Τρίτη, 30 Απρ.
16oC Αθήνα

Ανδρέας Γεωργίου: Η κυβέρνηση αποσύρει την προσφυγή εναντίον του στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο – To tweet Φλωρίδη

Ανδρέας Γεωργίου: Η κυβέρνηση αποσύρει την προσφυγή εναντίον του στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο – To tweet Φλωρίδη

Η ελληνική κυβέρνηση αποσύρει την αίτηση που είχε κατατεθεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου αναφορικά με την επανεξέταση της απόφασης που είχε δικαιώσει τον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου.

Όπως έγινε γνωστό το υπουργείο Οικονομικών κατέθεσε αίτημα στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους για την ανάκληση της προσφυγής προς το ΕΔΔΑ για την υπόθεση του Ανδρέα Γεωργίου.

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: Με αίτημα που κατέθεσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Κωστής Χατζηδάκης, στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους ζητείται η ανάκληση της προσφυγής προς το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) που είχε υποβληθεί στις 8 Ιουνίου 2023 για την υπόθεση Γεωργίου.

Το ΕΔΔΑ ήδη έχει εκδώσει απόφαση για το εν λόγω θέμα και δεν θα ήταν θετική για την εικόνα της Ελλάδος η μη συμμόρφωση με την απόφαση του Δικαστηρίου. Με βάση την Απόφαση του ΕΔΔΑ η υπόθεση παραπέμπεται εκ νέου στον Άρειο Πάγο (Διατακτικό υπ’αριθ. 3 της σχετικής Απόφασης).

Για το θέμα τοποθετήθηκε μέσω twitter ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, που είχε δεχθεί πυρά για την απόφαση αυτή και ξεκαθάρισε πως δεν είχε καμία ανάμειξη.

«Μεγάλη βιασύνη από κάποιους, φίλους και μη, για πικρόχολα εναντίον μου σχόλια, για μια υπογραφή μου που δεν υπήρξε και ούτε θα μπορούσε να υπάρξει», τόνισε χαρακτηριστικά.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις