Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Άνω-κάτω ο ΣΥΡΙΖΑ με το σποτ για τους δημοσιογράφους: Ατυχές λέει η Γεροβασίλη – “Πανηγυρίζει” ο Πολάκης

ΣΥΡΙΖΑ

Δεν προκάλεσε μόνο την αντίδραση των δημοσιογράφων -όπως αυτή εκφράστηκε με την οργισμένη επιστολή της ΕΣΗΕΑ προς τον Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνο Σκουρλέτη– το περίφημο πλέον τηλεοπτικό σποτ.

Κατά τα φαινόμενα προκαλεί τριγμούς και στο εσωτερικό τους ΣΥΡΙΖΑ με την Όλγα Γεροβασίλη να παίρνει σαφείς αποστάσεις από τη μία πλευρά, τον Παύλο Πολάκη να “πανηγυρίζει” από την άλλη, και στη μέση τον Γραμματέα του κόμματος να επιχειρεί τύποις να ισορροπήσει.

Συγκεκριμένα η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Άρτας, Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στο «MEGA Σαββατοκύριακο», έκανε λόγο «για σατιρικό σποτ που είχε ατυχή παρουσίαση».

“Δεν ήταν το θέμα μας οι δημοσιογράφοι όπως αντιλαμβάνεστε… Αν υποθέσουμε λοιπόν ότι ένα σποτ, είχε μια πιθανώς ατυχή παρουσίαση, αυτό δεν ακυρώνει την ουσία που είναι η διαφάνεια… Αντίπαλός μας δεν είναι κανένας δημοσιογράφος. Ο κάθε δημοσιογράφος οφείλει να κάνει τη δουλειά του”, είπε η κυρία Γεροβασίλη.

click4more: Οργή της ΕΣΗΕΑ για το video του ΣΥΡΙΖΑ: Απαράδεκτος διασυρμός

‘Ακρως αντίθετη ήταν η θέση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη.

“Εξαιρετικό βίντεο του Συριζα ,για την εξαγορά των ΜΜΕ (υπαρκτά και ανύπαρκτα, με ξέπλυμα η όχι μαύρου πολιτικού χρήματος ) στο όνομα του κορωναιου!!!
ΠΕΤΣΑ ΠΕΣ ΤΩΡΑ ΠΟΣΑ ΕΔΩΣΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ!!! Μην κάνεις το παγώνι ,αρκετά ξεφτιλίστηκες και σήμερα!!!”, έγραψε στο facebook.

 

Την τακτική του “ήξεις αφήξεις” επιχείρησε να κρατήσει ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ -και αποδέκτης της επιστολής της ΕΣΗΕΑ- Πάνος Σκουρλέτης. Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο υπερασπίστηκε μεν το σποτ, λέγοντας δε ότι «η κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν αφορά τους δημοσιογράφους στο σύνολο τους».

Ενώ όμως έλεγε αυτά ο κ. Σκουρλέτης, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυαν επίθεση στην ΕΣΗΕΑ επειδή διαμαρτυρήθηκε -χωρίς να ανασκευάζουν στο παραμικρό τις κατηγορίες εναντίον του συνόλου των δημοσιογράφων, όπως άφηνε να εννοηθεί το σποτ που ξεσήκωσε την θύελλα αντιδράσεων- αλλά κάνοντας λόγο μόνον για “σατιρικό σποτ”.

«… Η ΕΣΗΕΑ δείχνει επιλεκτική ευαισθησία στη σάτιρα ενός σποτ του ΣΥΡΙΖΑ και όχι στην επικίνδυνη για την ελευθεροτυπία και τη δημοκρατία φαιδρότητα της εν κρυπτώ χρηματοδότησης ανύπαρκτων μέσων από την κυβέρνηση. Μακάρι να επεδείκνυε τα ίδια αντανακλαστικά όταν εκβιάζονταν και απολύονταν δημοσιογράφοι επειδή δεν εξυμνούσαν το καθεστώς Μητσοτάκη…», ανέφεραν οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις