Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Άνοιγμα της ψαλίδας ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ δείχνει και νέα δημοσκόπηση

Άνοιγμα της ψαλίδας ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ δείχνει και νέα δημοσκόπηση
φωτογραφία ΑΠΕ - ΜΠΕ

Η δημοσκόπηση της Αlco και του Kontra Channel που διενεργήθηκε αμέσως μετά τη συμφωνία των Πρεσπών, καταδεικνύει ότι οι ΑΝΕΛ βρίσκονται σε διαδικασία αποσύνθεσης, καθώς λαμβάνουν ποσοστό 1,2%

Η δημοσκόπηση της Αlco και του Kontra, η οποία παραδοσιακά καταγράφει μικρές διαφορές ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ δείχνει και αυτή πλέον μεγαλύτερη αύξηση της διαφοράς υπέρ της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Συγκεκριμένα το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας είναι της τάξεως του 7,2% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ όταν η προηγούμενη μέτρηση τον Μάιο του 2018 την έφερνε να προηγείται 5,5 ποσοστιαίες μονάδες.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της πανελλαδικής δημοσκόπησης στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων η ΝΔ λαμβάνει ποσοστό 26,4% και ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 19,2%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται το ΚΚΕ με ποσοστό 6,9% και ακολουθεί η Χρυσή Αυγή και το ΚΙΝΑΛ με 6%.

Δημοσκόπηση: Εξανεμίζονται οι ΑΝΕΛ

kontranews.gr

Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά την συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ στις Πρέσπες, δείχνει ότι οι ΑΝΕΛ βρίσκονται σε διαδικασία αποσύνθεσης, καθώς συγκεντρώνουν ποσοστό 1,2% και μένουν εκτός της επόμενης Βουλής.

Αντίθετα, οριακό είναι το ποσοστό που συγκεντρώνει η Ένωση Κεντρώων στο 2,9% μόλις 0,1% από το όριο εισόδου στο Κοινοβούλιο.

Τις ίδιες απώλειες με τον ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η Χρυσή Αυγή καθώς το ποσοστό της βρίσκεται στο 6% από το 7% που βρισκόταν τον Μάιο.

Το ΚΙΝΑΛ χάνει 0,4% ενώ οι ΑΝΕΛ από το 1,8% που είχαν κατρακυλούν, πλέον, στο 1,2%.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις