Πολιτική

Ανδρέας Λοβέρδος: Είμαι έτοιμος για την ολική επαναφορά του ΠΑΣΟΚ

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Ανδρέας Λοβέρδος μιλάει στο Liberal και δηλώνει πως το ΠΑΣΟΚ μπορεί να αναδειχθεί στον κεντροαριστερό πόλο του πολιτικού συστήματος υπογραμμίζοντας πως ο ίδιος είναι έτοιμος να ηγηθεί της επιστροφής της Δημοκρατικής Παράταξης.

Τι λέει για το πολιτικό σκηνικό, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ, την κυβέρνηση και την προσπάθεια «καπηλείας» του κέντρου από τον Τσίπρα, ενόψει της διαδικτυακής του ομιλίας στις 12 Απριλίου όπου θα παρουσιάσει τις βάσεις του ιδεολογικού και πολιτικού προτάγματός του για το μέλλον του κόμματος.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος έχει ανακοινώσει την πρόθεσή του να διεκδικήσει την προεδρία του κινήματος στις εσωκομματικές εκλογές. Στο πλαίσιο αυτό δηλώνει έτοιμος να ηγηθεί της Δημοκρατικής Παράταξης προτάσσοντας την επιστροφή της στην κεντρική πολιτική σκηνή και στην εκ νέου μετατροπή της σε δύναμη εξουσίας ώς ο άλλος πόλος σημειώνοντας την ανάγκη υπερδιπλασιασμού των ποσοστών στις επόμενες εθνικές εκλογές προειδοποιώντας πως σε διαφορετική περίπτωση θα «συνθλιβεί ανάμεσα στις δεξιές και αριστερές συμπληγάδες».

Σε ό,τι αφορά την προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να εμφανιστεί ως εκφραστής της κεντροαριστεράς ο Ανδρέας Λοβέρδος αναφέρει ότι επιχειρεί να καπηλευθεί «την ιστορία και την πολιτική παράδοση της δημοκρατικής παράταξης και να σφετερισθεί μία και καλή τον χώρο της Κεντροαριστεράς».

Παράλληλα σημειώνει πως μια αναδιάταξη και μια μεταρρυθμιστική αντιπολίτευση από το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής δύναται να αλλάξει τα δεδομένα. Ως προς την εικόνα που εμφανίζεται σήμερα με τους υψηλούς τόνους δηλώνει πως «Καμία σημασία για τον πολίτη δεν έχει η πλειοδοσία ανέξοδης αντιπολίτευσης» προσθέτονας μάλιστα ότι αυτή η λογική δεν δημιουργεί προβλήματα στην κυβέρνηση.

Στις 12 Απριλίου στις 6 το απόγευμα ο Ανδρέας Λοβέρδος θα παρουσιάσει τις θέσεις και τις προτάσεις καθώς και το πρόταγμα όπως τονίζει στο πλαίσιο του οποιου θα διεκδικήσει αλλα και εν συνεχεία θα οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ στην επόμενη ημέρα. Επιγραμματικά αναφέρει μιλώντας στο liberal ότι στόχος είναι να γίνει εκφραστής της μεταρρυθμιστικής αντιπολίτευσης αρθρώνοντας και πρόταση εξουσίας, αναπροσαρμόζοντας πολιτικές σε καίρια θέματα, όπως αυτά της ασφάλειας και της μετανάστευσης και κυρίως αλλαγής του κλειστού τρόπου κομματικής λειτουργίας.

Σκοπός όπως τονίζει «να μπούμε με καίριο και δυναμικό τρόπο ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, εκτοπίζοντας τους πρώτους από το χώρο του Κέντρου και τους δεύτερους από το χώρο της Κεντροαριστεράς».

Πηγή: Liberal.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ελλάδα μειώνει συνεχώς το δημόσιο χρέος της ταχύτερα από κάθε άλλη ευρωπαϊκή χώρα
«Με ορίζοντα το 2031, το δημόσιο χρέος θα έχει μειωθεί κάτω από 110%, καθώς από το 2021 μέχρι σήμερα έχει συρρικνωθεί κατά το 1/3» υπογραμμίζει στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός
Κυριάκος Μητσοτάκης 13
Κατσαφάδος από Σαλαμίνα: Προτεραιότητα η γρήγορη καταγραφή των ζημιών και οι αποζημιώσεις, την Τρίτη ξεκινούν οι αυτοψίες
Στο νησί ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας - Περίπου 600 άνθρωποι απομακρύνθηκαν διά θαλάσσης - Στο Πυροσβεστικό Σώμα η έρευνα για τα αίτια των πυρκαγιών
Κατσαφάδος Σαλαμίνα
Αντώνης Σαμαράς για τα τουρκικά θαλάσσια πάρκα: Μια ακόμη διεθνής πειρατεία από την Άγκυρα, αυτά είναι τα κατά φαντασία «ήρεμα νερά»
«Τι ακριβώς κάνουμε; Ποια είναι η στρατηγική μας; Δεν βλέπουμε πως η Τουρκία προσπαθεί να μας αποκόψει από τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στο Αιγαίο;» διερωτάται στη δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός
Ο Αντώνης Σαμαράς 129
Θαλάσσια πάρκα: Σκληρή κριτική της ΕΛΑΣ στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς απέναντι στην Τουρκία
Παράνομη χαρακτηρίζει την τουρκική κίνηση η ΕΛ.Α.Σ - Ζητεί ευρωπαϊκή αντίδραση και κυρώσεις, εγκατάλειψη της πολιτικής των «ήρεμων νερών» και επανεκκίνηση των διερευνητικών επαφών
ΕΛΑΣ, κόμμα Τσίπρα 5
Η Ελλάδα απαντά στις τουρκικές προκλήσεις με τα θαλάσσια πάρκα σε βόρειο Αιγαίο και Καστελόριζο: Είναι παράνομα και δεν δημιουργούν τετελεσμένα
Το υπουργείο Εξωτερικών διαμηνύει ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να ενεργεί «με συνέπεια και αποφασιστικότητα» για την προστασία των κυριαρχικών δικαιωμάτων της
Φρεγάτα 101