Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Αναβλήθηκε η προανακριτική για Novartis – Αρνήθηκαν να βγουν Τζανακόπουλος και Πολάκης

Αναβλήθηκε η προανακριτική για Novartis – Αρνήθηκαν να βγουν Τζανακόπουλος και Πολάκης

Τεταμένο κλίμα στην προανακριτική για την Novartis.
Η συνεδρίαση για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου «τελείωσε» πριν καν αρχίσει, καθώς αναβλήθηκε.
Πολάκης και Τζανακόπουλος αρνήθηκαν να φύγουν από την αίθουσα.
«Θα είμαστε και την Τρίτη εδώ», η απειλή Πολάκη.
Δείτε βίντεο από την έξοδο Πολάκη – Τζανακόπουλου από την αίθουσα μετά την αναβολή.

Τελείωσε πριν καν αρχίσει σε τεταμένο κλίμα η συνεδρίαση της προανακριτικής Επιτροπής της βουλής για την υπόθεση Novartis. Σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και οι Παύλος Πολάκης και Δημήτρης Τζανακόπουλος μπήκαν μαζί στην αίθουσα με συνέπεια η συνεδρίαση να αναβληθεί.

Συγκεκριμένα έξω από την αίθουσα υπήρχαν αρκετά στελέχη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που περίμεναν να δουν τις εξελίξεις. Παρούσα έξω από την αίθουσα 150, στον α’ όροφο του κτιρίου του κοινοβουλίου ήταν και η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη.

Τελικά η συνεδρίαση αναβλήθηκε διότι οι Πολάκης και Τζανακόπουλος αρνήθηκαν να βγουν από την αίθουσα. Βουλευτές της ΝΔ δήλωσαν ότι αποχωρούν από την αίθουσα με το σκεπτικό ότι η σύνθεση δεν ήταν νόμιμη και η διαδικασία θα έπασχε από ακυρότητα.

Κατά πλειοψηφία, τελικά, αποφασίστηκε η συνεδρίαση της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προς διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης στην υπόθεση Παπαγγελόπουλου, να συνεχιστεί την ερχόμενη Τρίτη 12 Νοεμβρίου.

Ο Παύλος Πολάκης μάλιστα έκανε δηλώσεις μετά την αναβολή της συνεδρίασης λέγοντας πως «και την ερχόμενη Τρίτη εδώ θα είμαστε».

«Ο κ. Φρουζής έχει έρθει και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλουν να εξεταστεί», δήλωσε ο Θανάσης Πλεύρης, βγαίνοντας από την αίθουσα. «Η κατάθεση του κ. Φρουζή αναβάλλεται με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ. Μέσα στην επιτροπή βρίσκονται άτομα που απαγορεύεται να βρίσκονται, γιατί διαφορετικά είναι μη νόμιμη η σύνθεση της επιτροπής και όποια κίνηση κάνουμε θα δημιουργήσει ακυρότητα», είπε επίσης ο κ. Πλεύρης και πρόσθεσε ότι οι κκ Τζανακόπουλος και Πολάκης αρνούνται να φύγουν.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής, Ιωάννης Μπούγας, είπε ότι η επιτροπή δεν μπορεί να προχωρήσει με μη νόμιμη σύνθεση και πρόσθεσε ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εκλήθησαν επανειλημμένα να αποχωρήσουν και απάντησαν αρνητικά. Τελευταίοι από την αίθουσα και αφού είχαν αποχωρήσει όλα τα άλλα μέλη της επιτροπής, βγήκαν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από την αίθουσα.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις