Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Ανησυχία στην Ευρώπη για την μετάλλαξη «Όμικρον» – Μέτρα και εμβόλια στην ατζέντα της Συνόδου Κορυφής

Ανησυχία στην Ευρώπη για την μετάλλαξη «Όμικρον» – Μέτρα και εμβόλια στην ατζέντα της Συνόδου Κορυφής

Έντονη ανησυχία στην Ευρώπη προκαλεί η επέλαση της μετάλλαξης Όμικρον, με τους «27» να επιχειρούν να βρουν κοινό βηματισμό στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού. Στην ατζέντα της Συνόδου Κορυφής βρίσκονται τα εμβόλια, η «Όμικρον», αλλά κοινά μέτρα που δεν θα έθεταν νέους περιορισμούς στα ταξίδια εντός Ε.Ε..

Το θέμα της μετάλλαξης «’Ομικρον» θα είναι βασικό θέμα στη Σύνοδο Κορυφής σήμερα στις Βρυξέλλες, όπου οι “27” καλούνται να συμφωνήσουν σε μία κοινή στρατηγική, έτσι ώστε να μην υπάρξουν ξανά προβλήματα στα ταξίδια εντός της Ε.Ε..

«Κλειδί» ο εμβολιασμός η θέση της Ευρώπης

«Η εμφάνιση νέων παραλλαγών μας υπενθυμίζει ότι κανείς δεν είναι ασφαλής μέχρι να είναι όλοι ασφαλείς. Θα πρέπει να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για να ξεπεράσουμε τον δισταγμό για τα εμβόλια και να καταπολεμήσουμε την παραπληροφόρηση» διεμήνυσε ο Πρόεδρος του Ευρωπαικού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, δίνοντας το στίγμα της σημερινής συνεδρίασης των «27». Παράλληλα τόνισε ότι είναι κρίσιμο να υπάρξει συντονισμός των μέτρων που λαμβάνουν οι χώρες «για τη διατήρηση της κινητικότητας».

Πόσο εύκολο είναι να υπάρξει συντονισμός στα μέτρα που λαμβάνει η κάθε χώρα – μέλος;

Οι πληροφορίες που φτάνουν από τις Βρυξέλλες είναι ότι στο τραπέζι θα βρεθούν, μεταξύ άλλων, προτάσεις για μάσκα παντού, περιορισμός των συναθροίσεων και επέκταση της τηλεργασίας, ενώ το θέμα της επέκτασης της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, το οποίο είχε επίσημα θέσει για επεξεργασία η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, φέρεται να έχει «παγώσει».

Το σίγουρο είναι ότι η Ευρώπη τρομάζει στην ιδέα επικράτησης της «Όμικρον» και στο τυχόν εκρηκτικό μείγμα που μπορεί να προκύψει με τη «Δέλτα» και είναι…  ώρα αποφάσεων.

Το μεγάλο στοίχημα είναι να μην ξανακλείσουν τα σύνορα ή να υπάρξουν αυστηρότεροι περιορισμοί στις μετακινήσεις εντός των χωρών της Ε.Ε..

Με PCR 48 ωρών η είσοδος στην Ελλάδα.

Υπό τον κίνδυνο εισαγωγής κρουσμάτων covid στην Ελλάδα την περίοδο των γιορτών, η χώρα μας από τις 19 Δεκεμβρίου θα δέχεται επισκέπτες από όλες τις χώρες μόνο με την επίδειξη αρνητικού μοριακού ελέγχου (PCR) 48 ωρών.

Όποιος επιθυμεί να μπει στην Ελλάδα, ακόμη και αν είναι εμβολιασμένος, θα μπορεί να το κάνει μόνο με PCR, όπως ανακοίνωσε χθες το Υπουργείο Υγείας.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις