Πολιτική

Ανδρουλάκης για μέτρα Μητσοτάκη: Ζητούμενο είναι τι θα πληρώσουν όσοι έβγαλαν μεγάλα κέρδη από την κρίση

Το κυβερνητικό πακέτο μέτρων για την ενέργεια σχολίασε ο Νίκος Ανδρουλάκης. Το θέμα δεν είναι αν δίνεις μόνο χρήματα, αλλά πως θα ρυθμιστεί η αγορά, δηλαδή πως θα ρυθμιστεί το ποιος επωμίζεται το κόστος της ενεργειακής κρίσης, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης, που έδωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης στον ΣΚΑΙ 100.3 και στους δημοσιογράφους Β. Χιώτη και Ν. Παπαδόπουλο, επισήμανε ότι η επιβολή πλαφόν στη λιανική τιμή, που με συνέπεια υποστηρίζει εδώ και μήνες το Κίνημα, είναι άμεσα εφαρμόσιμη.

Σχολιάζοντας το κυβερνητικό πακέτο μέτρων για την ενέργεια, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής ανέφερε ότι:

«Εδώ και αρκετό καιρό έχουμε μιλήσει για δύο μέτρα. Το πλαφόν στη λιανική τιμή, που είναι στην εργαλειοθήκη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και δεν θέλει ειδική έγκριση όπως το πλαφόν στη χονδρική, και το δεύτερο μέτρο είναι ο φόρος στα υπερκέρδη των παραγωγών. Η ΝΔ με τα μέτρα που εξήγγειλε δεν κάνει μια ουσιαστική παρέμβαση θεσμική και ρυθμιστική αλλά συζητάει το πλαφόν στη λιανική από τον Ιούλιο. Σωστό θα είναι να ισχύσει το πλαφόν στη λιανική τιμή από αύριο το πρωί και να μάθει ο καταναλωτής πώς θα επιμεριστεί το κόστος μεταξύ καταναλωτή, κράτους και των παραγωγών. Να υπάρχει μια δικαιοσύνη στην περιπέτεια που ζούμε. Το μεγάλο ερώτημα είναι τελικά τί θα πληρώσουν οι παραγωγοί. Αυτοί που έχουν τα μεγάλα κέρδη από αυτή την κρίση», ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης.

Σχετικά με το επίδομα που θα καταβληθεί, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής υπογράμμισε ότι το θέμα δεν είναι αν δίνεις μόνο χρήματα, αλλά πως θα ρυθμιστεί η αγορά, δηλαδή πως θα ρυθμιστεί το ποιος επωμίζεται το κόστος της ενεργειακής κρίσης.

Ανδρουλάκης για τις κάλπες ονοματοδοσίας στις 8 Μαΐου

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής στις κάλπες της 8ης Μαΐου για την επιλογή του ονόματος της παράταξης, των αντιπροσώπων στο συνέδριο και των εκπροσώπων στις τοπικές και νομαρχιακές οργανώσεις.

«Επιλέξαμε να έχουμε δύο επιλογές ώστε να υπάρχει μια καθαρή εντολή για το όνομα της παράταξης καθώς είχαμε δεσμευτεί στις εκλογές του Δεκεμβρίου ότι θα επαναφέρουμε το σύμβολό μας και το όνομά μας αλλά σεβόμενοι τον πολυκομματικό φορέα, που εγκαινίασε η Φώφη Γεννηματά», ανέφερε ο κ.  Α:νδρουλάκης σχετικά με την επιλογή μεταξύ του «ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής» και Κινήματος Αλλαγής».

Αναφερόμενος στη συζήτηση περί συνεργασιών τόνισε για τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «ασχολούνται μαζί μας γιατί τους χαλάσαμε τη σούπα. Είχαν καλοβολευτεί οι δύο τους σε μια μοναξιά όπου ο ένας δίνει δύναμη στον άλλο. Εγώ λέω στον ελληνικό λαό ότι εάν έχουν απογοητευτεί από τον κ. Τσίπρα και τον κ. Μητσοτάκη, να μας δώσουν μια ευκαιρία και να είναι σίγουροι ότι ένα κόμμα σοσιαλδημοκρατικό, με ένα σύγχρονο πολιτικό δυναμικό και ένα σύγχρονο πρόγραμμα που αγκαλιάζει τις αγωνίες τους, δεν θα τους απογοητεύσει και θα φέρει στην Ελλάδα καλύτερες μέρες».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης σε αγρότες: «Δεν υποκύπτουμε σε εκβιασμούς – Τον πρώτο λόγο για την απελευθέρωση των δρόμων τον έχει η Τροχαία»
«Οι συμπολίτες μας δεν πρέπει ούτε να ταλαιπωρηθούν, αλλά κυρίως δεν πρέπει να ρισκάρουν, κανένα τροχαίο σε επικίνδυνες παρακαμπτηρίους» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό 146
Ο «Μουντζούρης» των ευθυνών για τα μπλόκα των αγροτών: Νέο μήνυμα Μητσοτάκη και στάση αναμονής για την παρέμβαση εισαγγελέα
Στα σημεία όπου θα υπάρχουν μπλόκα, πηγές της ΕΛΑΣ ξεκαθαρίζουν ότι δεν θα επιτρέψουν τη διέλευση Ι.Χ. αλλά θα τα κατευθύνουν σε παρακαμπτήριες οδούς
Μπλόκα αγροτών στις σήραγγες στα Τέμπη 29
Μάριος Θεμιστοκλέους: Ευχαριστώ τον πρωθυπουργό για τη δυνατότητα να αγωνιστώ για την Ανατολική Αττική
«Έχουμε επιλέξει συνειδητά να ζούμε στην Ανατολική Αττική, να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας, να επενδύσουμε στο μέλλον μας», τονίζει για την υποψηφιότητά του ο υφυπουργός Υγείας
Μάριος Θεμιστοκλέους
Μήνυμα Νετανιάχου στην Τουρκία μετά την τριμερή με Μητσοτάκη και Χριστοδουλίδη: Όσοι θέλουν να επαναφέρουν την αυτοκρατορία τους, αυτό δεν θα συμβεί
«Πρότεινα να αντιμετωπίσουμε το τι συνέβη στις 7 Οκτωβρίου, με τον ίδιο τρόπο που έγιναν οι έρευνες για την 11η Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ» είπε ο Νετανιάχου
Μήνυμα Νετανιάχου στην Τουρκία μετά την τριμερή με Μητσοτάκη και Χριστοδουλίδη: Όσοι θέλουν να επαναφέρουν την αυτοκρατορία τους, αυτό δεν θα συμβεί
42