Σάββατο, 4 Μαΐ
16oC Αθήνα

Ανδρουλάκης: Μεθόδευση της κυβέρνησης για αλλαγή μελών της ΑΔΑΕ για να προστατευθεί η ΕΥΠ

Ανδρουλάκης: Μεθόδευση της κυβέρνησης για αλλαγή μελών της ΑΔΑΕ για να προστατευθεί η ΕΥΠ

Περίεργη σύμπτωση κατήγγειλε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης λέγοντας ότι αύριο στην Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, έρχεται αιφνιδιαστικά η αντικατάσταση μελών της ΑΔΑΕ όταν την Παρασκευή υπήρχε η συνεδρίαση για την απόφαση προστίμου ύψους 100 χιλιάδων ευρώ στην ΕΥΠ για την υπόθεση της παρακολούθησής του.

Ο κ. Ανδρουλάκης με παρέμβασή του σημείωσε ότι υπάρχουν πολλές «τυχαίες» συμπτώσεις που αποδεικνύουν ότι «η Δημοκρατία μας, οι θεσμοί μας, το Κράτος Δικαίου, δεν μπορούν να περιφρουρηθούν από την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη. «Είναι μια επικίνδυνη Κυβέρνηση. Είναι επικίνδυνη Κυβέρνηση για τους θεσμούς, για την Δημοκρατία» τόνισε.

 Ο κ. Ανδρουλάκης απευθύνθηκε όπως είπε «στον ελληνικό λαό, και λέω ότι γι’ αυτή την δυσώδη υπόθεση των υποκλοπών – που δυστυχώς όπως φαίνεται προσπαθεί να συγκαλύψει η ΝΔ όχι μόνο τους ανιψιούς και τους επιχειρηματίες-  αλλά εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα με κάθε δύναμή μας ακόμα πιο δυνατά, ώστε να καταλάβουν οι πολίτες ποια είναι η δημοκρατική παράταξη που περιφρουρεί τους θεσμούς και την Δημοκρατία και ποια είναι η Κυβέρνηση που την υπονομεύει καθημερινά με μόνο στόχο να μην αποκαλυφθούν οι ευθύνες του κ. Μητσοτάκη του οικογενειακού του περιβάλλοντος».

Ο κ. Ανδρουλάκης πρόσθεσε ότι “η Δημοκρατία , οι θεσμοί και το κράτος Δικαίου δεν μπορούν να περιφρουρηθούν από την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ είπε χαρακτηριστικά: «Αυτή την Παρασκευή υπήρχε προγραμματισμένη συνεδρίαση της ΑΔΑΕ για το θέμα που αφορά την ΕΥΠ. Η εισήγηση του προέδρου της ΑΔΑΕ είναι να επιβληθεί ένα πρόστιμο 100.000 ευρώ στην ΕΥΠ, γιατί δεν δέχθηκε να συνεργαστεί με την Αρχή δίνοντας τον αιτιολογικό φάκελο που δικαιολογούσε κατά την κυρία Βλάχου (εισαγγελέας που επόπτευε την ΕΥΠ) την παρακολούθηση και υποκλοπή του κινητού μου. Ενώ λοιπόν, η επίμαχη συνεδρίαση αυτή ήταν προγραμματισμένη να γίνει αυτή την Παρασκευή, μαθαίνουμε πριν λίγο, ότι αύριο στην ΔτΠ έρχεται αιφνιδιαστικά η αντικατάσταση μελών της Ανεξάρτητης Αρχής».

«Αυτό», είπε ο κ. Ανδρουλάκης «είναι μια ακόμα σύμπτωση που αθροίζεται σε συνέχεια προηγούμενων συμπτώσεων» και εξήγησε «σύμπτωση η παρακολούθηση ΕΥΠ και Predator αλλά μαζί παρακολουθούσαν. Σύμπτωση ότι δεν έδωσαν τον φάκελο στην ΑΔΑΕ από την ΕΥΠ που δήθεν με παρακολουθούσε ως εθνικό κίνδυνο – γιατί θα έπρεπε να δικαιολογήσουν ποιον ήταν ο εθνικός κίνδυνος. Και η απάντηση της προηγούμενης σύμπτωση είναι οι ημερομηνίες, από την αρχή της διαδικασίας εκλογής του ΠΑΣΟΚ μέχρι την εκλογή μου στην θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Επίσης, υπάρχει και μια ακόμη σύμπτωση ότι στις 26 Ιουλίου εφέτος εγώ από αυτό το βήμα της Ολομέλειας σας δείχνω τον φάκελο μιας άλλης Ανεξάρτητης Αρχής του κ. Μενουδάκου η οποία επί της ουσίας λέει ότι υπήρχαν πολλαπλά κρούσματα με το Pretador, ερωτώ το Σώμα εάν υπάρχουν κρούσματα και σε άλλους βουλευτές κομμάτων και δεν κατατέθηκε τίποτα».

Ο παριστάμενος υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας απέρριψε τις αναφορές του κ. Ανδρουλάκη περί αιφνιδιαστικής αντικατάστασης των μελών της ΑΔΑΕ λέγοντας πως το ΠΑΣΟΚ όπως και όλα τα άλλα κόμματα είχαν ενημερωθεί εδώ και μια εβδομάδα ότι θα γινόταν αυτή η συνεδρίαση και ότι δεν ανακοινώθηκε σήμερα.

Ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, λίγο αργότερα με παρέμβασή του ανέφερε ότι η λήξη της θητείας των μελών της ΑΔΑΕ είναι γνωστή και έχει υπάρξει εδώ και ένα χρόνο και δεν προχωρήσαμε για ευνόητους λόγους σε αυτές τις αντικαταστάσεις ή ανανεώσεις θητειών. Ο κ. Βορίδης, χαρακτήρισε περίεργο που σήμερα εμφανίσθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ανέφερε μάλιστα ότι το πρόστιμο είναι 100.000 ευρώ και ρώτησε «από πού ξέρει ο κ. Ανδρουλάκης ότι η Ολομέλεια της Αρχής, πριν συνεδριάσει θα αποφασίσει πρόστιμο και μάλιστα ότι αυτό θα είναι 100.000 ευρώ. Από πού τα ξέρει όλα αυτά; Εγώ δεν τα ξέρω, ο κ. Ανδρουλάκης από πού τα ξέρει… ».

Ο υπουργός Επικρατείας, υποστήριξε πως ο Πρόεδρος της Βουλής είχε ενημερώσει  την προηγούμενη Πέμπτη την ΔτΠ  ότι θα εκκινήσει την διαδικασία επιλογής μελών για την ΑΔΑΕ» και πρόσθεσε «αφού σας αρέσουν οι συμπτώσεις, ακούστε και άλλο ενδιαφέρον. Ότι αμέσως μετά την ενημέρωση της ΔτΠ ότι εκκινά η διαδικασία αυτή,  ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ συγκάλεσε την Ολομέλεια της για την Παρασκευή, ενώ ήξερε ότι την Τετάρτη θα γινόταν η εκλογή από την Βουλή των νέων μελών» και συμπλήρωσε «το ποιος ακολουθεί ποιόν εγώ το αφήνω στην κρίση σας». Ο υπουργός αναρωτήθηκε μάλιστα πόσο θέλει το ΠΑΣΟΚ να περιμένουμε για την εκλογή νέων μελών στην Αρχή και πόσο διάστημα θέλει να έχουμε μια Αρχή με ληγμένες θητείες των μελών της.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις