Πολιτική

Αντώνης Σαμαράς για επικείμενη παραίτηση Τριαντόπουλου: Όταν ήμουν εγώ πρωθυπουργός μετρούσε και το κάθε δευτερόλεπτο

«Το τι σημαίνει πολιτική κατρακύλα το αξιολογούν οι πολίτες» η απάντηση Μαρινάκη στις πρόσφατες δηλώσεις Σαμαρά
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Αιχμηρό ήταν το σχόλιο του Αντώνη Σαμαρά για την ανακοίνωση του υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστου Τριαντόπουλου, ότι θα παραιτηθεί από τη θέση του μετά την απόφαση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον ρόλο του στην υπόθεση των Τεμπών.

Σε πηγαδάκι στους διαδρόμους της Βουλής μετά την ολοκλήρωση της τρίτης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, από την οποία, όπως αναμενόταν, δεν βγήκε «λευκός καπνός», ο Αντώνης Σαμαράς σχολίασε τις πολιτικές εξελίξεις και την ανακοίνωση παραίτησης του Χρήστου Τριαντόπουλου, προκειμένου να διευκολυνθεί «η διαδικασία της προανακριτικής επιτροπής και το έργο της κυβέρνησης», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στην επιστολή του.

Ο πρώην πρωθυπουργός κλήθηκε από τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες να εκφράσει την άποψή του αναφορικά με την επικείμενη παραίτηση Τριαντόπουλου, λέγοντας: «Και το προαναγγέλλει από τώρα; Θα μείνει δηλαδή 15 ημέρες υπουργός;».

Και συνέχισε: «Αυτό είναι πρωτόγνωρο. Όταν ήμουν εγώ πρωθυπουργός μετρούσε και το κάθε δευτερόλεπτο».

Με τον βουλευτή Δωδεκανήσου της ΝΔ, Βασίλη Υψηλάντη, που συμμετείχε στο «πηγαδάκι» να επισημαίνει: «Τότε ήταν άλλες εποχές, πολύ δύσκολες».

«Γιατί τώρα είναι εύκολες;», έσπευσε να σχολιάσει ο Αντώνης Σαμαράς.

Μαρινάκης για δηλώσεις Σαμαρά: «Το τι σημαίνει πολιτική κατρακύλα το αξιολογούν οι πολίτες»

Την ίδια ώρα, οι πρόσφατες δηλώσεις του Αντώνη περί «πολιτικής κατρακύλας» βρέθηκαν μεταξύ άλλων στην ατζέντα της σημερινής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη. 

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του κ. Σαμαρά, ο κ. Μαρινάκης είπε: «Δεν είναι και τόσο συνηθισμένο να παραιτείται κάποιος για να μην έρθει να πει κάποιος ότι δεν έχει παραιτηθεί. Ο άνθρωπος (σ.σ. Τριαντόπουλος) είπε ότι όσο διαρκεί κάτι τέτοιο εγώ δεν θέλω να θεωρηθεί ότι έχω υπουργική ιδιότητα και κάνω κατάχρηση αυτής στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης».

Και πρόσθεσε: «Το τι σημαίνει πολιτική κατρακύλα το αξιολογούν οι πολίτες. Εμείς θα κάνουμε την δουλειά μας».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παύλος Μαρινάκης για Marfin: Η απάντηση στην τρομοκρατία είναι η απόδοση της Δικαιοσύνης και όχι ο τοξικός λόγος
«Κάθε φορά που δικαιολογείς μια κατάληψη που είναι μια παράνομη πράξη σε ένα πανεπιστήμιο ρίχνεις και εσύ νερό στο μύλο πράξεων που η κλιμάκωσή τους οδηγεί ακόμη και σε μια δολοφονία» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Παύλος Μαρινάκης
Παύλος Πολάκης: Μπορώ να βάλω τον ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή με αξιοπρεπές ποσοστό, η Ρένα Δούρου δεν μπορεί – Καθοριστικός ο ρόλος του Τσίπρα στην πτώση
«Θα διεκδικήσω την προεδρία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας» τόνισε ο Παύλος Πολάκης, υπογραμμίζοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον θα κατέβει αυτόνομα στις επόμενες εκλογές»
Ο Παύλος Πολάκης 27
Η τρόικα Δούρου, Παππά, Πολάκη πήρε τα κλειδιά του ΣΥΡΙΖΑ - Τα τρία καθοριστικά βήματα της νέας ηγετικής ομάδας
Η νέα πλειοψηφία στήνει τον μηχανισμό της επόμενης ημέρας, επαναφέρει τον Παύλο Πολάκη στην πρώτη γραμμή και ανοίγει τη μάχη της διαδοχής, ενώ οι αποχωρήσεις συνεχίζονται και η εσωκομματική σύγκρουση περνά σε νέα φάση
Παύλος Πολάκης και Νίκος Παππάς 6