Πολιτική

Ανδρέας Λοβέρδος: Είμαι έτοιμος για την ολική επαναφορά του ΠΑΣΟΚ

Ο Ανδρέας Λοβέρδος μιλάει στο Liberal και δηλώνει πως το ΠΑΣΟΚ μπορεί να αναδειχθεί στον κεντροαριστερό πόλο του πολιτικού συστήματος υπογραμμίζοντας πως ο ίδιος είναι έτοιμος να ηγηθεί της επιστροφής της Δημοκρατικής Παράταξης.

Τι λέει για το πολιτικό σκηνικό, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ, την κυβέρνηση και την προσπάθεια «καπηλείας» του κέντρου από τον Τσίπρα, ενόψει της διαδικτυακής του ομιλίας στις 12 Απριλίου όπου θα παρουσιάσει τις βάσεις του ιδεολογικού και πολιτικού προτάγματός του για το μέλλον του κόμματος.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος έχει ανακοινώσει την πρόθεσή του να διεκδικήσει την προεδρία του κινήματος στις εσωκομματικές εκλογές. Στο πλαίσιο αυτό δηλώνει έτοιμος να ηγηθεί της Δημοκρατικής Παράταξης προτάσσοντας την επιστροφή της στην κεντρική πολιτική σκηνή και στην εκ νέου μετατροπή της σε δύναμη εξουσίας ώς ο άλλος πόλος σημειώνοντας την ανάγκη υπερδιπλασιασμού των ποσοστών στις επόμενες εθνικές εκλογές προειδοποιώντας πως σε διαφορετική περίπτωση θα «συνθλιβεί ανάμεσα στις δεξιές και αριστερές συμπληγάδες».

Σε ό,τι αφορά την προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να εμφανιστεί ως εκφραστής της κεντροαριστεράς ο Ανδρέας Λοβέρδος αναφέρει ότι επιχειρεί να καπηλευθεί «την ιστορία και την πολιτική παράδοση της δημοκρατικής παράταξης και να σφετερισθεί μία και καλή τον χώρο της Κεντροαριστεράς».

Παράλληλα σημειώνει πως μια αναδιάταξη και μια μεταρρυθμιστική αντιπολίτευση από το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής δύναται να αλλάξει τα δεδομένα. Ως προς την εικόνα που εμφανίζεται σήμερα με τους υψηλούς τόνους δηλώνει πως «Καμία σημασία για τον πολίτη δεν έχει η πλειοδοσία ανέξοδης αντιπολίτευσης» προσθέτονας μάλιστα ότι αυτή η λογική δεν δημιουργεί προβλήματα στην κυβέρνηση.

Στις 12 Απριλίου στις 6 το απόγευμα ο Ανδρέας Λοβέρδος θα παρουσιάσει τις θέσεις και τις προτάσεις καθώς και το πρόταγμα όπως τονίζει στο πλαίσιο του οποιου θα διεκδικήσει αλλα και εν συνεχεία θα οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ στην επόμενη ημέρα. Επιγραμματικά αναφέρει μιλώντας στο liberal ότι στόχος είναι να γίνει εκφραστής της μεταρρυθμιστικής αντιπολίτευσης αρθρώνοντας και πρόταση εξουσίας, αναπροσαρμόζοντας πολιτικές σε καίρια θέματα, όπως αυτά της ασφάλειας και της μετανάστευσης και κυρίως αλλαγής του κλειστού τρόπου κομματικής λειτουργίας.

Σκοπός όπως τονίζει «να μπούμε με καίριο και δυναμικό τρόπο ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, εκτοπίζοντας τους πρώτους από το χώρο του Κέντρου και τους δεύτερους από το χώρο της Κεντροαριστεράς».

Πηγή: Liberal.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Συνάντηση Θεοδωρικάκου με Αρχιεπίσκοπο Αμερικής: Στο επίκεντρο η ενίσχυση των στρατηγικών σχέσεων Ελλάδας – ΗΠΑ
Συγκεκριμένα, ο  Υπουργός ενημέρωσε τον Σεβασμιότατο για το περιεχόμενο και τα αποτελέσματα των επαφών του με ανώτατα κυβερνητικά στελέχη και αξιωματούχους των ΗΠΑ
Συνάντηση Θεοδωρικάκου με Αρχιεπίσκοπο Αμερικής: Στο επίκεντρο η ενίσχυση των στρατηγικών σχέσεων Ελλάδας – ΗΠΑ
ΠΑΣΟΚ για ΟΠΕΚΕΠΕ: Ποιον κρατά ο φερόμενος εγκέφαλος του κυκλώματος Μύρωνας Χιλετζάκης και δεν τον διαγράφει η ΝΔ;
«Η Νέα Δημοκρατία ακόμα δεν έχει πει κουβέντα για το γαλάζιο στέλεχος και κολλητό του κ. Αυγενάκη, Μύρωνα Χιλετζάκη που φέρεται ως ο εγκέφαλος του κυκλώματος που αποκαλύφθηκε στην Κρήτη»
Χιλετζάκης
Η σημερινή πανελλαδική διάσκεψη των αγροτών κρίνει την συνάντηση με Μητσοτάκη – Τα «αγκάθια» και οι δεσμεύσεις
Οι πρώτες αντιδράσεις αγροτών και κτηνοτρόφων χθες δεν ήταν ενθαρρυντικές, ωστόσο στο κυβερνητικό επιτελείο προσδοκούν ότι «θα επικρατήσει η υπευθυνότητα»
Αγρότες στη Νίκαια της Λάρισας
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης συναντήθηκε με τον Αντόνιο Κόστα: Σταθερότητα, ανάπτυξη και ανθεκτικότητα οι προτεραιότητες
Όπως αναφέρει ο Έλληνας πρόεδρος του Eurogroup, εξετάστηκε, επίσης, ο τρόπος με τον οποίο το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και το Eurogroup μπορούν να εμβαθύνουν περαιτέρω την καθιερωμένη συνεργασία τους
Ο νέος πρόεδρος του Eurogroup, Κυριάκος Πιερρακάκης με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Αντόνιο Κόστα