Site icon NewsIT

Αντίστροφη μέτρηση για την κρίσιμη Σύνοδο του ΝΑΤΟ – Το πρόγραμμα του Τσίπρα και η συνάντηση με τον Ερντογάν

10.07.2018 | 22:34
Αντίστροφη μέτρηση για την κρίσιμη Σύνοδο του ΝΑΤΟ – Το πρόγραμμα του Τσίπρα και η συνάντηση με τον Ερντογάν

Στις Βρυξέλλες θα ταξιδέψει ο Αλέξης Τσίπρας την Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018, ανήμερα της έναρξης της Συνόδου του ΝΑΤΟ, που θα ολοκληρωθεί μία ημέρα μετά. Στο πλαίσιο της Συνόδου, ο Πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στην κορυφή της ελληνικής ατζέντας βρίσκεται η πολύμηνη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις φυλακές της Αδριανούπολης, ένα ζήτημα που ο κ. Τσίπρας αναμένεται να θέσει όχι μόνο στον Ερντογάν, αλλά και στους άλλους ηγέτες, με τους οποίους θα συναντηθεί.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού:

Τετάρτη 11 Ιουλίου

14:30 ​Σύνοδος Κορυφής με βασικό θέμα συζήτησης τις εξελίξεις εντός της Συμμαχίας και τον επιμερισμό βαρών.

19:30 ​Δείπνο εργασίας

Πέμπτη 12 Ιουλίου

08:45​ Σύνοδος των χωρών του ΝΑΤΟ, σε επίπεδο αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων με τους ομολόγους τους της Γεωργίας και Ουκρανίας με εστίαση στα ζητήματα ασφάλειας, αμυντικών μεταρρυθμίσεων και συνεργασίας.

10:30​ Σύνοδος για το Αφγανιστάν

14:30 ​Διμερής συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας.

Έφτασε στις Βρυξέλλες ο Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ έφτασε σήμερα το βράδυ στις Βρυξέλλες. Το προεδρικό αεροσκάφος Air Force One προσγειώθηκε λίγο μετά τις 21:00, τοπική ώρα (22:00 ώρα Ελλάδας) στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Μέλσμπροεκ από την Ουάσινγκτον.

Λίγο πριν από την αναχώρησή του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ με tweet του κατηγόρησε εκ νέου πολλά κράτη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας που “δεν τηρούν τις δεσμεύσεις τους” αναφορικά με τις αμυντικές τους δαπάνες.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version