Πολιτική

Απάντηση Μαξίμου για τις δηλώσεις Χαν: Η ΝΔ καταρρίπτει κάθε ρεκόρ γκάφας με καταιγιστικούς ρυθμούς

«Η ΝΔ καταρρίπτει κάθε ρεκόρ γκάφας με καταιγιστικούς ρυθμούς» σχολιάζουν κυβερνητικές πηγές τα όσα προσάπτει η ΝΔ στο Μαξίμου, με αφορμή τις δηλώσεις του Γιοχάνες Χαν για "αλλαγή των συνόρων" μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Η ΝΔ καταρρίπτει κάθε ρεκόρ γκάφας με καταιγιστικούς ρυθμούς. Έσπευσε να υιοθετήσει την άστοχη δήλωση του Επιτρόπου Χαν, για να βγάλει μία πύρινη ανακοίνωση κατά της κυβέρνησης. Ωστόσο, δυστυχώς για τη ΝΔ απάντησε η ίδια η Κομισιόν με τη διευκρίνισή της, εκθέτοντας ανεπανόρθωτα τον κ. Μητσοτάκη» σχολιάζουν χαρακτηριστικά.

«Έμελλε να το ζήσει και αυτό η πατρίδα μας, να έχει αξιωματική αντιπολίτευση τους κ.κ. Μητσοτάκη και Γεωργιάδη…» ττονίζουν οι ίδιες πηγές.

Η ανακοίνωση της ΝΔ

Νωρίτερα η ΝΔ ανέφερε πως «έμελλε να το ζήσει και αυτό η πατρίδα μας με τους κ. Τσίπρα και Καμμένο. Να πληροφορούμαστε από τον επίτροπο κ. Χαν ότι η Κυβέρνηση συζητά να αλλάξει τα σύνορά μας με την Αλβανία!». Παράλληλα καλεί «τους κ. Τσίπρα, Καμμένο και Κοτζιά να σταματήσουν εδώ και τώρα τη μυστική διαπραγμάτευση που, ως φαίνεται, κάνουν και με την Αλβανία».

Η Πειραιώς προσθέτει: «Αρκετά ζημιώθηκε η Ελλάδα με τα τετελεσμένα που ήδη προκαλούν στο Σκοπιανό. Όσο για τον επίτροπο Χαν, ας συνειδητοποιήσει ποιος είναι ο ρόλος του και να περιοριστεί στις αρμοδιότητές του».

Οργή και από την υπόλοιπη αντιπολίτευση

Σε δήλωσή του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος, αναφέρει: “Και στα θέματα αιχμής της εξωτερικής πολιτικής των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ η κατάσταση είναι τραγελαφική. Η μία αντίφαση διαδέχεται την άλλη κι έτσι η μία κρίση διαδέχεται την άλλη.

Τώρα στο θέμα της απέλασης των Ρώσων πολιτών, τρέχουν να διαχειριστούν γεγονότα και καταστάσεις που έπρεπε να είχαν προλάβει.

Κι ακόμη: τί ακριβώς εννοεί ο αρμόδιος για τη διεύρυνση της ΕΕ Επίτροπος Γιοχάνες Χαν όταν δηλώνει πως η επικείμενη συμφωνία Ελλάδας-Αλβανίας «θα οδηγήσει σε αλλαγή των συνόρων»;

Η Κυβέρνηση πρέπει αμέσως να παράσχει στον ελληνικό λαό τις απαραίτητες διευκρινήσεις”.

Το ΚΚΕ “έχει εκφράσει τις ανησυχίες του για τη συμφωνία Ελλάδας – Αλβανίας που κι αυτή – όπως και η συμφωνία με την ΠΓΔΜ – έχει βάση την ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ.

Στη βάση αυτή η κυβέρνηση καλείται να απαντήσει τι εννοεί ο επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής και Διεύρυνσης της ΕΕ, Γιοχάνες Χαν, με τη θέση περί αναδιάρθρωσης συνόρων”.

Φραστικό λάθος ελπίζει ο  εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού, Δημήτρης Τσιόδρας να αποτελεί η πρωτοφανής δήλωσης του επιτρόπου Περιφερειακής Πολιτικής και Διεύρυνσης της ΕΕ, Γιοχάνες Χαν, ο οποίος έκανε λόγο για «αναδιάρθρωση των συνόρων» της Ελλάδας με την Αλβανία, εφόσον υπάρξει συμφωνία στις μεταξύ τους διαπραγματεύσεις.

«Ο κ.Χαν θέλουμε να πιστεύουμε ότι υπέπεσε σε ένα φραστικό λάθος, από αυτά που συνηθίζει, μιλώντας για αναδιάρθρωση συνόρων με την Αλβανία. Διαφορετικά τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά. Αλλά μάλλον είναι αστεία…», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δ. Τσιόδρας σε ανάρτηση του στο Twitter.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Είμαστε στη θέση να πατήσουμε το κουμπί» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το τελευταίο αίτημα πληρωμής στο Ταμείο Ανάκαμψης
Για «τιτάνιο έργο», που αποτελεί σημαντική παρακαταθήκη για την αξιοποίηση των επόμενων ευρωπαϊκών προγραμμάτων έκανε λόγο ο πρωθυπουργός και τόνισε ότι «δεν χάθηκε ούτε ένα ευρώ»
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στα γραφεία της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού Ταμείου Ανάκαμψης, στην Πανεπιστημίου την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2026
131
Πολάκης σε Γεωργιάδη για Πατούλη: «Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανάγκασε να στείλεις το φιλαράκι σου στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας»
Στην πίεση του ΣΥΡΙΖΑ αποδίδει ο Παύλος Πολάκης την απόφαση του υπουργού Υγείας να διαβιβάσει στοιχεία για τις εταιρείες του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας. Ο Γιώργος Πατούλης δηλώνει ότι ζήτησε ο ίδιος να ελεγχθεί
Παύλος Πολάκης
ΠΑΣΟΚ κατά Γεωργιάδη για την παραπομπή Πατούλη στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας: «Εμπαιγμός, πριν λίγες ημέρες τον υπερασπιζόταν»
Η Χαριλάου Τρικούπη διευρύνει την επίθεσή της, συνδέοντας την υπόθεση με την εποπτεία των ιδιωτικών δομών υγείας και καταλογίζοντας στην κυβέρνηση πολυετή αδράνεια
Γραφεία του ΠΑΣΟΚ
Τσίπρας από την Ολυμπία: «Να φύγει ο Φλωρίδης» – Μετωπική επίθεση σε Μητσοτάκη για Τέμπη, ακρίβεια και διαφθορά
Η δικαστική εξέλιξη για τους χειρισμούς στον τόπο του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος βρέθηκε στο επίκεντρο της παρέμβασης του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου της ΕΛΑΣ στο Olympia Forum
Αλέξης Τσίπρας, ΕΛΑΣ