Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Αντιδρά και το ΚΙΝΑΛ για το δημοσίευμα του BBC!

ΚΙΝΑΛ
Φωτογραφία Αρχείου: Eurokinissi

Το δημοσίευμα του BBC που κάνει λόγο για “αόρατη μειονότητα της Ελλάδας, τους Μακεδόνες Σλάβους” προκαλεί την αντίδραση και του ΚΙΝΑΛ.

Πρώτη ήταν η ΝΔ που αντέδρασε μετά το εκτενές αφιέρωμα του BBC στην επόμενη μέρα της Συμφωνίας των Πρεσπών. Ένα αφιέρωμα που τονίζει πως με την Συμφωνία των Πρεσπών «η Ελλάδα αναγνώρισε σιωπηρά την ύπαρξη μακεδονικής γλώσσας και εθνότητας. Και παρόλα αυτά, αρνήθηκε την ύπαρξη της δικής της μακεδονικής μειονότητας για δεκαετίες» μεταφέροντας δηλώσεις ανθρώπων και θέτει το ερώτημα: «Θα αλλάξει κάτι τώρα;».

Στην συνέχεια υπήρξε αντίδραση και από διπλωματικές πηγές και ήταν οργισμένη, με τις πληροφορίες να λένε πως θα σταλεί επιστολή διαμαρτυρίας στο βρετανικό Μέσο επειδή το αφιέρωμα περιέχει «ανακριβείς και διαστρεβλωμένες πληροφορίες»!

Τώρα αντιδρά και το ΚΙΝΑΛ, με την ανακοίνωση του κόμματος να κάνει λόγο για “προκλήσεις αλυτρωτισμού” και “προπαγάνδα του δήθεν Μακεδονισμού”.

Αναλυτικά αναφέρει το ΚΙΝΑΛ

Λίγες ήμερες μόνο χρειάστηκαν από την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών, για να ξεκινήσουν οι προκλήσεις του αλυτρωτισμού και η προπαγάνδα του δήθεν Μακεδονισμού. Το είχαμε επισημάνει σε όλους τους τόνους. Μας αγνόησαν όπως και την βούληση της πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού. Οι ευθύνες τους με πρώτο τον κ. Τσίπρα αποδεικνύονται μεγάλες. Δεν θα αντιδράσουν αποτελεσματικά στις προκλήσεις;

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις