Πολιτική

Απάντηση του δικηγόρου του Δημήτρη Τσίπρα στην ΝΔ : Δεν του επιβλήθηκε καμία ποινή από το δικαστήριο

Στην περίπτωση του Δημήτρη Τσίπρα δεν επιβλήθηκε καμία ποινή από το δικαστήριο, "άρα ουδέποτε επεβλήθη ποινή, η οποία δεν εκτίθηκε χάρη στο νόμο Παρασκευόπουλου, ο οποίος ισχύει από το 2016 και αφορά ανεξαιρέτως όλους τους Έλληνες πολίτες", αναφέρει ο δικηγόρος του αδερφού του πρωθυπουργού, Ιώαννης Μαντζουράνης.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

“Συνεπώς δεν πρόκειται για φωτογραφική διάταξη όπως αναληθώς ισχυρίζεται το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας”, τονίζει ο δικηγόρος σε δήλωση που εξέδωσε “προς αποκατάσταση της αλήθειας και απόκρουση προφανώς σκοπίμων διαστρεβλώσεων”.

Αναλυτικά η δήλωση του δικηγόρου Ιωάννη Μαντζουράνη:

“Προς αποκατάσταση της αλήθειας και απόκρουση προφανώς σκοπίμων διαστρεβλώσεων της πραγματικότητας επισημαίνεται ότι για να επιβληθεί ποινή και να μην εκτιθεί, προϋποτίθεται η κήρυξη της ενοχής του κατηγορουμένου. Στη συγκεκριμένη περίπτωση του κ. Δημητρίου Τσίπρα το δικαστήριο δεν ερεύνησε την ουσία της υπόθεσης, δεν έλαβε απόφαση επί της ενοχής και συνεπώς δεν επιβλήθηκε καμία ποινή, αφού εδέχθη ότι έχει εξαλειφθεί το αξιόποινο και δεν προχώρησε σε κρίση ούτε για την ενοχή ούτε για την ποινή. Άρα ουδέποτε επεβλήθη ποινή , η οποία δεν εκτίθηκε χάρη στο νόμο Παρασκευόπουλου, ο οποίος ισχύει από το 2016 και αφορά ανεξαιρέτως όλους τους Έλληνες πολίτες και συνεπώς δεν πρόκειται για φωτογραφική διάταξη όπως αναληθώς ισχυρίζεται το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Ιωάννης Μαντζουράνης δικηγόρος”

Η ανακοίνωση της ΝΔ

«Αντί συγκεκριμένων απαντήσεων, οι συνεργάτες του κ. Τσίπρα επιχειρούν από χθες να συσκοτίσουν την υπόθεση που αφορά τον αδερφό του πρωθυπουργού πετώντας, κατά την προσφιλή τακτική τους λάσπη», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Η ΝΔ προσθέτει πως«δεν πέρασαν ούτε 24 ώρες και η Νέα Δημοκρατία επιβεβαιώνεται πλήρως δια του πλέον αρμοδίου προσώπου. Του δικηγόρου του κ. Δημήτρη Τσίπρα, κ. Γιάννη Ματζουράνη. Στην παρέμβασή του στον Σκάι, ο κ. Ματζουράνης, παραδέχθηκε σήμερα ότι ο κ. Δημήτρης Τσίπρας όχι μόνον δικάστηκε επειδή η εταιρεία του υπέβαλε πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα για να λάβει ένα δημόσιο έργο ύψους 1,1 εκατ. ευρώ, αλλά και ότι δεν εξέτισε την ποινή του χάριν και μόνον του φωτογραφικού νόμου του κ. Παρασκευόπουλου που παρέγραψε το αδίκημά του».

Καταλήγοντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογραμμίζει: «Ύστερα από αυτά, τίθεται ευθέως το ερώτημα: σε ποια ευρωπαϊκή χώρα θα επιχειρούσε ο αδερφός του πρωθυπουργού να διεκδικήσει δημόσιο έργο με πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα θα δικαζόταν και θα αθωωνόταν με φωτογραφική διάταξη και η κυβέρνηση θα είχε και το θράσος να εγκαλεί τα ΜΜΕ και την αξιωματική αντιπολίτευση επειδή αποκαλύπτουν το σκάνδαλο;».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κώστας Μπακογιάννης: «Η προστασία των “πράσινων” χώρων της Αθήνας δεν αφορά μόνο τη φύση, αλλά την καθημερινότητά μας»
Ο Κώστας Μπακογιάννης βρέθηκε στην Αρμενία στην παγκόσμια διάσκεψη του ΟΗΕ για τη βιοποικιλότητα (COP17), εκπροσωπώντας την ευρωπαϊκή αυτοδιοίκηση
μπακογιαννης
Ένταση Σδούκου και Αντωνοπούλου για το σκάνδαλο στο μπάσκετ και τον «εκλεκτό του Μαξίμου»: «Είστε με τα καλά σας;» – «Συκοφαντία και λάσπη»
Η τομεάρχης της ΕΛΑΣ συνέδεσε τις αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο επί Αυγενάκη - Για αυθαίρετα συμπεράσματα και συκοφαντίες έκανε λόγο η εκπρόσωπος της ΝΔ
Σδούκου και Αντωνοπούλου
Άδωνις Γεωργιάδης: Ο Γιαννακόπουλος του «Χωριάτικου» καταδικάστηκε επί Σαμαρά και αφέθηκε ελεύθερος επί Τσίπρα
«Από τη μια μας κατηγορούν ως την κυβέρνηση της διαφθοράς και από την άλλη οι ελεγκτικοί μηχανισμοί επί της κυβερνήσεως διαφθοράς εξαρθρώνουν το ένα μετά το άλλο όλα κυκλώματα που κλέβανε το κράτος»
Άδωνις Γεωργιάδης 10
Μήνυμα Ανδρουλάκη για το καλώδιο και το τουρκολιβυκό μνημόνιο: «Δεν θα γίνει ανεκτή καμία αναγνώριση δικαιωμάτων στην Τουρκία»
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, από τη Θεσσαλονίκη, υπογράμμισε την ανάγκη ολοκλήρωσης του έργου Ελλάδας – Κύπρου βάσει του διεθνούς δικαίου και προστασίας των κυριαρχικών δικαιωμάτων
Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ