Πολιτική

Ανδρουλάκης στη Βουλή: Θα είμαστε η αξιόπιστη αντιπολίτευση που έχει ανάγκη ο λαός

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Βαθιά παλαιοκομματικό χαρακτήρισε το επιτελικό κράτος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης από το βήμα της Βουλής, τονίζοντας πως: «Δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και θα είμαστε η αξιόπιστη αντιπολίτευση που έχει ανάγκη ο ελληνικός λαός».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατά τη δευτερολογία του επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης στη Βουλή έκανε λόγο για κακοποίηση λέξεων όσον αφορά τον πολυδιάστατο εκσυγχρονισμό στον οποίο αναφέρθηκε ο Κ. Μητσοτάκης και επισήμανε πως «η κυβέρνηση δεν μπορεί να αυτοπροβάλλεται ως φορέας εκσυγχρονισμού, όταν η χώρα έχει την 4η υψηλότερη φορολογία ως προς το ποσοστό του ΑΕΠ στην ΕΕ και η αγοραστική δύναμη είναι η τρίτη χαμηλότερη». 

«Ποιοι είναι κύριοι της ΝΔ που αγωνίστηκαν για την αλήθεια ή το παρακράτος που οργάνωσε τις υποκλοπές; Κύριε Μητσοτάκη μείνατε σιωπηλοί και επικαλεστήκατε καταχρηστικά το απόρρητο για να συγκαλύψετε το σκάνδαλο αλλά κάνατε προεκλογική εκστρατεία με τα δελτία της ΕΥΠ» ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης.

Η ισχυροποίηση του κοινωνικού κράτους για εμάς συνδέεται με ισχυρή ανάπτυξη και μείωση των ανισοτήτων. Ένα κοινωνικό κράτος που δεν αφήνει μετέωρη τη μεσαία τάξη, ένα ψηφιακό κράτος που χειραφετεί τον πολίτη και πολιτικές που δεν εγκαταλείπουν τη νέα γενιά, με υποχρέωση την πράσινη μετάβαση και όχι ένα κερδοσκοπικό παιχνίδι για λίγους, είπε ο κ. Ανδρουλάκης.

Συνέχισε λέγοντας πως: «Η κυβέρνηση υπόσχεται ανάπτυξη μισθούς και ευημερία, το ερώτημα είναι σε ποιος απευθύνεται όταν επικαλείται μείωση της ανεργίας με ευκαιριακές και κακοπληρωμένες θέσεις εργασίας»

«Δεν θα δεχτούμε ως κανονικότητα οι νέοι μας να έχουν λιγοστές ευκαιρίες και χαμηλούς μισθούς. Είναι ώρα για ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις και ισχυρές κλαδικές συμβάσεις, ενώ σύντομα θα κατατεθεί από το ΠΑΣΟΚ πρόταση για αναβάθμιση του ΣΕΠΕ» τόνισε. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΕΛ.Α.Σ: Στήνει οργανωτικό δίκτυο σε όλη τη χώρα – Οι συντονιστές των Περιφερειών και η νέα δομή, όλα τα ονόματα
Η Πολιτική Επιτροπή της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης ενέκρινε τη συγκρότηση του Οργανωτικού Γραφείου και τον επιμερισμό των τομέων ευθύνης - Ολοκληρώθηκε ο «χάρτης» των περιφερειακών συντονιστών - Στόχος η οργανωτική ανάπτυξη σε τοπικό επίπεδο και η διαρκής επαφή με την κοινωνία
Αλέξης Τσίπρας 35
Μητσοτάκης για Μετρό Θεσσαλονίκης: «Ένα χρωστούμενο λιγότερο» – «Ολοκληρώθηκε η καταβολή των νέων συντάξεων χηρείας»
Στο τέλος του 2026 διαγωνισμός για την ανάπλαση του Σιδηροδρομικού Σταθμού στη Θεσσαλονίκη - Ιδιαίτερη είναι η αναφορά του για χαμηλότερες τιμές σε βασικά καταναλωτικά αγαθά όπως τρόφιμα, είδη διαβίωσης και σχολικά είδη
Κυριάκος Μητσοτάκης 133
Παύλος Μαρινάκης για τα μέτρα στη ΔΕΘ: Έμφαση σε μεσαία τάξη, μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οικογένειες – Εξετάζεται η μείωση προκαταβολής φόρου
Τι είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για αλλαγές στα τεκμήρια, την προκλητικότητα της Άγκυρας και την παράταση της επιδότησης στο πετρέλαιο κίνησης
Ο Παύλος Μαρινάκης
Μητσοτάκης: «Εκλογές την άνοιξη του 2027 – Το ΠΑΣΟΚ κοροϊδεύει ψιλό γαζί τους πολίτες»
Pροανήγγειλε ότι στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης θα παρουσιάσει αναλυτικότερα τον οικονομικό προγραμματισμό για το επόμενο έτος και το σχέδιο της κυβέρνησης για την επόμενη τετραετία, με ορίζοντα την Ελλάδα του 2030
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης 34