Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

ΑΝΕΛ: “Είπε τα αυτονότητα ο Καμμένος για τον Τσαβούσογλου”!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, στην απάντησή του προς τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας «είπε το αυτονόητο», τόνισε η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου.

Η κ. Παπαδοπούλου, σε συνέντευξή της στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, κατέστησε σαφές ότι το θέμα δεν ενδείκνυται για κομματική αντιπαράθεση και ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει την όλη κατάσταση με νηφαλιότητα και ψυχραιμία και δεν είναι αυτή που επιδιώκει την κλιμάκωση, και υπογράμμισε:

«Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι πρέπει να μένουν αναπάντητες τέτοιου είδους προκλητικές είτε ενέργειες, είτε ρηματικές διακοινώσεις, είτε ο προφορικός λόγος των αξιωματούχων της Τουρκίας, από την ελληνική πλευρά».

Το χρονικό

Όταν χρειάστηκε να ανεβούμε στα Ίμια, το κάναμε” (!) δήλωνε το Σάββατο, 25.02.2017 με περίσσια προκλητικότητα ο κ. Τσαβούσογλου, με τον Νίκο Κοτζιά να του καταλογίζει πως “δεν μπορείς να απαντήσεις πολιτικά γιατί μάλλον δεν… καταλαβαίνεις“.

Μετά από αυτές τις δηλώσεις, ήρθε και η απάντηση του Πάνου Καμμένου, χθες Κυριακή, και μάλιστα ήταν επιθετικότατη. Ο Πάνος Καμμένος ρωτήθηκε πόσο πρέπει να ανησυχούμε και ξεκαθάρισε: “Δεν πρέπει να ανησυχεί ο ελληνικός λαός. Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι σε άριστη κατάσταση, με υψηλό ηθικό και έτοιμες να απαντήσουν σε οποιαδήποτε πρόκληση.

Να θυμήσουμε ότι πρωθυπουργός δεν είναι ο κύριος Σημίτης, αλλά ο Τσίπρας. Υπουργός Εξωτερικών δεν είναι ο Πάγκαλος, που είχε τις θεωρίες για τις σημαίες που τις παίρνει ο αέρας, αλλά ο Νίκος Κοτζιάς και υπουργός Άμυνας εγώ. Οποιαδήποτε τέτοια απειλή θα αντιμετωπιστεί άμεσα. Η πολιτκή των Σημίτη και Πάγκαλου έχει παρέλθει χωρίς επιστροφή, για να τελειώνουμε.

Αμέσως μετά ρωτήθηκε για τις δηλώσεις Τσαβούσογλου σχετικά με τα Ίμια και με την απάντησή του έδειξε πως είναι… έτοιμος για όλα. Δήλωσε χαρακρητιστικά: “Άμα θέλουν να έρθουν, να δούμε. Θα φύγουν από εκεί; Να δούμε πώς θα φύγουν μετά! Είναι προσπάθειες ενόψει του δημοψηφίσματος να καλέσουν κοντά τους εθνικιστές. Είναι κινήσεις πανικού που φέρνουν μια κατάσταση επικίνδυνη για την Τουρκία. Η Ελλάδα δεν απαντά σε λεκτικές προκλήσεις αλά δεν κάνει πίσω στα κυριαρχικά της δικαιώματα, τουλάχιστον αυτή η κυβέρνηση ποτέ“.

Θυμηθείτε το βίντεο

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε