Πολιτική

Ανδρέας Λοβέρδος: Είμαι έτοιμος για την ολική επαναφορά του ΠΑΣΟΚ

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Ανδρέας Λοβέρδος μιλάει στο Liberal και δηλώνει πως το ΠΑΣΟΚ μπορεί να αναδειχθεί στον κεντροαριστερό πόλο του πολιτικού συστήματος υπογραμμίζοντας πως ο ίδιος είναι έτοιμος να ηγηθεί της επιστροφής της Δημοκρατικής Παράταξης.

Τι λέει για το πολιτικό σκηνικό, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ, την κυβέρνηση και την προσπάθεια «καπηλείας» του κέντρου από τον Τσίπρα, ενόψει της διαδικτυακής του ομιλίας στις 12 Απριλίου όπου θα παρουσιάσει τις βάσεις του ιδεολογικού και πολιτικού προτάγματός του για το μέλλον του κόμματος.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος έχει ανακοινώσει την πρόθεσή του να διεκδικήσει την προεδρία του κινήματος στις εσωκομματικές εκλογές. Στο πλαίσιο αυτό δηλώνει έτοιμος να ηγηθεί της Δημοκρατικής Παράταξης προτάσσοντας την επιστροφή της στην κεντρική πολιτική σκηνή και στην εκ νέου μετατροπή της σε δύναμη εξουσίας ώς ο άλλος πόλος σημειώνοντας την ανάγκη υπερδιπλασιασμού των ποσοστών στις επόμενες εθνικές εκλογές προειδοποιώντας πως σε διαφορετική περίπτωση θα «συνθλιβεί ανάμεσα στις δεξιές και αριστερές συμπληγάδες».

Σε ό,τι αφορά την προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να εμφανιστεί ως εκφραστής της κεντροαριστεράς ο Ανδρέας Λοβέρδος αναφέρει ότι επιχειρεί να καπηλευθεί «την ιστορία και την πολιτική παράδοση της δημοκρατικής παράταξης και να σφετερισθεί μία και καλή τον χώρο της Κεντροαριστεράς».

Παράλληλα σημειώνει πως μια αναδιάταξη και μια μεταρρυθμιστική αντιπολίτευση από το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής δύναται να αλλάξει τα δεδομένα. Ως προς την εικόνα που εμφανίζεται σήμερα με τους υψηλούς τόνους δηλώνει πως «Καμία σημασία για τον πολίτη δεν έχει η πλειοδοσία ανέξοδης αντιπολίτευσης» προσθέτονας μάλιστα ότι αυτή η λογική δεν δημιουργεί προβλήματα στην κυβέρνηση.

Στις 12 Απριλίου στις 6 το απόγευμα ο Ανδρέας Λοβέρδος θα παρουσιάσει τις θέσεις και τις προτάσεις καθώς και το πρόταγμα όπως τονίζει στο πλαίσιο του οποιου θα διεκδικήσει αλλα και εν συνεχεία θα οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ στην επόμενη ημέρα. Επιγραμματικά αναφέρει μιλώντας στο liberal ότι στόχος είναι να γίνει εκφραστής της μεταρρυθμιστικής αντιπολίτευσης αρθρώνοντας και πρόταση εξουσίας, αναπροσαρμόζοντας πολιτικές σε καίρια θέματα, όπως αυτά της ασφάλειας και της μετανάστευσης και κυρίως αλλαγής του κλειστού τρόπου κομματικής λειτουργίας.

Σκοπός όπως τονίζει «να μπούμε με καίριο και δυναμικό τρόπο ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, εκτοπίζοντας τους πρώτους από το χώρο του Κέντρου και τους δεύτερους από το χώρο της Κεντροαριστεράς».

Πηγή: Liberal.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άδωνις Γεωργιάδης για Γιώργο Μαζωνάκη: «Κανένας δε ζήτησε την αλλαγή της ώρας θανάτου – Φτάνει με τις συκοφαντίες»
«Καλώ τις ανακριτικές αρχές να ανοίξουν όλα τα τηλέφωνα του Διοικητού του Νοσοκομείου και των ιατρών που παρέλαβαν από το ΕΚΑΒ ώστε να μην αφήσουμε χώρο στις συνωμοσιολογικές θεωρίες», είπε ο υπουργός Υγείας
Ο Άδωνις Γεωργιάδης 125
Κυριάκος Μητσοτάκης: Αύξηση στο επίδομα θέρμανσης για όλες τις μορφές ενέργειας και επιδότηση diesel όλο τον Οκτώβριο
Ο πρωθυπουργός σχολιάζει τη διπλή αναβάθμιση της Ελλάδας από τους οίκους Moody’s και Scope, ενώ αναφέρεται και στη διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης
Κυριάκος Μητσοτάκης 189
Η ΕΛΑΣ εδραιώνεται στη δεύτερη θέση, αλλά τώρα αρχίζουν τα δύσκολα – Η μάχη με το ΠΑΣΟΚ και οι αναποφάσιστοι
Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις επιβεβαιώνουν την κυριαρχία της ΕΛ.Α.Σ. στον προοδευτικό χώρο - Η πίεση στο ΠΑΣΟΚ, το ισχυρό χαρτί Τσίπρα και το δύσκολο πέρασμα από την εκλογική επιρροή στην κυβερνητική αξιοπιστία
Ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ 11
Κυριάκος Μητσοτάκης για την αναβάθμιση από Moody’s και Scope Ratings: «Η Ελλάδα – νησίδα πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας»
«Η Ελλάδα αποτελεί πλέον παράδειγμα ανθεκτικότητας, ανάπτυξης, μεταρρυθμίσεων και ταχείας μείωσης του δημόσιου χρέους», το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη
Γιώργος Μαζωνάκης 7