώσεις της εθνικής εορτής» ο κ. Κώστας Τσιάρας είπε πως πρόκειται για προσχηματική δικαιολογία καθώς εάν ο λόγος αυτός ήταν υπαρκτός τότε πως η ΔτΠ την προηγούμενη εβδομάδα όρισε η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών να γίνει αυτή την Πέμπτη! Και συμπλήρωσε πως «την ερχόμενη Πέμπτη υπάρχουν και άλλες προγραμματισμένες συνεδριάσεις κοινοβουλευτικών Επιτροπών που δεν αναβάλλονται. Γι’ αυτές δεν υπάρχει ο ίδιος λόγος;»

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε