Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Αναπληρωτής πρωθυπουργός ΠΓΔΜ: Ακόμα δεν έχουμε βρει συγκεκριμένη ονομασία [vid]

Αναπληρωτής πρωθυπουργός ΠΓΔΜ: Ακόμα δεν έχουμε βρει συγκεκριμένη ονομασία [vid]

Για ψύχραιμη προσέγγιση του “ευαίσθητου” θέματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ μίλησε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της χώρας σε συνέντευξή του. Ο Μπουγιάρ Οσμάνι τόνισε πως η γειτονική χώρα θέλει να βρεθεί λύση σε ένα πρόβλημα που υπάρχει πολύ καιρό.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1, ο Οσμάνι τόνισε πως και οι δύο χώρες πρέπει να κάνουν βήματα ώστε να βρεθεί μια λύση που πυροδοτεί διενέξεις μεταξύ των δύο χωρών.

“Ακόμα δεν διαπραγματευόμαστε συγκεκριμένες ονομασίες”

Σχετικά με της φημολογίες ότι τα Σκόπια καταλήγουν στην ονομασία “Δημοκρατία της Νέας Μακεδονίας”, ο Οσμάνι ανέφερε ότι η ΠΓΔΜ δεν έχει φτάσει στο σημείο να συζητήσει ή να διαπραγματευτεί συγκεκριμένα ονόματα.

Σε ερώτηση για τα αγάλματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και άλλων Μακεδόνων που υπάρχουν στην χώρα, και το ενδεχόμενο να γκρεμιστούν αυτά εάν στο όνομα δεν περιλαμβάνεται το “Μακεδονία”, ο Οσμάνι απέφυγε να απαντήσει.

Αρκέστηκε απλά να πει πως και οι δύο χώρες πρέπει να κάνουν υποχωρήσεις για να υπάρξει εξομάλυνση της κατάστασης. Εξέφρασε την ελπίδα του ότι σύντομα το ζήτημα θα έχει διευθετηθεί, ώστε να μπορέσουν να βελτιωθούν οι σχέσεις Ελλάδας – Σκοπίων, σε όλα τα επίπεδα.

Σχετικά με το αν θα γίνει δημοψήφισμα ή όχι, σημείωσε πως αυτό είναι ένα θέμα που δεν πρέπει να απασχολεί τις συζητήσεις, αλλά αυτές να επικεντρωθούν στο να “κλείσει” η διαμάχη.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις