Τρίτη, 30 Απρ.
19oC Αθήνα

Αντιπολίτευση για παραίτηση Νότη Μηταράκη: Εικόνες κατάρρευσης και ρεσιτάλ ανικανότητας του δήθεν καλοκουρδισμένου επιτελικού κράτους

Αντιπολίτευση για παραίτηση Νότη Μηταράκη: Εικόνες κατάρρευσης και ρεσιτάλ ανικανότητας του δήθεν καλοκουρδισμένου επιτελικού κράτους

Αιχμές κατά της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη άφησε σύσσωμη η αντιπολίτευση για τους πραγματικούς λόγους πίσω από την παραίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νότη Μηταράκη μετά τις καταστροφικές φωτιές.

Σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για την παραίτηση του Νότη Μηταράκη από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη σημειώνεται με νόημα αν «σκέφτεται κανείς να αναλάβει τις ευθύνες του για τις εικόνες κατάρρευσης και καταστροφής που ζούμε αυτές τις μέρες;».

Προστίθεται, μάλιστα, ότι βαφτίζουν «προσωπικούς λόγους» παραίτησης του κ. Μηταράκη τις διακοπές του,
τη στιγμή που η χώρα καίγεται απ’ άκρη σ’ άκρη.

«Αλλά μιας και οι υπουργοί του κ. Μητσοτάκη άρχισαν τις παραιτήσεις για «προσωπικούς λόγους», σκέφτεται κανείς να αναλάβει τις ευθύνες του για τις εικόνες κατάρρευσης και καταστροφής που ζούμε αυτές τις μέρες;», καταλήγει το σχόλιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι καλοκαιρινές διακοπές του τ. Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νότη Μηταράκη, εν μέσω πυρκαγιών είναι το κερασάκι σε μια αλυσίδα αστοχιών του «καλοκουρδισμένου» επιτελικού κράτους του Κυριάκου Μητσοτάκη, αναφέρει σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και συνεχίζει ότι:

«Περιοχές της χώρας έχουν παραδοθεί στα πύρινα μέτωπα, που καίνε για μέρες, πιστοποιώντας την πλημμελή προετοιμασία και την έλλειψη ενός ολοκληρωμένου σχεδίου πρόληψης των ακραίων φυσικών φαινομένων, που συνεχώς θα πολλαπλασιάζονται εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής.

Στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην κομβική για την εθνική ασφάλεια 111 Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας, καταστράφηκαν.

Πολύ νωρίς ξεκίνησε το ρεσιτάλ ανικανότητας του επιτελικού κράτους!».

«Οι παραιτήσεις υπουργών για λόγους εντυπώσεων δεν μπορούν να ”ξεπλύνουν” τις ευθύνες της κυβέρνησης συνολικά, για τα θύματα των πυρκαγιών, για τις καταστροφές σε λαϊκές περιουσίες και φυσικό περιβάλλον και πάνω από όλα για την έλλειψη – για μία ακόμη χρονιά – αντιπυρικού σχεδιασμού με επίκεντρο την πρόληψη» αναφέρει από την πλευρά του το ΚΚΕ.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις