Πολιτική

Αντώνης Σαμαράς: Ούτε έδωσα εξηγήσεις, ούτε μου ζητήθηκαν

Οι συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού διαψεύδουν πως έδωσε εξηγήσεις από την απουσία του από τη Βουλή. Ο Αντώνης Σαμαράς δεν έδωσε το παρών από την ψηφοφορία για την τροπολογία που έσωσε ΠΑΟΚ και Ξάνθη από τον υποβιβασμό. Πληροφορίες ήθελαν να έχει υπάρξει επικοινωνία με τον γραμματέα της Κ.Ο. της ΝΔ, Σταύρο Καλαφάτη.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Ο κ. Αντώνης Σαμαράς ούτε έδωσε εξηγήσεις, ούτε του ζητήθηκαν, ούτε θα μπορούσαν να του έχουν ζητηθεί», ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά.

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είχε απουσιάσει το μεσημέρι από την  ψηφοφορία για την τροπολογία που έσωσε ΠΑΟΚ και Ξάνθη από τον υποβιβασμό και οι φήμες έδιναν και έπαιρναν. Μάλιστα πληροφορίες ήθελαν πως ο Αντώνης Σαμαράς είχε επικοινωνία με τον γραμματέα της Κ.Ο και το θέμα είχε θεωρηθεί λήξαν καθώς είχαν δοθεί οι σχετικές εξηγήσεις.

Η απουσία του πρώην πρωθυπουργού προκάλεσε αίσθηση και πολλά σχόλια, κυρίως γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε από… νωρίς στείλει «μήνυμα» τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας πως θέτει ζήτημα κομματικής πειθαρχίας. Και όταν έγινε γνωστό ότι ο Αντώνης Σαμαράς έλειπε, όλοι στις τάξεις της κυβερνητικής πλειοψηφίας, «πάγωσαν».

Ο Σαμαράς τους… “πάγωσε”

Όταν έγινε γνωστό, μετά την ονομαστική, ηλεκτρονική, ψηφοφορία για την τροπολογία ότι ανάμεσα στους δυο βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που απουσίασαν ήταν ο Αντώνης Σαμαράς, όλοι πάγωσαν. Κυρίως γιατί σε αντίθεση με τον Γιώργο Βαγιωνά, ο πρώην πρωθυπουργός δεν είχε στείλει επιστολή πρόθεσης ψήφου. Και η απουσία του κρίθηκε αδικαιολόγητη. Και άπαντες άρχισαν να αναρωτιούνται πως θα ήταν η αντίδραση, με βάση την κομματική πειθαρχία που είχε τεθεί.

Στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού, μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες είπε: «Δεν έχω επικοινωνήσει με τον κ. Σαμαρά από την ημέρα που επέστρεψε από τις ΗΠΑ. Σε ότι αφορά κάποια τρολ που γράφουν περί νοσοκομείου (σ.σ. ότι δηλαδή ο κ. Σαμαράς είναι ασθενής) θα ήμουν σε θέση να το γνωρίζω».

Ήταν η δεύτερη κρίσιμη ψηφοφορία από την οποία απουσίασε ο Αντώνης Σαμαράς καθώς έλειπε σε προγραμματισμένο, όπως είχε δηλώσει, ταξίδι στο εξωτερικό κατά την ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Σημειώνεται ότι την ώρα της ψηφοφορίας ο πρωθυπουργός περνούσε το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου της Γαλλίας προκειμένου να συναντηθεί με τον Εμανουέλ Μακρόν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γεωργιάδης: Από την 1η Σεπτέμβρη η υποχρεωτική ηλεκτρονική καταχώρηση διαγνωστικών εξετάσεων – «Τί αμορφωσιά έχουν κάποιοι»
«Αντί να πουν μπράβο αρχίζουν από κάτω και υβρίζουν με θεωρίες συνωμοσίας για τις Ασφαλιστικές, τα προσωπικά δεδομένα», γράφει ο υπουργός Υγείας
Άδωνις Γεωργιάδης 35
Ο 20λογος του Αλέξη Τσίπρα: Η στρατηγική της ανατροπής, το οικονομικό πρόγραμμα και η υπόσχεση για ένα «σοκ εντιμότητας»
Ο πρώην πρωθυπουργός φιλοδοξεί ο «20λογος» του να λειτουργήσει ταυτόχρονα ως πρόγραμμα διακυβέρνησης και ως συμβόλαιο πολιτικής αξιοπιστίας και να ενώσει την κοινωνική ατζέντα με τη θεσμική υπόσχεση
Αλέξης Τσίπρας 31
Μη κρατικά πανεπιστήμια: «Συνταγματικό το πλαίσιο, δεν θα χαθεί το ακαδημαϊκό έτος» λέει το υπουργείο Παιδείας μετά την ακύρωση τριών αδειών από το ΣτΕ
Σε ζητήματα της διοικητικής διαδικασίας και όχι στον νόμο αποδίδει το υπουργείο τις πλημμέλειες που εντόπισε το δικαστήριο
Πανεπιστήμιο 37
Ο Μητσοτάκης κάλεσε τον Βαρθολομαίο να στεφανώσει Κωνσταντίνο και Σάκκαρη τον Σεπτέμβριο του 2027: «Ίσως, αν έχω υγεία, θα δούμε»
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης αποκάλυψε την πρόσκληση του πρωθυπουργού για τον γάμο, ο οποίος προγραμματίζεται για το φθινόπωρο του προσεχούς έτους
Κυριάκος Μητσοτάκης και Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος
180
Το νέο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ με πρωταγωνιστές τη Δούρου, τον Πολάκη και τον Παππά: «Επιστρέφουμε, προχωράμε»
Με πρωταγωνιστές τη Ρένα Δούρου, τον Παύλο Πολάκη και τον Νίκο Παππά, η Κουμουνδούρου εγκαινιάζει νέα επικοινωνιακή καμπάνια, επιχειρώντας να αντιστρέψει την εικόνα αποσυσπείρωσης
Έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ
82