Πολιτική

Οι απειλές Καμμένου για τζιχαντιστές θορύβησαν τις ΗΠΑ – Πάγωσαν το ψήφισμα για την Ελληνική Ανεξαρτησία

- Ο Πάνος Καμμένος είχε δηλώσει πως εάν χτυπήσουν την Ελλάδα θα δώσει χαρτιά σε μετανάστες για να πάνε στο Βερολίνο
- Πληροφορίες αναφέρουν πως είναι η πρώτη φορά που το Κογκρέσο παγώνει προσωρινά το ψήφισμα για την Ελλάδα
- Αμερικανός γερουσιαστής έστειλε επιστολή στον έλληνα πρέσβη στην Ουάσιγκτον για τις δηλώσεις Καμμένου
- Ο γερουσιαστής της Ιντιάνα περιμένει δηλώσεις ελλήνων αξιωματούχων για το εάν αληθεύουν αυτές οι απειλές

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι δηλώσεις του έλληνα υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου περί ανοίγματος των ελληνικών συνόρων και οι απειλές για χιλιάδες μετανάστες και τζιχαντιστές, δεν έχουν προκαλέσει μόνο οργή στην Ευρώπη, αλλά αυτές οι φράσεις έφτασαν και στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες τις εκλαμβάνουν ιδιαίτερα σοβαρά και αυτό φάνηκε περίτρανα σήμερα.

Έτσι, όπως κάθε χρόνο το ετήσιο ψήφισμα του αμερικανικού Κογκρέσου για την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας μπλοκαρίστηκε τουλάχιστον προσωρινά και αυτό εξαιτίας αυτών των δηλώσεων, αλλά και του γεγονότος πως ουδείς επίσημος έλληνας αξιωματούχος δεν έκανε καμία δήλωση που να αναιρεί τις απειλές Καμμένου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής της Πολιτείας της Ιντιάνα, Νταν Κόουτς με επιστολή του προς τον έλληνα πρέσβη στην Ουάσινγκτον αναφέρει μεταξύ άλλων ότι οι απειλές του έλληνα υπουργού Εθνικής Άμυνας προκάλεσαν ανησυχία στις ΗΠΑ και για αυτό το λόγο δεν δίνει τη συγκατάθεσή του στο ψήφισμα για την επέτειο της ελληνικής ανεξαρτησίας από το Κογκρέσο.

Στην επιστολή του ο γερουσιαστής αναφέρει ότι είναι προς το συμφέρον τόσο των ΗΠΑ όσο και της Ελλάδας, να βγει ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ελληνικής κυβέρνησης, προκειμένου να σχολιάσει αυτές τις απειλητικές δηλώσεις του κ. Καμμένου αλλά και να δείξει εάν αυτές οι δηλώσεις απεικονίζουν τον τρόπο σκέψης της νέας κυβέρνησης.

Μάλιστα, αναφέρει πως μόνο μετά από μία τέτοια διευκρίνιση από έλληνα αξιωματούχο θα μπορέσει να στηρίξει το ψήφισμα της Γερουσίας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως μία τέτοια ενέργεια εμπλοκής δεν έχει ξαναϋπάρξει τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πάνος Καμμένος στις δηλώσεις του είχε σημείωσει πως αν χτυπήσουν την Ελλάδα, τότε θα ανασταλεί η συνθήκη του Δουβλίνου, θα λάβουν χαρτιά και ταυτότητα οι μετανάδτες και θα πάνε στο Βερολίνο. Μάλιστα, είχε υπογραμμίσει τότε πως μεταξύ των μεταναστών αν υπάρχουν και τζιχαντιστές τότε θα είναι ευθύνη της Ευρώπης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νίκος Δένδιας: Αλλάζουν όλα στην Άμυνα για μια χώρα ισχυρή και ανθεκτική
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας μίλησε για την απειλή του casus belli, την ανάγκη αμυντικής καινοτομίας, τη συνεργασία με την ελληνική βιομηχανία και τη μετάβαση από την αγορά προϊόντων στις λύσεις επιχειρησιακών προβλημάτων
Νίκος Δένδιας
Τα πρόσωπα της «σκιώδους κυβέρνησης» του Αλέξη Τσίπρα – Οι έμπειροι, οι νέοι και ο TikToker αγροτοσυνδικαλιστής
Το επιτελείο πλαισιώνουν πανεπιστημιακοί, πρώην ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί, στελέχη της δημόσιας διοίκησης, επιστήμονες με διεθνή παρουσία και εκπρόσωποι της πραγματικής οικονομίας
Αλέξης Τσίπρας 74
Παππάς προς Φάμελλο: «Δεν ζήτησε κανείς εντολή για να κρυφτεί το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ»
Ο βουλευτής του κόμματος ζητεί επαναξιολόγηση της απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής και σαφή οδικό χάρτη για την επόμενη ημέρα, θέτοντας ερωτήματα για τις αρμοδιότητες της ηγεσίας
Νίκος Παππάς και Σωκράτης Φάμελλος