Κυριακή, 28 Απρ.
17oC Αθήνα

Αντιδράσεις για τις δηλώσεις Λινού για τους ιδιώτες παιδίατρους που είναι «τόσο καλοί όσα χρήματα δίνουμε»

Αντιδράσεις για τις δηλώσεις Λινού για τους ιδιώτες παιδίατρους που είναι «τόσο καλοί όσα χρήματα δίνουμε»
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΙΝΤΙΜΕ

Οι δηλώσεις της υποψήφιας με τον ΣΥΡΙΖΑ Αθηνάς Λινού, έγιναν στην παρουσίαση του προγράμματος του κόμματος για την Υγεία και προκάλεσαν πολλά σχόλια αλλά κυρίως, την αντίδραση των ιδιωτών παιδίατρων.

«Όλες οι οικογένειες που ευλογηθήκαμε να έχουμε παιδιά, ζήσαμε και μεγαλώσαμε με τον παιδίατρο των παιδιών μας. Όμως δυστυχώς ελάχιστες φορές ήταν υπάλληλος του ΕΣΥ. Τις περισσότερες φορές ήταν ένας ιδιώτης που ήταν τόσο καλός και ζεστός μαζί μας, όσα περισσότερα χρήματα μπορούσαμε να του δώσουμε» είπε.

Και οι δηλώσεις, προκάλεσαν την αντίδραση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων.

«Όπως αντιλαμβάνεστε η άποψη, που εκφράστηκε από επίσημο βήμα στο πλαίσιο προεκλογικής εκστρατείας πολιτικού κόμματος, ότι ‘δυστυχώς ελάχιστες φορές ήταν υπάλληλος του ΕΣΥ, προσβάλλει βάναυσα τόσο την προσωπικότητα, τιμή και υπόληψη των ελευθεροεπαγγελματιών παιδιάτρων, όσο και τον πυρήνα της επαγγελματικής και επιστημονικής τους υπόστασης».

Σύμφωνα με τους παιδιάτρους, «ακόμα προσβλητικότερος είναι ο ισχυρισμός της ιδίας υποψηφίας, ότι ”τις περισσότερες φορές ήταν ένας ιδιώτης, που ήταν τόσο καλός και ζεστός μαζί μας, όσα περισσότερα χρήματα μπορούσαμε να του δώσουμε…”, παρουσιάζοντας τον κλάδο των ελευθεροεπαγγελματιών παιδιάτρων ως ανάλγητους, εκμεταλλευτές και στυγνούς επαγγελματίες, ενώ ταυτοχρόνως αφού ‘δυστυχώς’ δεν είναι υπάλληλοι του ΕΣΥ, προφανώς θεωρεί τον κλάδο μας υποδεέστερο, διαμορφώνοντας με τον τρόπο αυτό ρήγμα στις σχέσεις μας με τους συναδέλφους παιδιάτρους του ΕΣΥ. Η άποψη αυτή, εκφρασθείσα μάλιστα δημοσίως και ενώπιον μεγάλου ακροατηρίου, διαδοθείσα ακόμα και από τα Μέσα Ενημέρωσης, μας προσβάλλει βάναυσα, πρέπει να ανακληθεί το ταχύτερο δυνατό και να αποκατασταθεί με κάθε τρόπο η τιμή και υπόληψη του κλάδου μας και ημών των παιδιάτρων».

Οι παιδίατροι τονίζουν ότι «φυσικά ουδέποτε θα υποπέσουμε στο ολίσθημα, όπως η παραπάνω υποψήφια πράττει, να βρεθούμε αντιμέτωποι με τους συναδέλφους μας παιδιάτρους του δημοσίου τομέα, τους οποίους τιμούμε απολύτως. Πλην όμως πρέπει να προστατευτεί η τιμή, η υπόληψη και η κοινωνική προσφορά των ιδιωτών παιδιάτρων, οι οποίοι ουδέποτε είναι ”κάποιοι ιδιώτες παιδίατροι..”, αλλά πάντα υπήρξαν το στήριγμα και προσέφεραν τις υπηρεσίες τους (πολλές φορές αφιλοκερδώς) σε πάνω από 70% των παιδιών της Ελληνικής οικογένειας».

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις