Τρίτη, 16 Απρ.
25oC Αθήνα

Αντώνης Σαμαράς: Αυτή είναι η 56σελιδη μήνυση για την υπόθεση Novartis

Σαμαράς μήνυση Novartis

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας, ένας υπουργός, τρεις δικαστικοί λειτουργοί και δυο προστατευόμενοι μάρτυρες. Είναι τα πρόσωπα εναντίον των οποίον κατέθεσε ο Αντώνης Σαμαράς μήνυση για την υπόθεση της Novartis.

Σε μια πρωτοφανή κίνηση, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατέθεσε, την Πέμπτη (15.02.2018), μήνυση σε βάρος του νυν πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Η μηνυτήρια αναφορά του Αντ. Σαμαρά, σχετικά με την υπόθεση της Novartis, στρέφεται επίσης ενάντια στον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και τους:

Ελένη Τουλουπάκη, εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς
Χρήστο Ντζούρα, εισαγγελέα πλημμελειοδικών Αθηνών
Στυλιακό Μανώλη, αντιεισαγγελέα πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ο πρώην πρωθυπουργός μηνύει επίσης τους δυο από τους τρεις προστατευόμενους μάρτυρες: την «Αικατερινη Κελέση» και τον «Μάξιμο Σαράφη».

Τι ζητά ο Αντώνης Σαμαράς

Ο πρώην πρωθυπουργός κάνει λόγο, στην 56σελιδη μήνυσή του, για σταλινικής έμπνευσης σκευωρία και μακιαβελικής έμπνευσης σχεδιασμό.

Ζητά δικαστική προστασία «απέναντι σε μια πρωτοφανή χυδαία πολιτικό-δικαστική σκευωρία που εξυφάνθη και εκτελέστηκε σε βάρος του από τη μηνυόμενη συμμορία».

«Δηλώνω ότι παρίσταμαι ως πολιτικώς ενάγων, ζητώντας ως ελάχιστη αποκατάσταση της ηθικής βλάβης που υπέστην από την παράνομη, άδικη και αδικαιολόγητη συμπεριφορά των εγκαλουμένων, το ποσό των 40 Ευρώ, επιφυλασσόμενος για την περαιτέρω ικανοποίηση της υλικής και ηθικής μου ζημίας ενώπιον των αρμόδιων πολιτικών Δικαστηρίων».

«Όλη η εναντίον μου μεθόδευση, στηρίχθηκε στην επιδίωξη μιας ετερόκλητης ομάδας προσώπων να εκτελέσει μεθοδικά το μεγαλύτερο θεσμικό σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους, στοχεύοντας αδίστακτα όχι στην διακυβέρνηση της Χώρας, που τους εμπιστεύθηκε ο ελληνικός λαός, αλλά στην κατάληψη και ανεξέλεγκτη νομή της “εξουσίας”, που είναι ο μύχιος πόθος τους!», αναφέρει ο Αντώνης Σαμαράς.

Και καταγγέλλει ότι «κυβερνητικά στελέχη, χωρίς να εισφέρουν κανένα απολύτως στοιχείο, συστηματικά επαναλάμβαναν με δημόσιες δηλώσεις τους, το τελευταίο έτος, ακόμα και από του βήματος της Βουλής, ότι στην περίπτωση της Ελλάδας έχει εντοπιστεί “εμπλοκή πολιτικών προσώπων”».

Κάνει δε ιδιαίτερη αναφορά στον υπουργό Ναυτιλίας και πρώην Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή. «Το πιο αδιανόητο, μάλιστα, είναι ότι ένας εκ των δημοσίως καταγγελλόντων και τιμητών ήταν ο Π. Κουρουμπλής, ο οποίος την περίοδο της υπουργίας του συναντάτο με τον αντιπρόεδρο της NOVARTIS όχι στο υπουργικό του γραφείο, αλλά σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών! Πλείστοι άλλοι, με προεξάρχοντα τον πρωθυπουργό Τσίπρα και τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Π. Πολάκη, σε κάθε δύσκολη για την κυβέρνηση στιγμή, επαναλάμβαναν με νόημα: “περιμένετε και σε λίγο θα σκάσει η υπόθεση NOVARTIS!”».

Η «Κελέση» και ο «Σαράφης»

Ο Αντώνης Σαμαράς έχει συμπεριλάβει στη μηνυτήρια αναφορά του τις αντιφάσεις στις οποίες, όπως θεωρεί, έχουν “πέσει” οι προστατευόμενοι μάρτυρες. Χαρακτηρίζει τη μάρτυρα με το κωδικό όνομα “Αικατερίνη Κελέση” «μάρτυρα του στέμματος».

Όσον αφορά στον «Μάξιμο Σαράφη», αναφέρει: «Στις 12.1.2018 εμφανίζεται ο “Μάξιμος Σαράφης”, όπου πέραν των άλλων επαναλαμβάνει τα περί δήθεν χρηματισμού πρώην Υπουργών. Το πρωτοφανές στην περίπτωση αυτή είναι ότι το κύριο τμήμα της κατάθεσης του εν λόγω μάρτυρα, φαίνεται να έχει γραφτεί σε άλλον υπολογιστή και με άλλη γραμματοσειρά από αυτή που χρησιμοποιούσαν οι χειριζόμενοι την υπόθεση εισαγγελείς και να εντάχθηκε εκ των υστέρων με αντιγραφή και μεταφορά (copy – paste) στο επίσημο σώμα της!!!»

«Η κατασκευή είναι παιδαριώδης: δεν είναι μόνο το πόσο χοντροκομμένη προσπάθεια γίνεται να συνδεθεί μία ιστορία που από μόνη της είναι πέρα και από εξωφρενική, όπως τα δήθεν πολύχρωμα χαρτονομίσματα, ο χώρος στάθμευσης στο πρωθυπουργικό μέγαρο, το ύποπτο ραντεβού που κλείνεται μέρα – μεσημέρι, μια θεωρία συνωμοσίας που εξυφαίνεται επί του μόνου γεγονότος ότι υφίστατο πρόγραμμα της μητρικής εταιρείας υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου του οποίου είμαι απόφοιτος. Είναι κυρίως το ότι οι μάρτυρες προφανώς δεν γνωρίζουν απολύτως τίποτα και παρουσιάζουν μυθεύματα που δεν μπορούν εν τέλει να πείσουν ούτε μικρά παιδιά», αναφέρει ο πρώην πρωθυπουργός.

«Μέρος του σχεδίου Τσίπρα»

Ο Αντώνης Σαμαράς τονίσει πως «Οι μαρτυρίες αυτές σαφέστατα δεν είναι αθώες. Είναι μέρος του εγκληματικού σχεδίου του Πρωθυπουργού Α. Τσίπρα και των δολοπλόκων συνεργατών του, προκειμένου να κατασκευασθεί εάν προαναγγελθέν σκάνδαλο, σε βάρος του πρώην Πρωθυπουργού της Χώρας, για να εμφανισθούν οι ίδιοι ως δήθεν «σταυροφόροι της κάθαρσης». Οι καταθέσεις είναι ψευδείς και παράνομες. Ενορχηστρωτές όλης αυτής της σκευωρίας, πίσω από τους μάρτυρες που κακώς και παρανόμως προστατεύονται, είναι ο Αλέξης Τσίπρας και ο δεύτερος εγκαλούμενος Δ. Παπαγγελόπουλος».

Όπως λέει, στα 40 χρόνια της πολιτικής του σταδιοδρομίας, από βουλευτής Μεσσηνίας έως πρωθυπουργός «δεν έχω δει ποτέ τέτοια σταλινικής εμπνεύσεως σκευωρία, από ανθρώπους που δεν διστάζουν καταπατώντας αξίες, νόμους και θεσμούς, να προβούν σε απόπειρα πολιτικής εξόντωσης του αντιπάλου τους, υπό την επίφαση του δήθεν «πολέμου» κατά της Διαφθοράς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗ ΜΗΝΥΣΗ ΣΑΜΑΡΑ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις