Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Απανωτά “χτυπήματα” της ελληνικής κυβέρνησης μετά την ψηφοφορία στα Σκόπια

Απανωτά “χτυπήματα” της ελληνικής κυβέρνησης μετά την ψηφοφορία στα Σκόπια
Φωτογραφία: αρχείο Eurokinissi

Πλήρης ικανοποίηση στην ελληνική κυβέρνηση με τη λήξη της ψηφοφορίας στα Σκόπια, όπου η Βουλή ενέκρινε την πρόταση Ζάεφ.

Υπενθυμίζεται ότι το κοινοβούλιο στα Σκόπια ενέκρινε απόψε την πρόταση Ζάεφ για την έναρξη των διαδικασιών για την αναθεώρηση του Συντάγματος της ΠΓΔΜ, που θα ανοίξει το δρόμο για την αλλαγή του ονόματος της γειτονικής χώρας.

Η αποψινή πράξη είναι το πρώτο βήμα, ώστε η ΠΓΔΜ να προχωρήσει στην αλλαγή της ονομασίας της σε Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, στη βάση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Τζανακόπουλος: Για τα Βαλκάνια της ειρήνης

Άμεση σχεδόν ήταν η αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης, με tweet του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου.

Έγινε το πρώτο μεγάλο βήμα για την θέση σε ισχύ της ιστορικής Συμφωνίας των Πρεσπών. Συνεχίζουμε με περηφάνια για τα Βαλκάνια της ειρήνης, της φιλίας και της συνεργασίας, αναφέρει με ανάρτησή του στο twitter o κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος μετά την έγκριση της πρότασης του Ζόραν Ζάεφ για συνταγματική αναθεώρηση από το κοινοβούλιο των Σκοπίων.

Παππάς: Προχωράμε! Χαρίτσης: Συγχαρητήρια στον Ζόραν Ζάεφ

Για σημαντικό θετικό βήμα κάνει λόγο ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Μέσων Ενημέρωσης Νίκος Παππάς αναφερόμενος στην έγκριση της πρότασης του Ζόραν Ζάεφ για συνταγματική αναθεώρηση από το κοινοβούλιο των Σκοπίων στην ΠΓΔΜ.

Σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο κ. Παππάς τονίζει: “Κερδήθηκε η απαιτούμενη πλειοψηφία για συνταγματικές αλλαγές στην ΠΓΔΜ. Σημαντικό θετικό βήμα. Προχωράμε”.

Ο δρόμος για την υλοποίηση της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι πλέον καθαρός επισημαίνει από την πλευρά του ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.

“Πολύ θετική εξέλιξη για την ειρήνη, την ευημερία και την ανάπτυξη στα Βαλκάνια. Ο δρόμος για την υλοποίηση της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι πλέον καθαρός. Συγχαρητήρια στον Ζόραν Ζάεφ και την κυβέρνησή του”, αναφέρει.

Κατρούγκαλος: Ψήφος στην σταθερότητα της περιοχής

Επιβεβαιώνεται η δυναμική της Συμφωνίας των Πρεσπών, προς όφελος και των δύο χωρών αλλά και της σταθερότητας στην περιοχή, αναφέρει με ανάρτησή στο twitter και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος έκανε retweet το tweet του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

ΣΥΡΙΖΑ: Κερδίζουν όλα τα Βαλκάνια

“Ιδιαίτερα θετική εξέλιξη” χαρακτηρίζει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου την έγκριση της πρότασης του Ζόραν Ζάεφ για συνταγματική αναθεώρηση από το κοινοβούλιο των Σκοπίων στην ΠΓΔΜ.

Σε ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter η κ. Σβίγκου αναφέρει: “Ιδιαίτερα θετική η εξέλιξη στην ΠΓΔΜ. Οι δύο χώρες και συνολικά τα Βαλκάνια μόνο να κερδίσουν έχουν από τη συμφωνία των Πρεσπών. Οι λαοί θέλουν την ειρήνη και τη συνανάπτυξη”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις