Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Οργή για το BBC από διπλωματικές πηγές! “Ανακριβείς και διαστρεβλωμένες πληροφορίες”

BBC
Φωτογραφία Αρχείου: Eurokinissi

Ένα δημοσίευμα του BBC για την Συμφωνία των Πρεσπών και την “αόρατη μειονότητα της Ελλάδας” ήταν ικανό να βάλει… φωτιά στο πολιτικό σκηνικό!

Στην ύπαρξη «καταπιεσμένης μακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα, που «υπέστη βασανιστήρια και εξορίες» κάνει αναφορά εκτενέστατο αφιέρωμα του BBC, υπό τον τίτλο: «Η αόρατη μειονότητα της Ελλάδας – Οι Μακεδόνες Σλάβοι».

Το αφιέρωμα του BBC και οι αντιδράσεις

Το αφιέρωμα παρουσιάζει τον 92χρονο κ. Φωκά για τον οποίο λέει πως μιλά άπταιστα τα ελληνικά, του οποίου «η γλώσσα της μητέρας του είναι Μακεδονικά, μια σλαβική γλώσσα που σχετίζεται με τα Βουλγαρικά και μιλιέται σ’ αυτή την περιοχή των Βαλκανίων για αιώνες».

Όπως είναι λογικό, το δημοσίευμα αυτό προκάλεσε αντιδράσεις, με την ΝΔ να εκδίδει άμεσα ανακοίνωση, απαιτώντας από τον Αλέξη Τσίπρα «να ξεκαθαρίσει άμεσα, κατηγορηματικά και προς όλες τις κατευθύνσεις ότι ζήτημα “εθνικής μακεδονικής μειονότητας” δεν υφίσταται στην Ελλάδα».

Ωστόσο δεν αντέδρασε μόνο η αξιωματική αντιπολίτευση. “Η Συμφωνία των Πρεσπών εξαλείφει κάθε περιθώριο έγερσης ζητήματος μειονότητας” τονίζουν διπλωματικές πηγές στο ΑΠΕ ΜΠΕ, σχετικά με το ρεπορτάζ που δημοσίευσε στην ηλεκτρονική του έκδοση του BBC, το οποίο αναφέρεται σε “καταπιεσμένους Μακεδόνες-Σλάβους”.

Το ρεπορτάζ του BBC, όπως υπογραμμίζουν οι ίδιες πηγές με ξεκάθαρη διάθεση να μην υπάρξει καμία… σκιά, περιέχει ανακριβείς και διαστρεβλωμένες πληροφορίες για τη Συμφωνία των Πρεσπών και την Ιστορία.

Η ενημέρωση, ωστόσο, δεν σταματά εδώ, αφού σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αύριο Δευτέρα 25.02.2019, θα σταλεί και σχετική επιστολή προς το BBC, απορρίπτοντας τους απαράδεκτους ισχυρισμούς του ρεπορτάζ!

Και κάπως έτσι ένα νέο πεδίο αντιπαράθεσης μόλις “γεννήθηκε”…

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις