Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Άνδρας των ΜΑΤ φώναζε στον Κουτσούμπα “Ποιος είσαι εσύ ρε;” – Κατεγγελία του ΚΚΕ για προπηλακισμό

Άνδρας των ΜΑΤ φώναζε στον Κουτσούμπα “Ποιος είσαι εσύ ρε;” – Κατεγγελία του ΚΚΕ για προπηλακισμό

Ένα… απίστευτο περιστατικό έλαβε χώρα κατά τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα ενάντια στην τροπολογία για τους πλειστηριασμούς.

Όταν σε κάποια στιγμή ο Δημήτρης Κουτσούμπας μαζί με άλλα στελέχη του ΚΚΕ εμποδίστηκαν από δυνάμεις των ΜΑΤ να προσεγγίσουν την συγκέντρωση, ένας αστυνομικός αναφώνησε προς το μέρος του “Ποιος είσαι εσύ ρε;”.

Μάλιστα το συνέχισε να φωνάζει λέγοντας “ποιος είσαι εσύ ρε; ποιος είναι ο κύριος”

Καταγγέλει προπηλακισμό το ΚΚΕ

«Πρέπει να αναζητηθούν οι ευθύνες για τον προπηλακισμό εναντίον του γενικού γραμματέα κόμματος», τόνισε ο κ. Παφίλης κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης, με μέτρα θεραπείας αντί ποινές για ψυχικά ασθενείς και στο οποίο κατατέθηκε η επίμαχη τροπολογία για την οποία το ΚΚΕ ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία.

Eπεισόδιο μικρής έντασης σημειώθηκε και με τον Χρήστο Κατσώτη. Ο βουλευτής του ΚΚΕ θέλησε να προσεγγίσει την πορεία από την Βασιλίσσης Σοφίας, όπου είχαν τοποθετήσει κλούβες οι αστυνομικοί και έκλειναν τον δρόμο.

Συγκέντρωση για τους πλειστηριασμούς

Συγκέντρωση ενάντια στην ποινικοποίηση των αντιδράσεων κατά των πλειστηριασμών πραγματοποίησε έξω από την Βουλή το ΠΑΜΕ. Στην συγκέντρωση δημιουργήθηκε μάλιστα ένταση, μεταξύ του βουλευτή του ΚΚΕ Χρήστου Κατσώτη και δυνάμεων της αστυνομίας.

Το ΠΑΜΕ διαμαρτύρεται για την τροπολογία που κατατέθηκε στην βουλή, σύμφωνα με την οποία προβλέπεται αυτεπάγγελτη δίωξη σε όποιον προκαλεί απλή σωματική βλάβη ή απειλεί με βία ή άλλη παράνομη πράξη ή παράλειψη, υπάλληλο πλειστηριασμού που διενεργείται κατά τη διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης.

Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία Κλαυθμώνος και κατευθύνθηκε προς την Βουλή.

Κουτσούμπας: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεπεράσει κάθε όριο

Από την συγκέντρωση ο Δημήτρης Κουτσούμπας δήλωσε πως “η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Έχει χάσει την ψυχραιμία της υλοποιώντας τις επιταγές των τραπεζών, των funds, των κορακιών, όπως τους έλεγε και η ίδια παλιότερα. Υλοποιώντας τις επιταγές τους για πλειστηριασμούς -πρώτης ακόμη κατοικίας- λαϊκών οικογενειών και βέβαια ποινικοποιώντας από σήμερα την δράση όσων αγανακτούν, όσων διαμαρτύρονται, όσων προσπαθούν να εμποδίσουν αυτή την αδικία.

Θα μας βρίσκει συνεχώς μπροστά της. Ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται να νομιμοποιήσει -εάν απόψε τολμήσουν και ψηφίσουν με την ονομαστική ψηφοφορία, που έχει καταθέσει το ΚΚΕ, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, της κυβερνητικής πλειοψηφίας- αυτή την επαίσχυντη τροπολογία, δεν θα μπορούν να σταθούν σε όλη την Ελλάδα. Δεν θα νομιμοποιηθεί αυτό το μέτρο, ακόμη κι αν ψηφιστεί, δεν θα περάσει. Θα βρίσκουν τον λαό, την εργατική τάξη, τους αυτοαπαχολούμενους, τη νεολαία κάθε μέρα στο δρόμο“.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις