Πολιτική

Ανδρουλάκης από την κηδεία της Βάγιας Νέστορα: «Καμία ανοχή στη βία, την τρομοκρατία και τον διχασμό»

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ βρέθηκε στην Κοζάνη για να εκφράσει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια της Βάγιας Νέστορα, ζητώντας την άμεση σύλληψη των δραστών των εμπρηστικών επιθέσεων που συγκλόνισαν τη Θεσσαλονίκη
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η παρουσία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, στην κηδεία της Βάγιας Νέστορα στην Κοζάνη συνοδεύτηκε από ένα σαφές πολιτικό μήνυμα απέναντι στη βία και την τρομοκρατία, στον απόηχο της φονικής εμπρηστικής επίθεσης που στοίχισε τη ζωή στη μητέρα της πολιτεύτριας της Νέας Δημοκρατίας, Αφροδίτης Νέστορα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης εξέφρασε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια της εκλιπούσας και υπογράμμισε ότι σε μια ευνομούμενη πολιτεία δεν μπορεί να υπάρξει καμία ανοχή στη βία, την τρομοκρατία, τον διχασμό και τις εμφυλιοπολεμικές λογικές, ζητώντας την άμεση εξιχνίαση της υπόθεσης και την παραπομπή των υπευθύνων στη Δικαιοσύνη.

Προσερχόμενος στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Κοζάνης, όπου τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε: «Η Βάγια Νέστορα έχασε με εγκληματικό τρόπο τη ζωή της. Σήμερα ήρθα στην κηδεία της για να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά της, αλλά και να στείλω ένα καθαρό μήνυμα: καμία ανοχή στη βία, την τρομοκρατία, τον διχασμό και τις εμφυλιοπολεμικές λογικές. Σε μία ευνομούμενη κοινωνία, οι δράστες πρέπει να συλληφθούν άμεσα και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη για να τους αποδοθούν οι ευθύνες τους».

 

Η κηδεία σε κλίμα βαθιάς οδύνης

Η κηδεία της Βάγιας Νέστορα πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (09.07.2026) στην Κοζάνη, παρουσία συγγενών, φίλων και εκπροσώπων του πολιτικού κόσμου, οι οποίοι έσπευσαν να αποχαιρετήσουν τη γυναίκα που έχασε τη ζωή της έπειτα από την εμπρηστική επίθεση στην πολυκατοικία όπου διέμενε στη Θεσσαλονίκη.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η παρουσία της κόρης της, Αφροδίτης Νέστορα, η οποία εξακολουθεί να νοσηλεύεται με σοβαρά εγκαύματα. Παρά την αντίθετη ιατρική σύσταση, υπέγραψε με δική της ευθύνη προκειμένου να μεταβεί στην Κοζάνη και να αποχαιρετήσει τη μητέρα της. Μετακινήθηκε με αναπηρικό αμαξίδιο, έχοντας εμφανείς επιδέσμους στα χέρια και στα πόδια από τα εγκαύματα που υπέστη.

Στην εξόδιο ακολουθία παρέστη και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έφτασε στον ναό λίγο πριν από την έναρξη της τελετής, ενώ λίγα λεπτά νωρίτερα είχε φτάσει και ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Το χρονικό των επιθέσεων

Η υπόθεση αφορά τις τρεις σχεδόν ταυτόχρονες εμπρηστικές επιθέσεις με γκαζάκια που σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Τετάρτης 1ης Ιουλίου 2026 στη Θεσσαλονίκη, με στόχο κατοικίες στελεχών και πολιτευτών της Νέας Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα, στόχος έγιναν οι κατοικίες του προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Θεσσαλονίκης, Ζήση Ιωακειμόβιτς, του πρώην βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης Σάββα Αναστασιάδη και της πολιτεύτριας Α’ Θεσσαλονίκης Αφροδίτης Νέστορα.

Η πιο τραγική εξέλιξη καταγράφηκε στην πολυκατοικία της οδού Γραβιάς, στη Χαριλάου, όπου η φωτιά που ξέσπασε στην πυλωτή επεκτάθηκε γρήγορα, με αποτέλεσμα η Βάγια Νέστορα να υποστεί εγκαύματα στο μεγαλύτερο μέρος του σώματός της. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, υπέκυψε λίγες ώρες αργότερα στα τραύματά της.

Οι τρεις επιθέσεις σε Χαριλάου, Πυλαία και Τούμπα εκδηλώθηκαν μέσα σε περίπου 17 λεπτά, με τις αρχές να συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Πόλεμος» ΕΛΑΣ – ΠΑΣΟΚ: Στη Δικαιοσύνη προαναγγέλλει ότι θα προσφύγει η Παπαδοπούλου κατά του Κωνσταντόπουλου – «Ούτε βήμα πίσω»
Νέα ανάρτηση της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου της ΕΛΑΣ μετά την καταγγελία για εξύβριση και εκφοβισμό - Αιχμές προς τη Χαριλάου Τρικούπη και τον Νίκο Ανδρουλάκη
Άννα Παπαδοπούλου, ΕΛΑΣ 12
Μπακογιάννης κατά Δούκα για τη Γκράβα: «Εμφανίζεται στις κάμερες στα εύκολα και εξαφανίζεται στα δύσκολα»
Σκληρή ανακοίνωση της μείζονος αντιπολίτευσης για την ασφάλεια των μαθητών, τις καθυστερήσεις στους ελέγχους και την αναστολή λειτουργίας του σχολικού συγκροτήματος
Χάρης Δούκας και Κώστας Μπακογιάννης
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ στο στόχαστρο της WSJ: Πίεζε δωρητή να της καταθέσει 100.000 δολάρια στον λογαριασμό της – Η στήριξη Ρούμπιο και τα ερωτήματα
Η Χριστίνα Κοραή, μιλώντας στο Live News, σχολίασε το νέο δημοσίευμα – Η απουσία προσωπικής απάντησης της πρέσβειρας και η αντίδραση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Κίμπερλι Γκιλφόιλ
Στο στόχαστρο της ΕΛΑΣ το ΠΑΣΟΚ μετά την καταγγελία Παπαδοπούλου: «Με αποκάλεσε σκουπίδι» – Ζητά τη διαγραφή Κωνσταντόπουλου
Το στέλεχος της Χαριλάου Τρικούπη παραδέχεται τους υψηλούς τόνους της αντιπαράθεσης και υποστηρίζει ότι ζήτησε συγγνώμη - «Αναγνωρίζω το λάθος μου», «Εργαλειοποιεί το περιστατικό»
Δημήτρης Κωνσταντόπουλος και Άννα Παπαδοπούλου
Ανδρουλάκης κατά Μητσοτάκη: «Κάνει τη στεγαστική κρίση μπίζνα για τους μεγαλοεργολάβους» – «Θα πληρώσετε την αλαζονεία σας στις εκλογές»
Σφοδρή επίθεση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση - Οι τροπολογίες για μείωση ΦΠΑ στα μικρά νησιά και ενίσχυση των αλιέων
Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ
9
Νέα επίθεση Σαμαρά μέσω Τσιούτσια: «Ιδεολογική μετάλλαξη» στη ΝΔ – «Ο κόσμος πιέζει για πολιτικές πρωτοβουλίες»
Αιχμές κατά Μητσοτάκη για την οικονομία, την Κάσο και την «παρακμή» της χώρας - «Αντί να αποπεμφθεί ο Γεραπετρίτης, διαγράφηκε ο Σαμαράς» - Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέου κόμματος
Αντώνης Σαμαράς
16