Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Αντίδραση Φλαμπουράρη για τις μολότοφ: “Είναι εγκληματική ενέργεια”! Παραλίγο να καεί ζωντανός αστυνομικός!

Αντίδραση Φλαμπουράρη για τις μολότοφ: “Είναι εγκληματική ενέργεια”! Παραλίγο να καεί ζωντανός αστυνομικός!

– Στο σπίτι του Αλέκου Φλαμπουράρη “έβρεξε” μολότοφ λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής
– Ο ίδιος κάνει λόγο για “εγκληματική ενέργεια” και ξεκαθαρίζει πως δεν προτίθεται να φύγει από τα Εξάρχεια!
– Δείτε φωτογραφίες από το σπίτι του Αλέκου Φλαμπουράρη – Καταστράφηκαν ολοσχερώς αυτοκίνητα
– Από θαύμα γλίτωσε αστυνομικός φρουρός του υπουργού! Παραλίγο να καεί ζωντανός!
– Μία ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας ήταν η αιτία να ξεσπάσει μεγάλη κόντρα με τον ΣΥΡΙΖΑ!
– Η ΝΔ καταδίκαζε μεν την επίθεση, ωστόσο έκανε λόγο για “κάποιους που θερίζουν σήμερα τις θύελλες που φέρνουν οι άνεμοι που οι ίδιοι έσπερναν επί χρόνια”
– Αυτή η αναφορά προκάλεσε την οργή της κυβερνητικής εκπροσώπου, Όλγας Γεροβασίλη, που περιμένει ανάκληση και… συγγνώμη
– Με ανακοινώσεις τους καταδικάζουν την επίθεση οι ΑΝΕΛ, το ΚΚΕ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι

Το σπίτι του υπουργού Επικρατείας γίνεται στόχος επίθεσης ξανά. Για δεύτερη φορά μάλιστα, μέσα σε διάστημα μόλις τριών μηνών, ο Αλέκος Φλαμπουράρης βλέπει τους τοίχους του σπιτιού του μαυρισμένους. Τα ξημερώματα της 21ης Νοεμβρίου ήταν οι άγνωστοι που έριξαν εύφλεκτο υγρό στην πόρτα του και έβαλαν φωτιά. Χθες, Παρασκευή, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, ήταν οι -επίσης- άγνωστοι που επιτέθηκαν ρίχνοντας τουλάχιστον δέκα βόμβες μολότοφ και στην συνέχεια τράπηκαν σε φυγή…

“Δεν φοβάμαι” διαμηνύει ο Φλαμπουράρης

Το μεσημέρι της Παρασκευής ήρθε η πρώτη αντίδραση του υπουργού Επικρατείας, ή οποία ήταν ξεκάθαρη. Σε γεύμα που παραθέτει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Αλέκος Φλαμπουράρης ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για το περιστατικό, το οποίο χαρακτήρισε “εγκληματική ενέργεια“.

Στην συνέχεια ρωτήθηκε αν σκοπεύει να φύγει από το συγκεκριμένο σπίτι που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, μετά και το δεύτερο “χτύπημα”. Ο υπουργός Επικρατείας ήταν ξανά ξεκάθαρος: “Ούτε καν το συζητάω. Αυτό είναι το σπίτι μου κι αν έφευγα, αυτό θα συνιστούσε υποχώρηση“, τόνισε ο ίδιος.

Ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης / Φωτό αρχείου Eurokinissi

Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε πως εκτός από τις υλικές ζημιές που ήταν εκτεταμένες, ένας εκ των αστυνομικών φρουρών του Αλ. Φλαμπουράρη κινδύνεψε να χάσει τη ζωή του από την “βροχή” των μολότοφ!

“Πόλεμος” ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ!

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος / Φωτό αρχείου

Το να καταδικάσουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης την συγκεκριμένη επίθεση ήταν θέμα χρόνου, ωστόσο η ανακοίνωση που εκδόθηκε από τον εκπρόσπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργο Κουμουτσάκο, κάθε άλλο παρά ηρέμησε τα πνεύματα.

Κι αυτό διότι το δελτίο Τύπου ανέφερε μεν πως “όπως και σε κάθε πράξη βίας και τρομοκρατίας απ´ όπου και εάν προέρχεται, η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει την επίθεση στο σπίτι του κ. Φλαμπουράρη”, ωστόσο η συνέχεια περιείχε “καρφιά” για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Κι αυτό διότι η ΝΔ προσέθετε: “Κάποιοι όμως, με επιλεκτικές “ευαισθησίες” και αντιδράσεις στα φαινόμενα βίας, θερίζουν σήμερα τις θύελλες που φέρνουν οι άνεμοι που οι ίδιοι έσπερναν επί χρόνια“.

Αυτή η φράση ήταν αρκετή για να προκαλέσει την έντονη αντίδραση από την πλευρά της κυβέρνησης…

Σκληρή απάντηση Γεροβασίλη

Αυτή ήρθε από την κυβερνητική εκπρόσωπο, Όλγα Γεροβασίλη, η οποία κάλεσε τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ να ανακαλέσει την δήλωσή του και να ζητήσει συγνώμη από τον υπουργό Επικρατείας!

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη / Φωτό αρχείου

Συγκεκριμένα, η Όλγα Γεροβασίλη ανέφερε: “Η Νέα Δημοκρατία και ο εκπρόσωπός της κος Κουμουτσάκος αφού επί επτά μήνες στοχοποίησαν αναίτια και δίχως κανένα στοιχείο τον Αλέκο Φλαμπουράρη, σήμερα μετά την δεύτερη στη σειρά εγκληματική επίθεση εναντίον του προβαίνουν σε μια ακόμη απίστευτη αθλιότητα.

Σαφές μήνυμα Γεροβασίλη για την επίθεση: “Δεν εκβιαζόμαστε, δεν εκφοβιζόμαστε, δεν υποχωρούμε”

Αντί να καταδικάσουν απερίφραστα, επιχαίρουν και δικαιολογούν τις επιθέσεις μιλώντας για “θύελλες που θερίζουν όσοι σπέρνουν ανέμους”.

Το ελάχιστο που αναμένουμε από τον κ. Κουμουτσάκο είναι να ανακαλέσει την απαράδεκτη δήλωσή του και να ζητήσει συγνώμη από τον Υπουργό Επικρατείας», αναφέρει η κυβερνητική εκπρόσωπος“.

Νωρίτερα, η κυβερνητική εκπτρόσωπος είχε καταδικάσει και η ίδια την επίθεση, τονίζοντας: “Η κυβέρνηση καταδικάζει αποφασιστικά την εμπρηστική επίθεση στο σπίτι του Υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη. Οι αυτουργοί τέτοιου είδους “αυθόρμητων” και “επαναστατικών” ενεργειών, αλλά και όλοι αυτοί που τις τελευταίες εβδομάδες πασχίζουν με κάθε τρόπο να δηλητηριάσουν το πολιτικό κλίμα, ας ξέρουν ότι τα σχέδια τους πέφτουν στο κενό. Η δημοκρατικά νομιμοποιημένη κυβέρνηση του τόπου ούτε εκβιάζεται, ούτε εκφοβίζεται, ούτε υποχωρεί“.

Γης μαδιάμ!

Οι εικόνες από το σπίτι του Αλέκου Φλαμπουράρη είναι ενδεικτικές για το μέγεθος της επίθεσης. Δύο αυτοκίνητα καταστράφηκαν ολοσχερώς, ενώ ζημιές έγιναν και σε σπίτι που βρίσκεται δίπλα στο σπίτι του υπουργού Επικρατείας.

ΦΩΤΟ newsit.gr

ΦΩΤΟ newsit.gr

Το φως της ημέρας μάλιστα αποτυπώνει ακόμη πιο ξεκάθαρα το μέγεθος της επίθεσης…

Φωτό: Eurokinissi

Φωτό: Eurokinissi

Φωτό: Eurokinissi

Φωτό: Eurokinissi

Φωτό: Eurokinissi

Καταδικάζει την επίθεση η αντιπολίτευση

Παράλληλα, με ανακοινώσεις που εξέδωσα, το ΚΚΕ, οι ΑΝΕΛ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, καταδικάζουν την επίθεση που σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής.

Πιο συγκεκριμένα, το ΚΚΕ αναφέρει: “Το ΚΚΕ καταδικάζει την επίθεση με μολότωφ στο σπίτι του υπουργού Αλ. Φλαμπουράρη. Αυτές οι ενέργειες το μόνο που κάνουν είναι να λειτουργούν προβοκατόρικα και να χρησιμοποιούνται για τη συκοφάντηση και την ενοχοποίηση των εργατικών – λαϊκών αγώνων”.

Από πλευράς ΑΝΕΛ, η εκπρόσωπος Τύπου Μαρίνα Χρυσοβελώνη τόνισε: “Η νέα βομβιστική επίθεση στην οικία του κ. Φλαμπουράρη αποτελεί αναμφίβολα εγκληματική τρομοκρατική ενέργεια με περίεργους σκοπούς σε «πονηρούς καιρούς. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο απόπειρες εκφοβισμού κυβερνητικών στελεχών και πολιτικών προσώπων. Τα σχέδια των όποιων φυσικών και ηθικών αυτουργών θα πέσουν στο κενό”.

Το ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζει στην δική του ανακοίνωση: “Η Δημοκρατική Συμπαράταξη καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση στη οικία του Υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη. Κάθε πράξη βίας αποδοκιμάζεται. Κάθε απόπειρα τρομοκρατίας πέφτει στο κενό”.

Τελος, το Ποτάμι σημειώνει πως “κάθε προσπάθεια επιβολής στον άλλο με τον φόβο και τη βία πρέπει να αντιμετωπίζεται σταθερά, διαρκώς και χωρίς υπαναχωρήσεις ή άλλες πολιτικές ή κομματικές σκοπιμότητες. Και όχι αλλά καρτ . Οι τρομοκράτες είτε απειλούν αντιπάλους είτε φίλους είναι πάντα απέναντι από τη Δημοκρατία”.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε