Πολιτική

Ανδρουλάκης στη Βουλή: Θα είμαστε η αξιόπιστη αντιπολίτευση που έχει ανάγκη ο λαός

Βαθιά παλαιοκομματικό χαρακτήρισε το επιτελικό κράτος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης από το βήμα της Βουλής, τονίζοντας πως: «Δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και θα είμαστε η αξιόπιστη αντιπολίτευση που έχει ανάγκη ο ελληνικός λαός».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατά τη δευτερολογία του επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης στη Βουλή έκανε λόγο για κακοποίηση λέξεων όσον αφορά τον πολυδιάστατο εκσυγχρονισμό στον οποίο αναφέρθηκε ο Κ. Μητσοτάκης και επισήμανε πως «η κυβέρνηση δεν μπορεί να αυτοπροβάλλεται ως φορέας εκσυγχρονισμού, όταν η χώρα έχει την 4η υψηλότερη φορολογία ως προς το ποσοστό του ΑΕΠ στην ΕΕ και η αγοραστική δύναμη είναι η τρίτη χαμηλότερη». 

«Ποιοι είναι κύριοι της ΝΔ που αγωνίστηκαν για την αλήθεια ή το παρακράτος που οργάνωσε τις υποκλοπές; Κύριε Μητσοτάκη μείνατε σιωπηλοί και επικαλεστήκατε καταχρηστικά το απόρρητο για να συγκαλύψετε το σκάνδαλο αλλά κάνατε προεκλογική εκστρατεία με τα δελτία της ΕΥΠ» ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης.

Η ισχυροποίηση του κοινωνικού κράτους για εμάς συνδέεται με ισχυρή ανάπτυξη και μείωση των ανισοτήτων. Ένα κοινωνικό κράτος που δεν αφήνει μετέωρη τη μεσαία τάξη, ένα ψηφιακό κράτος που χειραφετεί τον πολίτη και πολιτικές που δεν εγκαταλείπουν τη νέα γενιά, με υποχρέωση την πράσινη μετάβαση και όχι ένα κερδοσκοπικό παιχνίδι για λίγους, είπε ο κ. Ανδρουλάκης.

Συνέχισε λέγοντας πως: «Η κυβέρνηση υπόσχεται ανάπτυξη μισθούς και ευημερία, το ερώτημα είναι σε ποιος απευθύνεται όταν επικαλείται μείωση της ανεργίας με ευκαιριακές και κακοπληρωμένες θέσεις εργασίας»

«Δεν θα δεχτούμε ως κανονικότητα οι νέοι μας να έχουν λιγοστές ευκαιρίες και χαμηλούς μισθούς. Είναι ώρα για ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις και ισχυρές κλαδικές συμβάσεις, ενώ σύντομα θα κατατεθεί από το ΠΑΣΟΚ πρόταση για αναβάθμιση του ΣΕΠΕ» τόνισε. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κεραμέως κατά Ανδρουλάκη: Θα μπορούσε να μην έχει καταψηφίσει τη δυνατότητα για 4ημερη εργασία
«Μια οριζόντια μείωση του χρόνου εργασίας απλώς αυξάνει το κόστος εργασίας, το οποίο εν συνεχεία μετακυλίεται στην πραγματική οικονομία και τελικά στον ίδιο τον εργαζόμενο»
Νίκη Κεραμέως 8
Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στις 13,6 μονάδες η διαφορά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ – Τα ποσοστά Τσίπρα και Καρυστιανού
Η ακρίβεια και η οικονομία παραμένουν τα σημαντικότερα προβλήματα της χώρας - Δημοφιλέστερη πολιτική αρχηγός η Ζωή Κωνσταντοπούλου ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει καταλληλότερος για πρωθυπουργός
Κάλπη 137
Επιτελικό κράτος: Από το gov.gr στη μείωση των τροχαίων και από το panic button στο «Σπίτι μου» και τα προγράμματα 36 δισ ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης
Το κυβερνητικό μοντέλο με κεντρικό συντονισμό, στοχοθεσία και παρακολούθηση έργων – Παραδείγματα από την καθημερινότητα των πολιτών
Μέγαρο Μαξίμου
Θάνος Πλεύρης στη τριμερή με Βουλγαρία και Τουρκία για το μεταναστευτικό: Ενίσχυση της μάχης κατά των διακινητών
Στην Αθήνα οι υπουργοί των τριών χωρών – Θετική αποτίμηση της συνεργασίας, έμφαση στην ασφάλεια των συνόρων, στις επιστροφές και στις πιθανές επιπτώσεις από την κρίση στη Μέση Ανατολή
Τριμερής συνάντηση υπουργών Ελλάδας, Βουλγαρίας, Τουρκίας στην Αθήνα για το μεταναστευτικό