Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Αντεπίθεση μέσω συνεδρίου για τη ΝΔ – Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες

Αντεπίθεση μέσω συνεδρίου για τη ΝΔ – Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες

Την αντεπίθεσή της μέσω συνεδρίου ετοιμάζει η ΝΔ, παραμονές της ψήφισης του προϋπολογισμού από τη Βουλή, η οποία θ’ αποτελέσει πρακτικά την τελευταία σύγκρουση κορυφής Τσίπρα-Μητσοτάκη για το 2018 και πριν μπούμε στο εκλογικό 2019. Το συνέδριο θα διεξαχθεί στις 14-16 Δεκεμβρίου κι αναμένεται να σφραγίσει την τακτική που θ’ ακολουθήσει η ΝΔ ως τις εκλογές.

Η τακτική αυτή αντιπαρατίθεται στην παροχολογία της κυβέρνησης και εστιάζει στην επόμενη μέρα. Στο τι θα πράξει, δηλαδή, η ΝΔ ως κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως πρωθυπουργός, ο οποίος ούτως ή άλλως διακηρύττει εδώ και καιρό την ετοιμότητα της ΝΔ τόσο για τις εκλογές όσο και για την κυβερνησιμότητά της.
Στο συνέδριο θα πραγματοποιηθούν και παράλληλες ενημερωτικές εκδηλώσεις με ευθύνη των γραμματειών του κόμματος για διάφορα θέματα, όπως: η 4η Βιομηχανική Επανάσταση και τα νέα επαγγέλματα και δεξιότητες που αυτή φέρνει, η σύνδεση των πανεπιστημίων με την αγορά εργασίας, θέματα που αφορούν στην ελληνική οικογένεια, ανισότητες που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στο χώρο εργασίας, ο σχολικός εκφοβισμός κτλ., ενώ ειδική ενότητα θα είναι αφιερωμένη στο brain drain.
Από το συνέδριο, στο οποίο θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 2.000 σύνεδροι, θα εκλεγεί και η νέα Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ, στην οποία δεν θα συμμετάσχουν όσα νυν μέλη της θα είναι υποψήφιοι βουλευτές. Ως γραμματέας πάντως, αναμένεται να παραμείνει ο Λευτέρης Αυγενάκης, ενώ θα υπάρξουν και αλλαγές στο καταστατικό της ΝΔ. Ήδη, μάλιστα, έχουν κατατεθεί σχετικές εισηγήσεις και προτάσεις στον γραμματέα.
Πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου υπενθυμίζεται πως είναι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος θα τεθεί και επικεφαλής της καμπάνιας της ΝΔ για τις ευρωεκλογές ως υποψήφιος ευρωβουλευτής.

Του Αιμίλιου Περδικάρη

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις