Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

ΑΝΕΛ: Εθνάρχη, δεν είσαι μόνος! Η Μακεδονία είναι μια και είναι ελληνική!

ΑΝΕΛ Καραμανλής

Κάθε μέρα κι ένα video από τους ΑΝΕΛ κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών. Αυτή τη φορά, δεν έχει “πρωταγωνιστή” τον Μέγα Αλέξανδρο ή τον Ζόραν Ζάεφ αλλά τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Το video που ανέβασε πρώτα στο twitter (σ.σ. μετά ανέβηκε και στο κανάλι του κόμματος στο YouTube) ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος έχει διάρκεια 35 δευτερολέπτων.

Ξεκινά με τη φράση του Κωνσταντίνου Καραμανλή, στις 28 Απριλίου 1992, όταν ο «Εθνάρχης» είχε “λυγίσει” μιλώντας για το Σκοπιανό. Ο τότε πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε δηλώσει: «Ας καταλάβουν επιτέλους ότι δεν υπάρχει παρά μια Μακεδονία. Και η Μακεδονία αυτή, είναι ελληνική».

Το πλάνο «κλείνει» με τον χάρτη της Μακεδονίας να «πέφτει» στο πρόσωπο του Κωνσταντίνου Καραμανλή και ακούγεται: «27 χρόνια μετά, θέλουμε να ξέρεις ότι δεν είσαι μόνος».

Δείτε το video

Είναι το δεύτερο σποτ των ΑΝΕΛ για τη Συμφωνία των Πρεσπών που βλέπει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες. Την Τετάρτη, σε ένα άλλο video λίγων δευτερολέπτων, ο Μέγας Αλέξανδρος έγινε… Ζάεφ.

Το video ξεκινά με την προτομή του Μεγάλου Αλεξάνδρου αλλά ξαφνικά ακούγεται η φωνή του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ (σ.σ. δήλωση από τις 6 Δεκεμβρίου του 2018)) να λέει: «Είναι σαφώς αποδεδειγμένο ότι είμαστε Μακεδόνες, ότι μιλάμε τη μακεδονική γλώσσα και είναι σημαντικό ότι από εδώ και στο εξής δεν θα μπορεί να το αρνηθεί κανείς».

Και ακολουθεί το μήνυμα των ΑΝΕΛ: «Ο Μέγας Αλέξανδρος δεν μπορεί να μιλήσει. Θα αφήσουμε τον Ζάεφ να μιλά εκ μέρους του;».

Δείτε το video

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις