Πολιτική

Αντιπολίτευση για παραίτηση Νότη Μηταράκη: Εικόνες κατάρρευσης και ρεσιτάλ ανικανότητας του δήθεν καλοκουρδισμένου επιτελικού κράτους

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Αιχμές κατά της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη άφησε σύσσωμη η αντιπολίτευση για τους πραγματικούς λόγους πίσω από την παραίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νότη Μηταράκη μετά τις καταστροφικές φωτιές.

Σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για την παραίτηση του Νότη Μηταράκη από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη σημειώνεται με νόημα αν «σκέφτεται κανείς να αναλάβει τις ευθύνες του για τις εικόνες κατάρρευσης και καταστροφής που ζούμε αυτές τις μέρες;».

Προστίθεται, μάλιστα, ότι βαφτίζουν «προσωπικούς λόγους» παραίτησης του κ. Μηταράκη τις διακοπές του,
τη στιγμή που η χώρα καίγεται απ’ άκρη σ’ άκρη.

«Αλλά μιας και οι υπουργοί του κ. Μητσοτάκη άρχισαν τις παραιτήσεις για «προσωπικούς λόγους», σκέφτεται κανείς να αναλάβει τις ευθύνες του για τις εικόνες κατάρρευσης και καταστροφής που ζούμε αυτές τις μέρες;», καταλήγει το σχόλιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι καλοκαιρινές διακοπές του τ. Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νότη Μηταράκη, εν μέσω πυρκαγιών είναι το κερασάκι σε μια αλυσίδα αστοχιών του «καλοκουρδισμένου» επιτελικού κράτους του Κυριάκου Μητσοτάκη, αναφέρει σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και συνεχίζει ότι:

«Περιοχές της χώρας έχουν παραδοθεί στα πύρινα μέτωπα, που καίνε για μέρες, πιστοποιώντας την πλημμελή προετοιμασία και την έλλειψη ενός ολοκληρωμένου σχεδίου πρόληψης των ακραίων φυσικών φαινομένων, που συνεχώς θα πολλαπλασιάζονται εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής.

Στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην κομβική για την εθνική ασφάλεια 111 Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας, καταστράφηκαν.

Πολύ νωρίς ξεκίνησε το ρεσιτάλ ανικανότητας του επιτελικού κράτους!».

«Οι παραιτήσεις υπουργών για λόγους εντυπώσεων δεν μπορούν να ”ξεπλύνουν” τις ευθύνες της κυβέρνησης συνολικά, για τα θύματα των πυρκαγιών, για τις καταστροφές σε λαϊκές περιουσίες και φυσικό περιβάλλον και πάνω από όλα για την έλλειψη – για μία ακόμη χρονιά – αντιπυρικού σχεδιασμού με επίκεντρο την πρόληψη» αναφέρει από την πλευρά του το ΚΚΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μωραΐτης για αποχωρήσεις από ΣΥΡΙΖΑ: «Παλτά και τοξικά ανθρωπάκια θα πάνε στον Τσίπρα και θα μείνουν εκτός ψηφοδελτίων»
«Πολλοί εύχονται ότι ο Τσίπρας θα κάνει το μεγάλο λάθος και στο τέλος θα βάλει όλα αυτά τα ρετάλια υποψήφιους βουλευτές.Υπάρχει κανένας λόγος να «αυτοκτονήσει»;
Νίκος Μωραΐτης 12
Ο Γιώργος Καραμέρος παραιτήθηκε από βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και από κάθε κομματική ιδιότητα – Στήριξη στην ΕΛΑΣ του Αλέξη Τσίπρα
«Από την αρχή υποστήριξα πως η πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα και στη συνέχεια η συγκρότηση της ΕΛ.Α.Σ δημιουργούν προοπτική για την Ελλάδα. Αυτή η στήριξη παραμένει και μάλιστα ενισχυμένη ως πολιτική εκτίμηση», ανέφερε
Γιώργος Καραμέρος 53