Πολιτική

Ανεξαρτητοποιήθηκε από την Ένωση Κεντρώων ο Γιάννης Σαρίδης – Διαλύεται η Κ.Ο.

Με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, ο Γιάννης Σαρίδης ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την Ένωση Κεντρώων. Έτσι, η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος του Βασίλη Λεβέντη διαλύεται.

Ενός κακού μύρια έπονται για την Ένωση Κεντρώων και τον Βασίλη Λεβέντη. Νωρίς το πρωί της Πέμπτης (30.05.2019) ο Γιάννης Σαρίδης με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, έκανε γνωστή την ανεξαρτητοποίησή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Ο Γιάννης Σαρίδης είχε ουσιαστικά προαναγγείλει την κίνησή του αυτή. Εδώ και καιρό είχε πάρει τις αποστάσεις του από την Ένωση Κεντρώων, είχε ψηφίσει τον προϋπολογισμό και πριν από μερικές εβδομάδες είχε δώσει και ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Και όχι μόνο αυτό αλλά σε πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη είχε δηλώσει πως δεν ψήφισε Ένωση Κεντρώων στις ευρωεκλογές!

Ο βουλευτής της Α’ Θεσσαλονίκης αναφέρει στην επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής ότι θα παραμείνει ανεξάρτητος.

Μετά την ανεξαρτητοποίηση του Γιάννη Σαρίδη, η Ένωση Κεντρώων ουσιαστικά διαλύεται αφού έχει λιγότερους από πέντε βουλευτές και δεν μπορεί να υπάρχει ως Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Στην πρώτη του αντίδραση μετά την ανεξαρτητοποίηση του Γιάννη Σαρίδη, ο Βασίλης Λεβέντης δεν έκρυψε την δυσαρέσκειά του. “Ο μόνος τίτλος που δεν είχε μέχρι σήμερα ο κ. Σαρίδης ήταν του Συμπιλίδη (σ.σ. του βουλευτή Κιλκίς που έριξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη το ’93), τον απέκτησε κι αυτόν”, τόνισε μιλώντας στον Real Fm.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γεραπετρίτης μετά τη συνάντηση με τον Χαφτάρ στη Βεγγάζη: Με τη Λιβύη μας συνδέει η προσήλωση στο διεθνές δίκαιο
Η Ελλάδα δείχνει τον δρόμο των διαπραγματεύσεων για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών και στέλνει μήνυμα αποτροπής δημιουργίας νέου δρόμου για τις μεταναστευτικές ροές από την Αφρική προς την Ευρώπη
Γιώργος Γεραπετρίτης - Χαλίφα Χαφτάρ
9
Κυριάκος Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Δεν κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας – Δεν διορθώσαμε εγκαίρως τα κακώς κείμενα
«Αντιμετωπίσαμε πρωτόγνωρες κρίσεις, αλλά δεν παρεκκλίναμε από τον βασικό μας στόχο: να γίνει η Ελλάδα πιο ισχυρή» γράφει ο πρωθυπουργός στην ανάρτησή του επισημαίνοντας πως «θα συνεχίσουμε μέχρι το τέλος της τετραετίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο 26