Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Ανδρέας Λοβέρδος για εκλογές ΚΙΝΑΛ: Αύριο θα ανακοινώσω ποιον θα στηρίξω

Ανδρέας Λοβέρδος για εκλογές ΚΙΝΑΛ: Αύριο θα ανακοινώσω ποιον θα στηρίξω

Αμέτοχος στον β’ γύρο των εκλογών του ΚΙΝΑΛ δεν θα μείνει ο Ανδρέας Λοβέρδος. Το θέμα είναι ποιον θα στηρίξει: Νίκο Ανδρουλάκη ή Γιώργο Παπανδρέου.

Το ποιον θα στηρίξει ο Ανδρέας Λοβέρδος την άλλη Κυριακή, θα το μάθουμε αύριο (07.12.2021). Τότε, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ θα κάνει γνωστό αν στον β’ και καθοριστικό γύρο των εκλογών για τον νέο πρόεδρο του κόμματος, η στήριξή του θα πάει στον Νίκο Ανδρουλάκη ή τον Γιώργο Παπανδρέου.

Αλλά για να ανακοινώσει την απόφασή του, θέλει, όπως είπε το πρωί της Δευτέρας στον ΣΚΑΙ, να συζητήσει με τους συνεργάτες του, να ακούσει τις απόψεις τους και μετά να ανακοινώσει… αυτό που θέλει εκείνος.

Ως πολιτικός θέσεων, που ποτέ δεν κρύφτηκε, έτσι και τώρα θα πάει θέσει για το ποιον να στηρίξει την άλλη Κυριακή, είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος. 

Κατά την άποψή του, από τον α’ γύρο των εκλογών (όπου ήρθε τρίτος πίσω από τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Γιώργο Παπανδρέου), το μήνυμα που εστάλη ήταν η ανανέωση. Αυτή η φράση, κατά πολλούς, ελήφθη ως… μήνυμα του Ανδρέα Λοβέρδου προς τον Νίκο Ανδρουλάκη και προάγγελος της στήριξής του. 

 

Σχετικά με τα υψηλά ποσοστά συμμετοχής στις εκλογές, τόνισε ότι αποτελούν πολιτικό θέμα, καθώς αποδεικνύει ότι η παράταξη είναι παρούσα. Έκανε μάλιστα λόγο για ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί.

Ευχαρίστησε τις δεκάδες χιλιάδες που τον ψήφισαν λέγοντας ότι θα συνεχίσει και πως δεν θα τους εγκαταλείψει. Όπως είπε στη μάχη των ιδεών σε σχέση με το ΠΑΣΟΚ, το όνομα, την ταυτότητά του αλλά και την προσδοκία για υπερδιπλασιασμό δυνάμεων κέρδισε, ωστόσο έχασε στην κάλπη.

Στο ερώτημα εάν ο Νίκος Ανδρουλάκης θα πρέπει να παραιτηθεί από ευρωβουλευτής για να ηγηθεί του ΚΙΝΑΛ, ο Ανδρέας Λοβέρδος είπε πως δεν μπορεί να απαντήσει για λογαριασμό του και πως θα ήταν και «λίγο προβοκατόρικο» να πει κάτι εναντίον του. «Να τον ρωτήσετε εσείς. Εγώ δεν μπορώ να το κάνω αυτό», τόνισε.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις