Σάββατο, 24 Φεβ.
14oC Αθήνα

Ανδρουλάκης: Στον Έβρο συνέβη μια τραγωδία που όμως θα έπρεπε να μας βρει προετοιμασμένους

Ανδρουλάκης: Στον Έβρο συνέβη μια τραγωδία που όμως θα έπρεπε να μας βρει προετοιμασμένους

Στο δάσος της Δαδιάς βρέθηκε και πάλι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλακης, τέσσερις μήνες μετά την καταστροφική πυρκαγιά του καλοκαιριού στον Έβρο.

Μία μέρα μετά την παρουσίαση στην Αλεξανδρούπολη των προτάσεων του Κινήματος για την αλλαγή του μοντέλου πρόληψης – αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών και αποκατάστασης των πληγεισών περιοχών, ο Νίκος Ανδρουλάκης βρέθηκε στον φορέα διαχείρισης του εθνικού πάρκου δάσους Δαδιάς – Λευκίμης – Σουφλίου και ενημερώθηκε για τις επιπτώσεις των καταστροφικών πυρκαγιών του καλοκαιριού στο δάσος και την ορνιθοπανίδα.

«Στον Έβρο συνέβη μία τραγωδία. Μία τραγωδία, όμως, που έπρεπε να μας βρει προετοιμασμένους. Τα στοιχεία δείχνουν ότι ο νομός είχε τη μεγαλύτερη ξηρασία τα τελευταία επτά χρόνια. Το κράτος, όμως, δεν έδωσε έμφαση στην πρόληψη και δεν προετοιμάστηκε προκειμένου να αποφύγουμε την καταστροφή του οικοσυστήματος της Δαδιάς» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Σχετικά με την ορνιθοπανίδα, σημείωσε πως σύμφωνα με αρμόδιους από τον ΟΦΥΠΕΚΑ, είναι από τις σημαντικότερες στην Ευρώπη κι έπρεπε το κράτος να είχε προετοιμαστεί. «Δεν μπορεί επτά χρόνια ξηρασίας να μην έχουν χτυπήσει το καμπανάκι. Η κλιματική αλλαγή είναι ένα δεδομένο, δεν μπορεί όμως να είναι ένα συνεχές άλλοθι. Πρέπει το κράτος να προετοιμαστεί, για να μην έχουμε τόσο τραγικές επιπτώσεις», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Πρόσθεσε ότι «έχουμε χρέος η κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης να συζητήσουμε και να συμφωνήσουμε σ’ ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αποκατάστασης του φυσικού πλούτου αυτού του πανευρωπαϊκού πνεύμονα -της Δαδιάς-, αλλά και των καταστροφών που υπέστησαν κτηνοτρόφοι, αγρότες και η τοπική κοινωνία, ώστε οι πολίτες να νιώσουν ασφάλεια, να νιώσουν το κράτος δίπλα τους και να μην ξανασυμβεί κάτι ανάλογο στο μέλλον».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις