Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Απ’ τ’ αυτί κι ο Τσακαλώτος – Εξηγήσεις στον πρωϊνό καφέ για το “αντάρτικο”

Απ’ τ’ αυτί κι ο Τσακαλώτος – Εξηγήσεις στον πρωϊνό καφέ για το “αντάρτικο”

Εξηγήσεις για τη διαφωνία του με το  αφήγημα Τσίπρα  περί πολιτικής απάτης της κυβέρνησης αναμένεται να δώσει στον πρωινό καφέ του ΣΥΡΙΖΑ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος καθώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανιζόταν τουλάχιστον ξαφνιασμένος από την τοποθέτηση του στενού του συνεργάτη.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με ανάρτηση του χθες (23.09.2020) εξέφρασε τη διαφωνία του για τα όσα είχε πει στη Βουλή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντας τον πρωθυπουργό πολιτικό απατεώνα «ο οποίος υποσχέθηκε στον ελληνικό λαό ισχυρή ανάπτυξη και έφερε υπανάπτυξη».

Click4more Αντάρτικο Τσακαλώτου κατά Τσίπρα: «Να είμαστε φειδωλοί όταν αποκαλούμε τους αντιπάλους μας απατεώνες»

Για πολιτική απάτη της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας και στη Θεσσαλονίκη αναφερόμενος στη συμφωνία των Πρεσπών καθώς, όπως είπε, άλλο αφήγημα είχε προεκλογικά η ΝΔ και άλλο μετά τις εκλογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ανάρτηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου έφερε ένα κύμα αντιδράσεων των μελών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ σε  όλη την Ελλάδα, τα οποία επέρριπταν την ευθύνη στον πρώην υπουργό Οικονομικών για την αλλαγή της ατζέντας τη στιγμή που η κυβέρνηση εμφανίζεται να είναι στριμωγμένη στη γωνία.

Να θυμίσουμε ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σε ανάρτηση του στο διαδίκτυο ανέφερε ότι: «Πρέπει να είμαστε εξαιρετικά φειδωλοί όταν αποκαλούμε τους αντιπάλους μας απατεώνες».

Click4more Στην… team Τσίπρας ο Πολάκης! Δημόσιο μήνυμα στον Τσακαλώτο

Και πρόσθεσε: Από τη μια μεριά, αυτό το είδος πολιτικής αντιπαράθεσης αποξενώνει μεγάλο μέρος των πολιτών, και ιδιαίτερα τους νέους και τις νέες. Και κάτι χειρότερο: πολλοί ταυτίζουν την πολιτική με αυτό το είδος αντιπαράθεσης και όχι με μια εν δυνάμει δραστηριότητα χειραφέτησης. Από την άλλη, ακριβώς γιατί όλοι οι αντίπαλοι μας δεν είναι, και δε θα μπορούσαν να είναι απατεώνες, αυτή η τακτική υποτιμάει τον αντίπαλο – πάντα επικίνδυνο πράγμα σε όλων των ειδών διαμαχών – και δεν είναι πειστική».

“Διάβασαν” Τσακαλώτο κι “έκοψαν”… λάσπη

Είναι χαρακτηριστικό πάντως ότι και στελέχη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης κράτησαν αποστάσεις από αυτά που είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος καθώς έβλεπαν το κλίμα οργής που υπήρχε στα social media για τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ό,τι αφορά αυτό καθ’ εαυτό το θέμα περί «πολιτικού απατεώνα» τα στελέχη της Κουμουνδούρου υπενθύμιζαν τις φορές που ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποκάλεσε πολιτικό ψεύτη και πολιτικό απατεώνα τον Αλέξη Τσίπρα.

Πρωινός καφές με… Τζάκρη

Στον πρωινό καφέ αναμένεται να συζητηθεί και το θέμα της κ. Τζάκρη η οποία κλήθηκε από την Όλγα Γεροβασίλη προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τους χαρακτηρισμούς «άπατρις και διεθνιστής» που χρησιμοποίησε ως μομφή αναφερόμενη στον πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν αποκλείεται να ζητήσουν την απομάκρυνση της κ. Τζάκρη από τη θέση του τομεάρχη εξωτερικών .

Το θέμα της Θεοδώρας Τζάκρη πήρε μεγάλες διαστάσεις γιατί τα στελέχη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης της την είχαν φυλαγμένη από το καλοκαίρι όταν αρθρογράφησε εναντίον των 53 οι οποίοι είχαν ταχθεί υπέρ της συμφωνίας Ελλάδας – Αιγύπτου.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις