Πολιτική

Ανδρέας Λοβέρδος: Είμαι έτοιμος για την ολική επαναφορά του ΠΑΣΟΚ

Ο Ανδρέας Λοβέρδος μιλάει στο Liberal και δηλώνει πως το ΠΑΣΟΚ μπορεί να αναδειχθεί στον κεντροαριστερό πόλο του πολιτικού συστήματος υπογραμμίζοντας πως ο ίδιος είναι έτοιμος να ηγηθεί της επιστροφής της Δημοκρατικής Παράταξης.

Τι λέει για το πολιτικό σκηνικό, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ, την κυβέρνηση και την προσπάθεια «καπηλείας» του κέντρου από τον Τσίπρα, ενόψει της διαδικτυακής του ομιλίας στις 12 Απριλίου όπου θα παρουσιάσει τις βάσεις του ιδεολογικού και πολιτικού προτάγματός του για το μέλλον του κόμματος.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος έχει ανακοινώσει την πρόθεσή του να διεκδικήσει την προεδρία του κινήματος στις εσωκομματικές εκλογές. Στο πλαίσιο αυτό δηλώνει έτοιμος να ηγηθεί της Δημοκρατικής Παράταξης προτάσσοντας την επιστροφή της στην κεντρική πολιτική σκηνή και στην εκ νέου μετατροπή της σε δύναμη εξουσίας ώς ο άλλος πόλος σημειώνοντας την ανάγκη υπερδιπλασιασμού των ποσοστών στις επόμενες εθνικές εκλογές προειδοποιώντας πως σε διαφορετική περίπτωση θα «συνθλιβεί ανάμεσα στις δεξιές και αριστερές συμπληγάδες».

Σε ό,τι αφορά την προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να εμφανιστεί ως εκφραστής της κεντροαριστεράς ο Ανδρέας Λοβέρδος αναφέρει ότι επιχειρεί να καπηλευθεί «την ιστορία και την πολιτική παράδοση της δημοκρατικής παράταξης και να σφετερισθεί μία και καλή τον χώρο της Κεντροαριστεράς».

Παράλληλα σημειώνει πως μια αναδιάταξη και μια μεταρρυθμιστική αντιπολίτευση από το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής δύναται να αλλάξει τα δεδομένα. Ως προς την εικόνα που εμφανίζεται σήμερα με τους υψηλούς τόνους δηλώνει πως «Καμία σημασία για τον πολίτη δεν έχει η πλειοδοσία ανέξοδης αντιπολίτευσης» προσθέτονας μάλιστα ότι αυτή η λογική δεν δημιουργεί προβλήματα στην κυβέρνηση.

Στις 12 Απριλίου στις 6 το απόγευμα ο Ανδρέας Λοβέρδος θα παρουσιάσει τις θέσεις και τις προτάσεις καθώς και το πρόταγμα όπως τονίζει στο πλαίσιο του οποιου θα διεκδικήσει αλλα και εν συνεχεία θα οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ στην επόμενη ημέρα. Επιγραμματικά αναφέρει μιλώντας στο liberal ότι στόχος είναι να γίνει εκφραστής της μεταρρυθμιστικής αντιπολίτευσης αρθρώνοντας και πρόταση εξουσίας, αναπροσαρμόζοντας πολιτικές σε καίρια θέματα, όπως αυτά της ασφάλειας και της μετανάστευσης και κυρίως αλλαγής του κλειστού τρόπου κομματικής λειτουργίας.

Σκοπός όπως τονίζει «να μπούμε με καίριο και δυναμικό τρόπο ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, εκτοπίζοντας τους πρώτους από το χώρο του Κέντρου και τους δεύτερους από το χώρο της Κεντροαριστεράς».

Πηγή: Liberal.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Καρφιά» Γεωργιάδη για Δένδια: «Να μην δεχόμαστε εύκολα την κριτική από αυτούς που δεν μιλάνε καθόλου»
«Αν μιλάς και υπερασπίζεσαι ένα δύσκολο έργο τότε θα φύγει και κανένας πόντος, και για να το πω ανάποδα, αυτοί οι οποίοι δεν θέλουν να φύγει κανένας πόντος δεν μιλάνε καθόλου» λέει ο υπουργός Υγείας
Άδωνις Γεωργιάδης
Κασσελάκης: Έχασα μια κομματική μάχη σε μπουζουξίδικο με μπράβους της νύχτας – Δεν μπαίνει ”λουκέτο” στο Κίνημα Δημοκρατίας
Ο Στέφανος Κασσελάκης υπογράμμισε επανειλημμένα ότι ο ίδιος δεν λειτουργεί ως ιδιοκτήτης πολιτικού φορέα, αλλά ως εκλεγμένος εκπρόσωπος των μελών
Ο Στέφανος Κασσελάκης 13
Η πρώτη ανασκόπηση Μητσοτάκη για το 2026: Η Βενεζουέλα, οι «αιώνιοι» φοιτητές, οι λαϊκές αγορές και η λειψυδρία
«Το 2026 συνεχίζουμε με την ίδια συνταγή που έχει αποδώσει εδώ και 6,5 χρόνια: να ενισχύουμε την οικονομία με μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις, χωρίς να παίζουμε με τα δημόσια οικονομικά»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Βουλή 92
Ανδρουλάκης για ραντεβού Μητσοτάκη με αγρότες: Το θέμα αυτό δεν είναι στα χέρια μας, έχουμε τις δικές μας προτάσεις
«Οι προτάσεις μας είναι 7 λεπτά η κιλοβατώρα, για 5 χρόνια, για να υπάρχει χαμηλό κόστος παραγωγής, 5 ευρώ το πάγιο και 120 δόσεις γιατί τα χρέη είναι πολλά»
Επίσκεψη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη στη Δυτική Μακεδονία