Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Αναβιώνει η κόντρα! Τσακαλώτος “καρφώνει” το Βήμα: “Λέτε ψέματα”!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

“Αναζωπύρωση” μιας κόντρας… από τα παλιά! Η Κυβέρνηση “βάλλει” κατά της εφημερίδας “Το Βήμα”, με αφορμή σημερινό δημοσίευμα σχετικά με την συνεδρίαση του Eurogroup, στις 5 Δεκεμβρίου του 2016.

Η κυβέρνηση έχε “κονταροχτυπηθεί” ουκ ολίγες φορές με την εφημερίδα “Το Βήμα” στο παρελθόν. Ένα σημερινό δημοσίευμα, ωστόσο, φαίνεται πως ήταν αρκετό για να… ξεθαφτούν τα “τσεκούρια” του πολέμου!

Η αφορμή

Συγκεκριμένα, δημοσίευμα του Βήματος της Κυριακής περιγράφει την συνεδρίαση του Eurogroup της περασμένης Δευτέρας ως μία… πυριτιδαποθήκη, με τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, να βρίσκεται αντιμέτωπος με το σύνολο των Ευρωπαίων ομολόγων του.

Το δημοσίευμα χαρακτηριστικά αναφέρει πως ο κ. Τσακαλώτος προειδοποίησε τους ευρωπαίους ΥΠΟΙΚ πως «δεν μπορούμε να πάρουμε νέα μέτρα, αν μας πιέσετε κι άλλο θα αναγκαστούμε να πάμε σε εκλογές». Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, ήταν η αντίδραση που εισέπραξε ήταν η εξής: «Αν νομίζετε ότι δεν αντέχετε, τότε να πάτε»(!).

Το υπουργείο Οικονομικών, λοιπόν, με μια ανακοίνωση που εξέδωσε, διαψεύδει κατηγορηματικά το δημοσίευμα και ούτε λίγο ούτε πολύ κατηγορεί την εφημερίδα πως ψεύδεται.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ: “Οι φερόμενοι διάλογοι ανάμεσα στον υπουργό Οικονομικών ​Ευκλείδη Τσακαλώτο ​και ​ομολόγους του, οι οποίοι παρουσιάζονται στην εφημερίδα το Βήμα της Κυριακής και αναπαράγονται στο Διαδίκτυο, ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα.

Καμία τέτοια συζήτηση με αναφορά σε εκλογές από μέρους του υπουργού Οικονομικών δεν ​έγινε στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου 2016. Ούτε εντός, ούτε στο περιθώριο αυτού​.

Οι πολιτικές σκοπιμότητες δεν υπηρετούνται επαρκώς με ψεύδη“.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε